Moderator Marius Posted September 26, 2014 Moderator Share Posted September 26, 2014 Vă propun să discutăm aici despre action camera, camerele video special concepute pentru înregistrarea momentelor de acţiune, pentru imortalizarea celor mai spectaculoase momente. Exista deja o mulţime de asemenea camere pentru sporturi extreme pe piaţă, iar fiecare aduce ceva în plus, o caracteristică deosebită sau dimensiune ori greutate foarte reduse, etc. Mă bate gândul să-mi achiziţionez o astfel de cameră video. Link to comment
manfreD Posted September 26, 2014 Share Posted September 26, 2014 GoPro Hero 3+ Black Edition folosesc. O tin montata pe parbriz la autospeciala pe care lucrez (un VW Transporter) si chiar a fost foarte utila in cateva cazuri. Filmarile au fost folosite ca probe in instanta, nimeni n-a zis nimic. Mai mult de atat consilierul juridic a fost foarte incantat ca am avut proba video. Alti colegi si-au luat un Vico Marcus si vreau sa zic ca si aia filmeaza excelent avand un unghi mai mare. Link to comment
Moderator Marius Posted September 26, 2014 Author Moderator Share Posted September 26, 2014 Alti colegi si-au luat un Vico Marcus si vreau sa zic ca si aia filmeaza excelent avand un unghi mai mare. Eu am iniţiat acest topic să discutăm despre "action camera", nu despre camere de bord. Despre există un alt topic dedicat. 1 Link to comment
manfreD Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 My bad ! Desi, daca ai accesoriile potrivite un GoPro poate deveni action cam Link to comment
Cezar Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 go pro e un action camera care vine foarte agresiv pe piata. nu e ieftina azi am vazut-o la un walmart care se vrea un lant de magazine ieftine aici in state. mie nu-mi place ca arata ca o caramida si ma enerveaza montarea in varful capului. eu am avut un contour+ pe care l-am "paradit" anul trecut in finlanda cand m-a surprins o ploaie cu piatra acum ma uit dupa un contour 2+ ca pro: are forma de Bullet si o prind pe casca la nivelul ochilor. 2+ are un intrerupator mare care poate fi operat si cu manusi de sudor e foarte usoara obiectivul se roteste 270° in asa fel incat ai orizontul de filmare la orizontala indiferent unde iti montezi camera 2 Link to comment
Moderator Marius Posted September 30, 2014 Author Moderator Share Posted September 30, 2014 manfreD, Go Pro este action camera, în schimb a doua recomandare a ta e dash cam. Să lămurim puţin care e diferenţa între dash cameara şi action camera. Diferenţa majoră dintre aceste două tipuri de camere este că în timp ce un DashCam vine de regulă fără baterie internă (acumulator), ori în cel mai fericit caz are o baterie de mică putere pentru salvările înregistrărilor la decuplarea alimentării cu curent, dar nu are o baterie care să-i permită înregistrarea fără o sursă de alimentare externă, ActionCam în schimb, are o baterie internă mai puternică care îi permite să înregistreze fără să fie conectată la o susrsă de energie, este rezistentă la şocuri, praf şi de cele mai multe ori poate filma sub apă. Action Cam în general nu comprimă imaginea cum face un DashCam, ocupând mai mult spaţiu pe suportul de stocare şi fimează de obicei la rezoluţie mult mai mare. Ăstea sunt diferenţele majore între cele două camere video. 1 Link to comment
adrianPMO Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 Recomand camerele GoPro Hero cu incredere. Am o camera Hero 3 silver edition si o folosesc la iesirile cu mtb. Am filmat si am facut poze sub apa cu ea si au iesit exceptional! O gramada de accesorii ce pot fi achizitionate separat, ulterior. Fiabila si rezistenta la socuri foarte puternice. In plus se gasesc o gramada de componente separate gen lentile si alte cele. Doresc sa cumpar black plus edition dar mai astept ca deja a aparut Hero 4. Am cumparat direct de la importatorul GoPro in Romania la cel mai mic pret de pe piata(nu dau adresa sa nu se considere reclama). Info pe privat. 2 2 Link to comment
sebi84 Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 Ai dat camera Hero3? Link to comment
adrianPMO Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 (edited) Te intereseaza? Ma refeream daca il intereseaza sa o cumpere. Sebi e prieten si coleg cu mine si stia ca ma gandeam sa o vand pentru un upgrade Edited November 25, 2014 by adrianPMO Link to comment
redoctober Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 Go Pro Hero (orice versiune)... nu prea mi se pare buna de action cam... sta prost la umezeala, sta prost la socuri... necesita multe accesorii sa o faci action cam cat de cat... Ion Air Pro - e waterproof, e foarte mica si foarte usoara comparativa cu Go Pro, si costa cam 300 dolari. Rezistenta la socuri. As zice mult mai buna ca un Go Pro; Drift Ghost-S - e foarte mica, are si ecran de playback. Din nou waterproof si rezistenta la socuri; Garmin Elite - e mica, e mult mai buna, dar cam scumpa, costa ~ 400 dolari. Are GPS, accelerometru, interfata cu alte dispositive care suporta protocolul lor de comunicare (e.g. poti sa atasezi alte chestii la camera), filmarea arata si datele de pe GPS/accelerometru are si soft propriu de editare (adica iti poti face tu o interfata proprie cu ce vrei sa arate pe video - dar cam necesita multa programare si cunostinte, complicat de folosit). Conectivitate WiFi. Mi s-a parut cea mai plina de optiuni comparativ cu alte camere; Sony Action Cam 2 - GPS, cam atat, cam scumpa pentru ce face... mi s-a parut foarte slaba, nu prea as crede ca e buna de action cam... Altceva... - Airy (dar necesita si partea de transmitere/receptie, care nu vine inclusa cu camera). Are si inregistrare video si audio, dar este un bare bone. Versiunea cea mai mica are 3g (adica foarte, foarte, foarte mica). Plus ca posibilitatea sa iti cam faci ce vrei tu din acest sistem, poti sa il configurezi sa transmita la punct fix pana la 20 KM distanta, sa inregistreze, sa faca cam ce vrea utilizatorul (relativ la conditiile de vreme si alte cateva chestii legate de configuratie...). Vine deja cu posibilitatea de a fi integrata cu un transmitator si baterie. Partea de receptie trebuie sa fie ceva compatibil RF... Pentru fun, sa te filmezi la ski - as zice un Go Pro Hero 3 sau Garmin Elite, sau Ion Air Pro; Pentru ceva mai mult decat fun (sisteme de supraveghere, RF apps, orice va trece prin cap pentru camere foarte, foarte mici...), si pentru pasionati - Airy, cu mentiunea ca daca vrei sa o faci action cam, iti mai trebuie si alte accesorii si programare, etc... Din toate astea si cel mai usor de folosit - Ion Air Pro; Link to comment
Moderator Marius Posted December 9, 2014 Author Moderator Share Posted December 9, 2014 Ce este "Airy" asta? Link to comment
redoctober Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 (edited) Airy este o camera foarte mica (are 3 grame si dimensiunea unui nasture ca si comparatie), usor de integrat cu system de tip RF, utilizata in diverse aplicatii, in special pentru FPV si aplicatii custom... Disclaimer : nu este action cam, dar o poti face action cam si poate face mult mai mult decat atat. Intra in zona de sisteme facute, nu neaparat chestii care le poti cumpara gata functionale si doar sa ti le pui pe casca si sa mergi la ski cu ele... Insa pot oferi avantaje mai mari decat o camera clasica comerciala (ca spre exemplu sa transmiti ce filmezi pe un laptop acasa, via Wi Fi, daca filmezi aproape de casa, sau prin GPRS daca esti in afara razei de transmitere a camerei). Cred ca mai degraba as pune intrebarea pentru ce trebuie action cam: Pentru ski, plimbari, recreatie: Ion Air Pro sau Garmin Elite (daca vrei sa dea bine in poze); Orice altceva: un sistem construit care face ce vrei... (greu de zis aici), in care camera poate sa fie shock resistant, sa inregistreze, sa transmita, etc... si sa fie foarte mica... Pentru simplitate, mai bine alegeti Ion Air Pro sau Garmin Elite... Edited December 9, 2014 by redoctober Link to comment
adrianPMO Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 Go Pro Hero (orice versiune)... nu prea mi se pare buna de action cam... sta prost la umezeala, sta prost la socuri...; Ce argumente ai cand spui ca GoPro-ul sta prost la capitolul umezeala si socuri? Atat eu cat si toti posesorii de GoPro cu care am intrat in contact nu s-au plans de asa ceva, iar la capitolul socuri sta extrem de bine...daca nu chiar de nota 10, carcasa sa externa protejeaza camera foarte foarte bine. Acela este si unul dintre scopurile carcasei. Link to comment
redoctober Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 Camera in sine, fara housing, nu asigura nimic din shock proof, waterproof, etc... Acel housing vine cateodata prost facut si daca bagi camera in apa ti se strica (am vazut cateva astfel de experiente). Prin comparative, Ion Air Pro 3, nu necesita housing, poti sa o bagi direct in apa, este direct shock resistant (din nou fara housing) si este cu > 25% mai ieftina, decat versiunea imediat urmatoare din Go Pro: Go Pro Hero 4 - 400 dolari; Ion Air Pro 3 - 270 dolari; Mai sunt si alte camere decat Ion AIr, dar cu asta am avut eu experienta si am vazut si cum functioneaza Go Pro. Tinand cont ca pentru aceeasi calitate video, pot lua o camera mai ieftina, care nu necesita accesorii aditionale sa o faca action cam-ul pentru care isi face reclama si cu oameni care au avut experiente urate, prefer altceva. Nu vreau sa incomodez fanii Go Pro. Cred ca depinde doar de preferinta subiectiva a fiecaruia si daca am avut/am vazut si exemple negative. Link to comment
Moderator Marius Posted December 10, 2014 Author Moderator Share Posted December 10, 2014 Până la urmă e o chestiune de gusturi. redoctober între cele două camere (Go Pro Hero 4 şi Ion Air Pro 3) care se descurcă mai bine în condiţii de luminozitate redusă (noapte, interiorul unor încăperi întunecate, etc.) după părerea ta? Din ce am văzut pe net, Go Pro Hero 4 se descurcă onorabil în astfel de condiţii, dar nu rupe gura târgului. Link to comment
redoctober Posted December 11, 2014 Share Posted December 11, 2014 (edited) Indiferent din punct de vedere al calitatii imaginii. Amandoua sunt la fel. Pentru pasionati si fani +suport software mai bun ca alte camere: Go Pro 4 Black Edition cu tot kit-ul de accesorii. Versiunea buget: doar camera cu housing. Are deja ecran pentru playback, mare avantaj fata de Ion Air. Pentru buget si aceeasi calitate la filmare cu Go Pro, dar cu ceva dificultati la partea de software/integrare (dar nu mari cat sa justifice aceeasi calitate a imaginii pentru preturi mai mari): Ion Air Pro 3; Ceva ce am uitat sa mentionez in postul original: Sony HDR AS-100VR POV cu live view remote. Calitatea imaginii depaseste net Go Pro si Ion 3. Pretul este cam in aceeasi clasa cu Go Pro. Pentru a scoate maximul din aceasta camera trebuie un card de memorie de mare viteza, gen SDHC/XC sau UDMA (>80 Mb/s) (filmare HD la rezolutie maxima). Are un sistem asemanator cu Go Pro la housing, deci cei care sunt obisnuiti cu el si le place asa... La ce am vazut ca si teste, are cea mai buna calitate a imaginii conditii de lumina si lumina redusa... Edit: Eu personal am folosit la proiectele mele Ion Air Pro 3, datorita pretului, dimensiunilor, cat este de usoara si ca nu trebuie housing la ea, nefiind diferenta intre Go Pro si asta ca si calitate a imaginii. Plus, in caz de socuri, mi s-a parut mai rezistenta carcasa, decat acel housing al Go Pro. Din nou mentionez - Ion Air nu are playback display, deci daca vrei sa faci playback la video, fara sa descarci, Ion Air iese total din discutie. La criteriile expuse pe acest subiect, as compara HDR AS-100VR cu GO Pro 4 Black Edition si alege una din astea doua. Edited December 11, 2014 by redoctober Link to comment
Moderator Marius Posted December 13, 2014 Author Moderator Share Posted December 13, 2014 Am făcut ceva căutări pe internet şi am găsit: GoPro Hero4 - Black Edition şi Silver Edition Cameră apreciată pe toate website-urile de specialitate, clasată pe primul loc în aproape toate topurile referitoare la action cam. Silver Edition, cu toate că are un preţ mai mic cu 100 dolari decât Black Edition, are touch screen. Am remarcat baterie slabă, calitate scăzută a imaginilor înregistrate în condiţii de lumină redusă. Nu am găsit nimic referitor la existenţa stabilizatorului de imagine. Are sau nu aşa ceva?. Sony Action Cam - Mini HDR-AZ1 şi AS100V Ambele camere sunt apreciate pentru calitatea imaginilor înregistrate şi a stabilizatorului de imagine. Se descurcă bine şi pe întuneric, dar comprimă imaginea şi pentru editare e necesar softul celor de la Sony. În plus e necesar obligatoriu un card microSDXC. iOn Air Pro 3 O cameră cu utilizare foarte uşoară şi calitate bună a imaginii. Nu am găsit să văd cât de bine se descurcă în condiţii de lumină redusă şi dacă are sau nu stabilizator de imagine. Un aspect ce trebuie luat în seamă e faptul că bateria se duce foarte repede dacă se foloseşte conectarea prin wi-fi, iar asta e singura modalitate playback display. Contour Roam3 Înregistrează la o calitate bună şi se descurcă binişor şi pe întuneric, în schimb nu are posibilitate de interconectare nici prin wi-fi şi nici prin bluetooth, singura posibilitate de playback este să descarci imaginile în calculator. Nici despre camera asta nu am găsit nimic referitor la existenţa stabilizatorului de imagine. Aştept părerile voastre şi eventualele completări. Link to comment
redoctober Posted December 26, 2014 Share Posted December 26, 2014 Singura camera, cu stabilizator, e Sony. Orice camera cam are nevoie de un card SDXC, altfel slabe sanse sa ai calitate buna a imaginii (cardurile SDXC sunt carduri de mare viteza, cele normale de pe piata sunt prea incete sa inregistreze imagini la calitate buna) sau chiar sa inregistrezi ceva. Cu cat clasa card-ului de memorie e mai mare, cu atat e mai buna si imaginea, dar inregistrarea nu poate depasi rezolutia maxima a senzorului de imagine. As desface camera mea si un Go Pro, sa vad senzorul de imagine si clasa/part no, as pune pariu ca e cam aceeasi clasa/chiar acelasi sensor, singurul lucru care difera fiind electronica din spate... dar deocamdata nu ma incumet, poate dupa ce castig la loz in plic... Link to comment
Moderator CITADELA Posted December 26, 2014 Moderator Share Posted December 26, 2014 Folosesc de cativa ani o camera Prestigio, pe care am achizitionat-o de pe un site din Romania la 1/3 din pretul lui GoPro, cu tot cu o groaza de accesorii. Am folosit-o atat in varianta "action camera" (carcasa impermeabila si rezistenta la soc) la schi, alpinism si scufundari, cat si montata in masina. Gasiti aici un amplu articol despre calitatile/defectele ei: http://www.buhnici.ro/2013/03/28/video-prestigio-roadrunner-700x-unboxing-camera-masina/ 1 Link to comment
Membru bozo Posted January 2, 2015 Membru Share Posted January 2, 2015 (edited) Ma intereseaza sa cumpar un action cam, camuflat in handsfree, variante mai economice (din pacate).Poate ma ajutati cu ceva recomandari. Pana acum am gasit modelele astea: -Looxcie LX2 -Ehear E2 Cred ca se copiaza una pe cealalta, nu stiu care pe care, sau mai degraba amandoua sunt copiate... Nu prea ma atrage la ele capacitatea acumulatorului si calitatea filmarii, insa astept pareri. Nu ma intereseaza decat action cam de genul asta, care nu ies asa mult in evidenta. Edited January 2, 2015 by bozo 2 Link to comment
Moderator Catalin Posted January 2, 2015 Moderator Share Posted January 2, 2015 bozo şi pe mine mă interesează aşa ceva. Şi am mai căutat pe ici pe colo, dar nu am găsit vreuna care să mă încânte. Şi în acest domeniu americanii sunt pionieri şi deja au căpătat ceva experienţă. Ei le folosesc de ceva vreme şi le-au numit Body Camera sau Police Body Cam, mă refer la camerele dedicate muncii şi activităţilor poliţieneşti. Singura astfel de cameră care chiar m-ar bate gândul să o cumpăr este FirstVu HD. Aşa arată: Problema este că nu o vând decât în State, nu am găsit un preţ. Link to comment
Moderator danpin Posted January 2, 2015 Moderator Share Posted January 2, 2015 In State, la nivelul institutiei se constientizeaza importanta unor astfel de camere si acolo nu este nevoie ca angajatul sa si-o procure singur... http://www.stjoechannel.com/story/d/story/two-area-police-departments-to-get-new-body-camera/23801/NOfoITYBi0CG563G0aG38g 1 Link to comment
Membru bozo Posted January 2, 2015 Membru Share Posted January 2, 2015 La noi ar pune asa ceva numai pentru control, nicidecum sa ne ajute . Asa se intampla si cu GPS-ul de pe echipaje, e folosit doar pentru control, dar sa se uite cineva ce politist e mai aproape de un eveniment urgent, sau cand ai nevoie de ajutor sa vada exact unde esti nu il foloseste nimeni... Aproape toata tehnica pe care o folosesc e cumparata de mine, am renuntat sa mai am pretentii la cei care ar trebui sa se ocupe cu dotarea, pentru ca ei se pare ca inca sunt premiati daca fac economie, asa ca... Revenind la subiect, camera de genul celei puse de Catalin se mai gasesc, si de calitate acceptabila la preturi ok, insa eu am nevoie de ceva mai discret, iar handsfreeul mi se pare cel mai potrivit, pentru ca filmeaza unde intorci capul. 2 Link to comment
Cezar Posted January 2, 2015 Share Posted January 2, 2015 bozo şi pe mine mă interesează aşa ceva. Şi am mai căutat pe ici pe colo, dar nu am găsit vreuna care să mă încânte. Şi în acest domeniu americanii sunt pionieri şi deja au căpătat ceva experienţă. Ei le folosesc de ceva vreme şi le-au numit Body Camera sau Police Body Cam, mă refer la camerele dedicate muncii şi activităţilor poliţieneşti. Singura astfel de cameră care chiar m-ar bate gândul să o cumpăr este FirstVu HD. Aşa arată: Digital_Ally_FirstVu_HD.jpg FirstVu-HD-On-Officer.jpg Problema este că nu o vând decât în State, nu am găsit un preţ. M-am uitat eu, insa pretul mi se pare uluitor de mare (peste $5,000) La noi ar pune asa ceva numai pentru control, nicidecum sa ne ajute . Asa se intampla si cu GPS-ul de pe echipaje, e folosit doar pentru control, dar sa se uite cineva ce politist e mai aproape de un eveniment urgent, sau cand ai nevoie de ajutor sa vada exact unde esti nu il foloseste nimeni... Aproape toata tehnica pe care o folosesc e cumparata de mine, am renuntat sa mai am pretentii la cei care ar trebui sa se ocupe cu dotarea, pentru ca ei se pare ca inca sunt premiati daca fac economie, asa ca... Revenind la subiect, camera de genul celei puse de Catalin se mai gasesc, si de calitate acceptabila la preturi ok, insa eu am nevoie de ceva mai discret, iar handsfreeul mi se pare cel mai potrivit, pentru ca filmeaza unde intorci capul. Pentru a se observa pozitia fiacarui echipaj, va propun altceva, la un pret acceptabil (€120) si cu abonament pe la €100/an, dar asta trebuie sa fie o actiune ampla pe judet sau municipiu, altfel n-are nici un rost sa cumperi tu asa ceva. Eventual doar sa stie familia unde te afli in fiecare moment. Eu am folosit asa ceva in special in locurile remote in care nu aveam unda GSM. Sper s-o folosesc in 2016 in Siberia Link to comment
Recommended Posts