Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Trebuie sa predau permisul de conducere

anirki

Question

Buna ziua,

Am cateva nelamuriri si am nevoie de raspunsuri certe de la un politist sau de la cineva care este in masura sa raspunda.

In urma unui accident neacordare de prioritate (cu o mica ciocnire) mi s-a suspendat permsul. Am dat in judecata ca sa imi recuperez permisul,iar instanta dupa un an si 8 luni mi-a respins cererea, am pierdut procesul. Acum ideea care este, dupa ce s-a pronuntat sentinta stiu ca in termen de 15 zile trebuie sa il predau. Maine este ultima zi.

1. Hotararea nu mi-a sosit acasa, si trebuie sa il predau, m-am dus la tibunal sa iau hotararea si mi s-a spus ca este la scris si cam in termen de 3 saptamani. Permisul pot sa il predau fara aceea hotarare si sa o duc ulterior?

P.S: Daca nu predau maine permisul mi se prelungete perioada de suspendare cu 30 zile, vreau sa il predau

2. Sa zicem ca nu il predau, perioada de suspendare plus cele 30 de zile de prelungire ca nu l-am predat trec ? fara sa il predau?

Raspuns urgent!

Va rog!

21 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Trebuie sa soliciti instantei eliberarea unui certificat de grefa.

Cu acest document, te prezinti la ghiseu si predai permisul de conducere.

Bafta!

• 0

Pai daca m-il elibereaza in 3 zile, ei nu au regim de urgenta nu au nimic, si ce fac.... ca se suspenda cu 30 de zile?

In cazul in care scot decizia sentintei de pe site-ul Ministerului de Justitie si o predau impreuna cu permisul maine se ia in considerare? (pana aduc sentinta in oroginal)

Edited by anirki

• 0
  • Membru

cred ca esti obligat sa il predai in 15 zile de cand ti se comunica hotararea, deoarece atunci devine definitiva si irevocabila.

• 0

fiind fara recurs, este irevocabila de la pronuntare (de fapt din ziua urmatoare celei in care s-a pronuntat) :)

eu merg pe varianta lui Marius - scoate certificat de grefa si mergi la BPR si depune permisul. nu cred ca vei primi inca 30 de zile mai ales ca sentinta nu a fost comunicata. Mai exista si varianta depunerii permisului dupa comunicarea sentintei si atunci te prezinti la ghiseu impreuna cu dovada comunicarii (ca sa se poata calcula cele 15 zile)

• 0

Sentinta se comunica ulterior, in momentul cand ti-ai ridicat permisul ai semnat ca in cazul in care acesta va fi suspendat prin hotarare definitiva ai obligatia sa-l predai fara sa ti se mai comunice, aici gresec multi asteapta hotararea acasa desi fiecare stia ziua cand s-a judecat si putea sa afle ceea ce s-a pronuntat. Deci ai obligatia sa mergi sa-l predai, altfel la o verificare in trafic risti dosar penal.

• 0

pai daca cei de la Politie nu vor sa m-il ia, fara aceea hotarare?cum dovedesc ca eu m-am dus sa il predau, am fost de buna cuviinta sa-l predau?

• 0

posibil refuzul agentului de la ghiseu sa retina permisul, mai ales in lipsa unei hotariri jud in forma fizica. El nu stie daca are sau nu un temei ptr retinerea permisului , corect?

insa nici baza de date a politiei nu se modifica in sensul suspendarii permisului deci nici in trafic nu ar trebui sa fie oprit si sanctionat penal.

nu prea stiu bucataria interna a politiei insa vad o problema cu aplicarea legii - exista un decalaj intre lege (care prevede ca executarea sanctiunii complementare se face din data pronuntarii sentintei) , practica instantelor (care comunica sentinta mult mai tirziu de ziua pronuntarii) si evidentele politiei (care nu primeste permisul fara o sentinta si nici nu modifica baza de date decit dupa primirea acesteia, lucru normal de altfel).

• 0

Deci ce sa fac? Daca nu il predau maine si astept sa le vina hotararea mi se prelungeste termenul de suspendare. Care este solutia, daca exista o solutie!

• 0
  • Moderator

Problema este la instanță, după părerea mea, nu văd de ce trebuie să comunice hotărârea cu mult mai târziu. În mod normal ar trebui ca în ziua în care hotărârea rămâne definitivă, hârtiuța să fie gata și omul să o poată primi pe loc dacă se duce acolo.

• 0
  • Moderator

anirki, te asigur ca politistul de la ghiseu iti opreste permisul de conducere daca prezinti certificat de grefa sau hotararea definitiva a instantei.

• 0

In mod sigur cei de la ghiseu au acea hotarare. Atat doar ca cei de la ghiseu iti vor comunica sa predai permisul de conducere dar atunci va fi prea tarziu pentru tine, ti-am explicat in celalalt post de ce?

• 0

se vede ca nu esti obisnuit cu instanta :) au 80 de dosare intr-o sedinta de judecata si in medie se pronunta pe 20-30 de dosare. Asta inseamna ca intre ora 14 (cind se finalizeaza sedinta de judecata, de obicei) si seara zilei, un judecator are de analizat 30 de dosare, pronuntat 30 de hotariri, semnat 80 de incheieri de sedinta (care sunt redactate de un grefier ce lucreaza cu mai multe complete de judecata, nu numai cu cel in discutie), trebuie sa redacteze (adica sa motiveze) 30 de sentinte (asta inseamna in medie 120 pagini) ce trebuie si ele semnate de grefierul de sedinta.

crezi ca se poate face asta in timp util astfel incit omul sa primeasca a doua zi sentinta? ce zici?

• 0

Buna seara!

As avea o intrebare in legatura cu obtinerea permisului. Situatia e urmatoarea: am domiciliul intr-un anumit judet; locuiesc intr-un oras mai mare (in alt judet), mi-am facut flotant ca sa pot da examenul in localitatea resectiva (m-am inscris la scoala de soferi in acel oras). Acum incep problemele... Am 23 ani, iar valabilitatea buletinului meu este din 2002 pana in 2012; deci mi s-a facut la vasta de 14 ani, cu o valabilitate de 10 ani. Seaman cam putin cu poza din buletin (in 9 ani m-am schimbat, am mustata, etc.), si mi s-a spus la scoala de soferi, ca daca nu arat identic cu poza din buletin, n-o sa ma primeasca la examen la politie... Este adevarat? Buletinul nu e expirat, am si cartea de alegator, deci in mod normal in toate situatiile ma pot identifica. Trebuie sa-mi schimb buletinul (care este un proces mai lung, trebuie sa ma duc acasa la parinti, ceea ce este imposibil inca 2-3 luni) numai pentru asta?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Cu respect!

Edited by Palko Laszlo

• 0

Laciko, intardevar situatia ta este putin delicata dar cel mai bine ar trebui sa te interesezi la Serviciul public comunitar regim permise de conducere iat cei de acolo iti vor da un raspuns care ar trebui sa-l iei in considerare, nicidecum sa nu te bazezi pe raspunsul scolii de soferi, ei doar trebuie sa te pregateasca pentru sustinerea examenului nicdecum sa-ti dea astfel de sfaturi.

• 0
Situatia e urmatoarea: am domiciliul intr-un anumit judet; locuiesc intr-un oras mai mare (in alt judet), mi-am facut flotant ca sa pot da examenul in localitatea resectiva (m-am inscris la scoala de soferi in acel oras)

Examenul pentru permisul de conducere se da si obtine in judetul de domiciliu , nu unde ai flotant !... Scoala o poti face in acel oras !

si mi s-a spus la scoala de soferi, ca daca nu arat identic cu poza din buletin, n-o sa ma primeasca la examen la politie... Este adevarat?

Nu este adevarat ! ...... cine ti-a spus, nu stie ce vorbeste !

PS : ......taie mustata si e ok ! :ner:

Edited by Eduard

• 0

Examenul pentru permisul de conducere se da si obtine in judetul de domiciliu , nu unde ai flotant !... Scoala o poti face in acel oras !

Art.24. - (1) Examinarea pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul, reşedinţa ori rezidenţa normală sau, în cazul celor aflaţi la studii în România potrivit art.231 alin.(1), de către autoritatea competentă pe raza căreia se află instituţia de învăţământ .

sursa: OUG_195_2002_actualizat_2010

:hmmmt:

Mustata nu mi-l tai :D :D

Dar oricum, ma duc si ma interesez la Serviciul Public Comunitar, sa vad ce spun cei de acolo; multumesc pentru sfat, si pentru raspunsuri:)! Seara placuta :) !

• 0

posibil refuzul agentului de la ghiseu sa retina permisul, mai ales in lipsa unei hotariri jud in forma fizica. El nu stie daca are sau nu un temei ptr retinerea permisului , corect?

insa nici baza de date a politiei nu se modifica in sensul suspendarii permisului deci nici in trafic nu ar trebui sa fie oprit si sanctionat penal.

nu prea stiu bucataria interna a politiei insa vad o problema cu aplicarea legii - exista un decalaj intre lege (care prevede ca executarea sanctiunii complementare se face din data pronuntarii sentintei) , practica instantelor (care comunica sentinta mult mai tirziu de ziua pronuntarii) si evidentele politiei (care nu primeste permisul fara o sentinta si nici nu modifica baza de date decit dupa primirea acesteia, lucru normal de altfel).

Se poate obtine un certificat in maxim 3 zile pentru a putea preda permisul.

Extras din Regulamentul de Ordine Interioara a Instantelor, HCSM nr. 387.

SECŢIUNEA a VIII-a

Eliberarea certificatelor şi a copiilor de pe acte.

Restituirea înscrisurilor originale

Art. 128. - (1) Cererile pentru eliberarea certificatelor se primesc şi se rezolvă de către primul-grefier sau, după caz, de grefierul-şef.

(2) Aceştia dispun întocmirea certificatului de către un grefier sau un grefier arhivar şi eliberarea acestuia, de regulă, în aceeaşi zi.

(3) Certificatul se verifică şi se semnează de grefierul-şef sau, după caz, de grefierul şef de secţie şi se înmânează petiţionarului, sub luare de semnătură, sau se expediază prin poştă.

(4) Înainte de a semna certificatul, grefierul-şef sau după caz, grefierul şef de secţie verifică dacă s-au achitat taxa judiciară de timbru şi timbrul judiciar, în condiţiile legii.

(5) Copia certificatului împreună cu cererea petiţionarului se ataşează la dosarul cauzei.

(6) Cererea se înregistrează în registrul de intrare-ieşire a corespondenţei şi, după caz, în registrul general de dosare.

(7) Dispoziţiile alin. (1)-(6) se aplică în mod corespunzător şi la eliberarea copiilor de pe hotărâri sau de pe alte acte din dosar, termenul de întocmire a acestora fiind de cel mult 3 zile. Copia se verifică pentru conformitate şi se aplică ştampila instanţei pe fiecare filă.

(8) La eliberarea copiilor de pe hotărâri sau a certificatelor referitoare la soluţiile pronunţate de instanţă se va face menţiunea dacă hotărârea respectivă este rămasă definitivă sau irevocabilă, în ce mod, arătându-se şi data de când aceasta a rămas definitivă sau irevocabilă.

• Upvote 1

• 0

Buna !!! am si eu o nelamurireee... ..... mi.a fost suspendat permisul in urma cu exact 15 zile pentru depasire pe linie continua...... buun... asta inteleg,,,, ce nelamurire am este !! : Eu nu am putut preda permisul pe loc deoarece l.am uitat in Spania unde stateam anterior,,,si dupa ce mi,a fost suspendat eu am venit inapoi in Spania... unde mi,am gasit permisull...acum intrebarea mea este !! ..... daca nu il predau pana revin inapoi in Tara peste cateva luni,,,,,,, se poate anula permisul???? ...stiu ca se prelungeste perioada cu 30 zile,,,, si inca ceva....cand vin inapoi peste mai mult de 60 zile clar,,o sami treaca supsendarea si voi putea conduce direct cum ajung...sau cum e treaba va rog sa ma lamuriti,,,mai mult in prima priviinta,,,cu anularea ca nu vreau sami fie anulat,,sa stiu mi se poate anula daca nul predau cateva luni,,,,,??? .... eu i,am spus si agentului care mi la suspendat,,,motivul pentru care nu pot preda permisul de conducere.... Astept raspuns Concret si clar,, nu superstitiii,,,daca e cinva cu cunostiinta in astfel de problema:D  Multumesc !!!!!

• 0

inca nu am primit nimic,,pe mine ma intereseaza doar daca mi se poate anula permisul in astfel de situatie,,, pentru ca nu l.am putut preda,,si o sal predau cand ajung acasa peste cateva luni,,,,, in situatia asta exista lege in care se poate anula permisul?????... asta ma intereseaza pe mine...