Jump to content
POLITISTI.ro

Pe ce se mai cheltuie banii in M.A.I.


Dan

Recommended Posts

Daca zeci de mii de politisti stau si se zbat in mizerie, multi dintre noi neprimindu-ne drepturile legale, unele de anul trecut, cum ar fi banii de echipament si altele, iata ca atunci cand se vrea a se cheltui aiurea banii se gasesc fonduri arhisuficiente pentru o asa-zisa reuniune a ministrilor de interne din Organizatia Cooperarii Economice a Marii Negre si cea pentru combaterea crimei organizate.

sursa telegrafonline.ro

Bugetul MAI ar putea fi suplimentat cu 166.000 de lei, din fondul de rezervă al Guvernului, pentru organizarea reuniunii miniştrilor de Interne din Organizaţia Cooperării Economice a Mării Negre şi cea pentru combaterea crimei organizate, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern. România deţine, în perioada ianuarie-iunie 2011, preşedinţia OCEMN, iar în zilele de 12 şi13 aprilie va avea loc reuniunea grupului de lucru privind combaterea criminalităţii, în special a formelor ei organizate, cu participarea ofiţerilor de legătură în domeniu. Tema principală a reuniunii ministeriale este prevenirea şi combaterea corupţiei, ca ameninţare la adresa securităţii societăţii şi care prejudiciază dezvoltarea, prosperitatea socială şi economică. Pentru organizarea celor două reuniuni la Bucureşti, bugetul MAI ar putea fi suplimentat cu 166.000 de lei. Conform anexei proiectului hotărârii de Guvern, cheltuielile pentru organizarea celor două evenimente ar ajunge la 165.115 lei, din care 40.000 de lei pentru închirierea, pe o perioadă de trei zile, a sălii "Drepturilor Omului" şi a salonului "Brâncovenesc" din Palatul Parlamentului. De asemenea, MAI estimează cheltuieli de 12.000 de lei pentru plata translatorilor, aproape 10.000 de lei pentru cazare în 15 camere speciale pentru o noapte şi 27.000 de lei pentru cazare în 30 de camere speciale pentru două nopţi. În plus, combustibilul folosit la transport ar ajunge la peste 13.000 de lei. MAI precizează şi preţul pentru obiectele de birotică puse la dispoziţie în perioada reuniunilor: 1.300 de lei pentru 130 de pixuri inscripţionate, 1.300 de lei pentru 130 de bloc-notes-uri A5 personalizate, 650 de lei pentru 130 de ecusoane şi 1.300 de lei pentru 130 de mape cu buzunar personalizate. Ministerul va aloca şi aproape 17.000 de lei pentru dejunuri şi cine, 3.300 de lei pentru vizite la obiective turistice, 4.500 de lei pentru "atenţii simbolice", 4.000 de lei pentru aranjamente florale şi peste 1.700 de lei pentru "trataţii".

Va mai mira cand v-i se arunca in nas ca nu sunt bani de haine?!

Edited by copman
Link to comment

Nu mi se pare o cheltuiala iesita din comun 35.000 EUR pt organizarea unui summit ... parerea mea ... echivaleaza cu pretul unui aparat radar :)

Link to comment

Da mai si in US un GLOCK 19 costa 499$ si la noi 1000$ ... ideea e ca nu ma refeream doar la aparatul radar am fost succint in exprimare ci LA TOATA masinuta minunata .... Repet -- nu mi se pare 35.000 EUR mult pt un summit ... din contra cred ca s-a pierdut un 0 pe drum pe undeva....

Link to comment

dacă stăm să ne gândim chiar nu este o sumă mare, dar când mă gândesc că eu vin cu pixuri de acasă (ei au pixuri personalizate), aduc hârtie de acasă (ei au mape personalizate), îmi încarc pe banii mei cartușul de la imprimanta pe care tot eu am adus-o, parcă mi se face greață și lehamite.

nu înțeleg încă un lucru: 40.000 lei pentru închirierea pe o perioadă de trei zile a două săli din Palatul Parlamentului?! :hmmmt: somebody shoot me. de cânt statul plătește chirie la stat????? al naibii să fiu dacă mai înțeleg.

Edited by dorian
 • Upvote 1
Link to comment

Traim in Romania, unde , stimate coleg , totul este posibil! Sa-ti explic: MAI plateste chirie catre alt minister, cel mai probabil cel patronat de doamna Udrea, ca trebuie sa mai faca vreo partie de schi, sau altceva si ii trebuiesc fonduri, nu conteaza de unde....., desi cladirea parlamentului apartine de cu totul alt minister, probabil de MAI, dat fiind componenta ADMINISTRATIE din denumirea ministerului.... Cine dracu mai stie? Ca daca incerci sa iei urma unor bani in tara noastra, te pierzi in meandrele necunoscutului!( Unde sunt banii nostri de vacanta????)

Link to comment
 • 2 weeks later...

Exceptii de la masurile de reducere a cheltuielilor publice Sursa : 30 Martie 2011 - Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 207 din data de 25 martie 2011 a fost publicata Legea nr. 33/2011 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 55/2010 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice.

Legea aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 55/2010 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice, cu urmatoarea modificare:

- se includ in categoria exceptiilor de la prevederile referitoare la reducerea cu 50% a consumului de carburanti, activitatile de interventie desfasurate de politia locala, in oricare dintre formele de organizare prevazute de Legea politiei locale nr. 155/2010 si formatiunile civile de pompieri.

De asemenea, legea mai stabileste ca, prin exceptie de la normativele de cheltuieli privind dotarea cu autoturisme si consumul lunar de carburanti prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 80/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatile locale vor putea achizitiona numarul necesar de autovehicule pentru functionarea politiei locale, in oricare dintre formele de organizare prevazute de Legea politiei locale nr. 155/2010.

Comentariu propriu : Bine ca baga banii in politia locala si mai le cumpara si masini, iar pentru noi de Paste in loc de salariu ne vor da afara .

Link to comment

Salariile a aproximativ 10.000 de angajati ai MAI sunt incerte incepand din aprilie, dupa ce Ministerul Finantelor a respins un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care Traian Igas solicita o suplimentare de buget pentru acoperirea platilor salariale, conform unor surse ministeriale.

sursa: http://www.ziare.com/stiri/politie/10-000-de-angajati-ai-mai-ar-putea-ramane-fara-salarii-din-aprilie-1084739

Link to comment
 • Moderator

LORD, deci efectiv NU IMI VINE SA CRED!!! Cum adica, noua te taie cota de carburant si nu ne dau cauciucuri si ce mai trebuie si localilor le cumpara masini?! Asta este ultima bataie de joc care se poate face. Nu pot sa cred in ce tara de rahat traim. :angry:

Edited by Kmcoio
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Kmcoio, nu tara e de vina, chiorii si piticii de ne conduc, alege-sa-r praful de toti alesii neamului care vor raul tarii astia!

Link to comment
 • Member

sa baga banii in ''politia'' locala/ a primarului. pentru ca aceasta institutie le va fi complice in alegeri.

vor distruge adevarata politie , profesionistii vor pleca din politie si vor ramane doar lingaii, cei care tin cu dintii de scaune, incompetentii.

se baga bani in aceasta institutie dar e un sac fara fund. douazeci de ani politia romana s-a luptat pentru a castiga increderea cetateanului, pentru schimba o imagine patata tot de politica[cea a unicului partid] iar acum se gasesc alti politicieni care incearca sa o ingenuncheze . carea este motivul pentru care conducerea politiei romane inchide ochii la faptul ca aceasta institutie foloseste uniforme asemanatoare cu ale noastre, ca folosesc masini inscriptionate POLITIA locala, de ce se baga banii ''garla'' in acesata institutie fantoma???? sper si ma rog ca cei care iau astfel de masuri sa fie taxati dur de cetateni care se vor lovi de incompetenta, impotenta acestor oameni[politistii locali] ridicati in slavi de sefii lor, probabil fosti militieni, de primari si altii ca ei. si acum cred ca pot spune si eu : uite unde se duc banii din impozitele si taxele platite de mine.

Edited by georgedi
Link to comment

"deci efectiv NU IMI VINE SA CRED!!! Cum adica, noua te taie cota de carburant si nu ne dau cauciucuri si ce mai trebuie si localilor le cumpara masini?!"

Normal, sunt mult mai putini, mult mai ieftin de "multumit", mult mai usor de controlat. In plus, ei nu au aruncat cu sepcile si nu au strigat in colt la "3coceni", deci merita cu prisosinta. In altaordine de idei, aveti cunostinta cit este ratia de carburant a unei masini senatoriale sau deputatesti ?

Link to comment

Între 250 şi 300 l pe lună, însă şmecheria, şmecheroasă constă în faptul că au la dispoziţie cel puţin 2 sau mai multe maşini de serviciu, care fiecare are câte o cotă, care cotă e cotă şi se respectă, adicătelea poate ajunge şi la 1500-2000 l pe lună că ce, nu e de unde?. Haida bre ce tot cârcotiţi pe aolo?, că ei băiţele astea care beneficiază de aşa ceva e demnitari şi persoane publice!, are dreptul la aşa ceva că e normal e persoane importante şi cu putere! :doh:

Link to comment

Fratilor ,la alegeri multi politisti au stat martori langa urnele de votare si au inchis ochii la ce se facea prin sectiile de la Cuca Macaii.

Eu zic ca este bine sa faca la fel la alegerile viitoare.

Va mirati?

In curand vom aduce cate 200-300 de lei nouti de acasa sa ne mearga vechimea ,sa avem continuitate in munca.

La Dolj masinile de interventie, este fara precedent, s-au alimentat cu 20 de litrii de benzina!!!

Dar suntem preafericiti, mai mult decat preafericitul Daniel, la sectii din 6-7 masini pe care le au au alimentat decat 1 (una) cu 15 litrii de benzina. :blink:

Cred ca din aceasta cauza cerea ilustrul Mazare sa intervina politistii din garda personala la 112.

De ce tac ,,donii" comandanti care cu [cenzurat] conduc Politia Romana?

Pai v-am mai spus , sunt ghiocei.

Au coloana vertebrala precum semnul intrebarii.

Si chiar daca unui doctor i s-ar face mila de ei , nici cu injectii cu beton armat nu le-o mai indreapta.

Le cumpara masini la comunitari?

Extraordinar, ce surpriza.....vai ce m-am indignat, sunt surprins!!

Pai ati uitat ca jandarilor le-au cumparat masini pentru taransportarea detinutilor, desi nu au atributiuni pe aceasta linie, cartuse de razboi ,pistoale mitraliera etc?

Nu ati inteles ca dupa ce toata dotarea de la Acvila a trecut pe tabela lor de inzestrare, de ce nu stiu, mai trebuiau niste completari.

Au terminat cu jandarii urmeaza cum era si normal politia comunitara, ca doar majoritatea primarilor ,,joaca la portocala mecanica".

La pistoalele Glock de fabricatie austriaca se potrivesc niste masini de ,,sorginte" germana. Sa se asorteze ce naiba.

Munciti dragi politisti, nu ganditi, sunt pusi altii sa gandeasca, cu o atitudine regeasca....hai ca devin poet.

Strangeti de banutii pe care ii mai aveti, desi ma cam indoiesc ca ati mai avea , ca in aprilie steaua mortii ne-a mai pregatit o surpriza ,surpriza cu Andreea....pardon emil boc, cica nu sunt bani de salarii.

Parca pe 1 aprilie (vai ce zi si-au ales, in tara asta este o continua caterinca pe spinarea romanilor) iesim din recesiune!!

Nu ar trebuii sa ne dea salariul intreg domnul boc? Macar sa revenim la cel pe care il aveam inainte de taierile de 25%.

Avem mare noroc ca au crescut urzicile, loboda, spanacul etc si trecem cum ne recomanda doamna Udrea dupa revelion, la detoxifiere.

Va doresc si imi doresc supravietuire usoara!

Edited by Elvis
Link to comment

Elvis, nu stiu cum e pe acolo pe unde "bantui" dumneata, dar la noi politistii, care asigurau sectia de votare, nu aveau dreptul sa intre decat daca erau solicitati in mod express de presedintele sectiei de votare. Si eu nu cred ca sunt colegi care au inchis ochii la manarii, pentru simplu fapt ca nu au avut prilejul sa le constate. Adevaratele manarii s-au facut atunci cand sacii de voturi au ajuns la judecatoriile unde trebuiau predati si cand s-a mai adaugat cate o stampila pe unele dintre buletinele de vot, anuland astfel o multime de voturi "contra". Dar de aici pana la a afirma ca sunt colegi care au inchis ochii e cale lunga.

 • Upvote 3
Link to comment

Bagi mana -n foc?

Si te-as ruga frumos sa imi precizezi si mie sandokhan prevederea legala unde sta scris ca politistii ,,pazesc" urnele.

M-ar interesa sincer ce atributiuni am eu ca si politist ,dar documentat, cand insotesc ,,urna". Baza legala te rog .

Oare in gari sau pe unde ,,bantui" dumneata nu s-o fi votat?

Nu or fi trecut ,,autobuze"? Din alea care s-au ocupat cu ,,futurismul" electoral?

Si aici nu spun ca au fost numai ,,rosii" sau numai ,,portocalii".

E mai bine sa spunem ca noi politistii suntem nevinovati.

Oare asa o fi?

Link to comment

Si daca s-a votat in gari care e problema?

Atat timp cat oamenii de acolo nu au incalcat legea, sau atat timp cat nu au fost dovediti ca au incalcat legea, ce treaba ar fi avut Politia?

Nu uita ca ce nu este interzis in mod expres de lege, este permis.

Cat despre faptul ca politistii au pazit urnele..... Eu nu am pazit urna. Ci s-a asigurat ordinea si linistea publica in zona in care se afla sectia de votare. Nu e totuna. Si in afara de asta, multe nu sunt scrise prin legi dar totusi se aplica.

Din cate stiu, la acea vreme a fost emis un ordin intern de catre MAI in care se prevedea in mod expres modul in care vor fi asigurate ordinea si linistea publica pe timpul, inaintea si dupa votare. Si daca te uiti in fisa postului ai sa vezi o "portita": tot ce scrie acolo se poate completa cu alte ordine si dispozitii, in functie de situatie.

Eu unul pot sa bag mana in foc ca (poate cu mici si nesemnificative exceptii) TOTI politistii si-au facut la modul corect treaba pe timpul desfasurarii si imediat dupa, a tururilor de scrutin.

Daca au fost manarii ele nu s-au petrecut cu stirea politistilor. Eu am aratat si unde ar fi fost portita de fraudare, numarul mare de voturi anulate venind in sprijinul acestei teorii.

Link to comment

SandoKhan daca toti politistii ar studia cu atentie fisa postului, fac pariu ca unii nici nu le au actualizate , nu ar exista aceste ,,portite".

Cunosti modalitatea de actualizare a fisei postului? Care este termenul limita pana la care se intocmeste de catre sefii de ,,unitati"?

Te-am rugat sa imi dai baza legala, nu proverbe si zicatori.

Daca ai asigurat numai ordinea si linistea publica in zona , nu-i asa ca nu ai insotit urna pe traseu dupa terminarea votarii?

Iti dau dreptate pentru ca imi dau seama ca le sti pe toate Sandokhan si nu vreau sa ma contrazic cu tine.

Pace. :emo-yessir:

Link to comment

Si cine te obliga sa semnezi ?

Sau cine te opreste sa intrebi si sa ceri sa fie stipulate in fisa toate ,,necesitatile"?

Te poate pacali comndantul un an , urmatoarea fisa nu o mai semnezi.

Din birou lucrurile par usoare , pe teren este putin mai greu.

Serhente Garcia daca cunosti baza legala lumineaza-ma si pe mine te rog frumos.

In Statut unde sa caut?

Parca ne este interzis sa facem politica. Si atunci ce treaba avem cu urnele si scrutinul?

Cu sectiile de votare de la Cuca Macaii?

Ai idee cam cu cat sunt platiti cei care fac parte din ,,comisii" in cele trei zile?

Ca li se asigura hrana gratiuit in zilele de votare? Ca li se deconteaza transportul integral?

De ce trebuie sa plece politistii din orase la posturile de politie unde sunt politisti platiti sa asigure linistea si ordinea in ,,zona"?

Sa inteleg sa se face aparare in zona pe semicerc ca in handbal?

Ne-au cam luat de prosti.

Ce este dureros ......degeaba incerci sa deschizi mintea unora din politie ei il cred pe ,,sefu".

Multa sanatate. :emo-yessir:

Edited by Elvis
Link to comment

Elvis, nu stiu cum e pe acolo pe unde "bantui" dumneata, dar la noi politistii, care asigurau sectia de votare, nu aveau dreptul sa intre decat daca erau solicitati in mod express de presedintele sectiei de votare. Si eu nu cred ca sunt colegi care au inchis ochii la manarii, pentru simplu fapt ca nu au avut prilejul sa le constate. Adevaratele manarii s-au facut atunci cand sacii de voturi au ajuns la judecatoriile unde trebuiau predati si cand s-a mai adaugat cate o stampila pe unele dintre buletinele de vot, anuland astfel o multime de voturi "contra". Dar de aici pana la a afirma ca sunt colegi care au inchis ochii e cale lunga.

SandoKhan, țin să te contrazic și să îi dau dreptate lui Elvis. După alegeri, fie ele locale, parlamentare sau presedențiale, MAI a scos la concurs mai multe locuri de ofițeri, cu recrutare din sursă internă. Poate te va mira faptul să-ți spun că marea majoritate a celor care au "promovat" acest examen au fost cei care și-au demonstrat loialitatea pe timpul campaniei electorale față de partid. Deci, mai este ceva de spus?

Bagi mana -n foc?

Si te-as ruga frumos sa imi precizezi si mie sandokhan prevederea legala unde sta scris ca politistii ,,pazesc" urnele.

M-ar interesa sincer ce atributiuni am eu ca si politist ,dar documentat, cand insotesc ,,urna". Baza legala te rog .

Oare in gari sau pe unde ,,bantui" dumneata nu s-o fi votat?

Nu or fi trecut ,,autobuze"? Din alea care s-au ocupat cu ,,futurismul" electoral?

Si aici nu spun ca au fost numai ,,rosii" sau numai ,,portocalii".

E mai bine sa spunem ca noi politistii suntem nevinovati.

Oare asa o fi?

apropo de autobuzele care au cărat "folcloriștii" către secțiile de votare, cred că vă mai amintiți de dispoziția prin care s-a dispus filmarea cu aparatele video-radar, a tuturor autovehiculelor care pătrundeau pe raza unei localități (cel puțin pe la noi astea au fost dispozițiile). De altfel s-a cerut identificarea tuturor persoanelor care au fost aduse pe raza localităților pentru a vota (în general aceste persoane, cred că fuseseră plătite să voteze de mai multe ori). Nu cumva aveau nevoie ca cineva să le țină o evidență a acestor persoane, astfel știau dacă au fost sau nu trași pe sfoară, adica dacă mita electroală și-a atins ținta?

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Dorian nu poti spune ce stii, poti spune ce poti sa dovedesti.

Insa ma doare cand vad ca unii colegi nu vor sa priveasca si peste gardul institutiei.

Si astia sunt tot cheltuieli , nu mai vorbesc de resusele umane trimise aiurea, care nu ne sunt necesare.

Cu stima. :emo-yessir:

Edited by Elvis
Link to comment

Se apropie vara, și la MAI e problematic cu vacanțele, pentru că din salarii și alte sporuri s-a tot tăiat pe motiv de criză, așa că buzunarele nu mai permit decît Bușteni ori 2 Mai.

Noroc că mai-marii ministerului au găsit și anul acesta soluția pentru concedii exotice: la propunerea ministrului Igaș, guvernul a aprobat un protocol de colaborare între forțele MAI și, țineți-vă bine, statul Qatar, cel măreț cît sectorul lui Vanghelie. Scopul declarat e instruirea reciprocă a oamenilor de ordine, ceea ce înseamnă că românii vor învăța ce am văzut la televizor, cînd cu răsturnarea lui Mubarak, că știu cel mai bine colegii arabi: să dea cu pulanul în manifestanți direct de pe cămile.

O experiență inutilă, pentru că ne îndoim că pedelista Brîndușa Novac, șefa Circului, va permite vreodată oamenilor lui Igaș să-i încalece cămilele. Așa că din tot protocolul publicat în M.O. nr.218/30.03.2011, va rămîne în vigoare, pe pariu, art.4, punctul g, care prevede ”concedii la reciprocitate pentru cadrele autorităților competente și membrii familiilor acestora, folosind în acest scop bazele existente aparținînd părților”. Cum micul Qatar e a doua țară din lume, ca PIB pe cap de locuitor, e de înțeles ce distracții și ce shopping le așteaptă pe nevestele și odraslele domnilor generali, în timp ce subalternii lor mai puțin norocoși vor rămîne la ”relaxarea” clasică: aruncarea cu cascheta în poarta Cotrocenilor. Sursa: www.inpolitics.ro/

 • Upvote 3
Link to comment

Dorian nu poti spune ce stii, poti spune ce poti sa dovedesti.

Insa ma doare cand vad ca unii colegi nu vor sa priveasca si peste gardul institutiei.

Si astia sunt tot cheltuieli , nu mai vorbesc de resusele umane trimise aiurea, care nu ne sunt necesare.

Cu stima. :emo-yessir:

Cred că am dreptul să spun tot ce gândesc, chiar dacă doar știu, fără a putea dovedi acel fapt.

Am lucrat în stradă în acele zile electorale, poate ca mulți dintre noi, și cunosc ce s-a întâmplat, am luat pulsul străzii să zic așa. Am avut și unele conflicte cu reprezentanți ai partidelor, pe diverse motive care riscau să depășească linia legalității. Nu știu cum este pe meleagurile voastre, dar eu când mă gândesc la locurile acestea . . . :faint:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.