Jump to content
POLITISTI.ro

Carte verde auto bulgaria


SteriuIonut

Recommended Posts

Salut,

Este necesar pentru autovehiculele inmatriculate in Bulgaria sa detina si asigurare de tip carte verde, detinerea asigurari rca este acceptata in cazul unor incidente pe teritoriul Romaniei ?

Link to comment

Din acest motiv am initiat un nou topic nu am inteles exact dupa mai multe discutii am inteles ca nu e necesara si cartea verde. Iar dupa citirea a unor topicuri de pe site am inteles ca e necesara. Referirea se face exact la ce spunea si baiatul din topicul acela sunt implicat cu un auto Bg la o cautare pe websiteul bulgaresc cu asigurari apare ca avand asigurare Bulstrad rca dar cand vine vorba de cartea verde nu este valabila.

Link to comment

Pe intelesul tau: un autovehicul inmatriculat in alt stat, pentru a circula pe drumurile publice din Romania, trebuie sa fie asigurat pentru pagubele produse tertilor.

In cazul unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale despagubirea se face prin Cartea verde.

Pentru autovehiculele inmatriculate in Romania, in momentul eliberarii politei de asigurare de raspundere civila auto RCA, se elibereaza si Cartea verde cu care se face despagubirea in cazul producerii unui accident pe teritoriul altui stat. Cartea verde este valabila in anumite state unde exista intelegeri de reciprocitate intre societatile de asigurare.

In cazul celor inmatriculate in Bulgaria, stiu ca exista posibilitatea incheierii unei polite de asigurare de raspundere civila auto RCA fara eliberarea Cartii verzi, caz in care se plateste mai putin.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.