Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Abuz de incredere?

Loricica

Question

09 sep 2014

Buna ziua.Numele meu este Lory si am 40 de ani.In urma cu 2 luni iubitul meu cu care aveam o relatie de 14 ani si cu care in 30 de zile urma sa ne casatorim a cumparat o masina in felul urmator, tranzactia s-a desfasurat intr-un birou de vanzari auto intre vanzatorul masinii si buletinul meu.Mai exact,eu nefiind de fata,iubitul meu mi-a cumparat masina.La 3 zile eu am facut o procura incheiata la notar prin care il mandatam pe un prieten de-al iubitului meu sa se ocupe de inscrierea masinii pe numele meu si pentru mine (cum suna textul).A cincea zi mandatarul meu se ocupase deja de scoatere ultimei serii de numere rosii cu eliberare de Autorizatie De Circulatie Provizorie pe numele meu ca detinator.Pe 27 iulie iubitul la presiunea familiei (spune el) m-a anuntat ca nu se mai casatoreste cu mine si ca vrea masina inapoi.Mi-a cerut insistent sa-i fac act de vanzare-cumparare.Speranta ca e doar o nebunie de moment m-a facut sa refuz sa fac acest lucru.Nu s-a prezentat la starea civila iar a treia zi m-a acuzat ca am furat masina prezentand domnilor de la Politie talon masinii pe numele lui.Pe scurt,el a facut un al doilea act de vanzare-cumparare,de data aceasta intre el si vanzatorul masinii iar cu actele masinii, luate de la mandatarul meu a inscris-o pe numele lui.Pentru lipsa de onoare si modul degradant in care a procedat refus sa-i dau masina.Vreau sa stiu daca eu am facut o ilegalitate si in ce consta aceasta.Mentionez ca nu vreau sa pastrez masina.A facut plangere impotriva mea acuzandu-ma de abuz de incredere.Am citit de articolul de lege care incrimineaza o asemenea fapta si nu vad cum as putea fi acuzata tot eu de asa ceva.Va multumesc.

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Buna ziua. Si la multi ani tuturor Romanilor in primul rand. Sunt nou pe acest forum, si nu stiu daca e bine ca am deschis aici acest topic. Imi cer scuze daca am gresit, doar ca sunt cam disperat si caut raspunsuri. Ca sa fiu scurt si la obiect sa nu o lungesc...prea mult. Aveam telefonul meu personal in amanet un Iphone7+ cumparat de catre mine de pe emag acte in regula tot factura pe numele meu tot. Eu aveam o datorie de 600 de lei la un " prieten " dar se pare ca n-a fost prieten ma cautat sa ii dau bani, i-am zis ca inca nu am luat salariu. El stia ca eu am telefonul in amanet, a spus hai sa-ti scoatem telefonul din amanet, am spus ok, la care el imi spune iti scot telefonul din amanet si il pastrez pana imi aduci bani,si am fost deacord nu am semnat nici-un acord nimic.Am intrat in respectivul amanet unde era telefonul meu, mi-a scos telefonul la care l-a luat si a spus cand ai banii iti dau telefonul, ne-am inteles verbal. La 2 zile il caut sa-i dau banii. Imi raspunde cu " Nu iti mai dau nimic " telefonul fiind in amanet si scos din amanet nu mai avea icloud-ul meu ca na,,,cand bagi telefon de genu in amanet trebuie sa scoti iclod-ul, acuma nu mai pot da de acea persoana...m-a blocat peste tot ..si pe facebook,  am incercat sa-l sun si de pe alt numar de telefon cu speranta ca va raspunde. Ideea e ca el are telefon in valoare de 3000 de lei iar eu raman sa platesc ratele la el, si sunt oarecum disperat dupa raspunsuri vreau sa-mi recuperez telefonul, am incercat sa-l caut dar sub nici-o forma nu dau de el se ascunde nu stiu...eu am acte care dovedesc ca eu sunt proprietarul de drept al telefonului! Intrebarea e , mai pot face ceva sa-mi recuperez acel telefon..? Multumesc anticipat!

Edited by simplut

• 0
  • Moderator

Poti formula o plangere penala pentru abuz de incredere, art.238 din Codul Penal. Insa trebuie sa propui si probe din care sa reiasa intelegerea dintre tine si individul respectiv, precum si faptul ca acesta a intrat in posesia telefonului ca si garantie pana la concurenta sumei de 600 de lei si nu cumva ati avut intelegere sa ii dai telefonul si sa iti stearga datoria. 

• 0

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu sfaturi, sunt victima unei fraude Online, mai exact eu donand la diverse cauze sociale prietenilor de pe facebook le apare, si aveam la prieteni o persoana de sex feminin necunoscuta, care imi da la un moment dat mesaj ca are nevoie de 300 de lei pentru facultate, defectul meu pe care mi-l asum ca sunt de fire milos, i-am spus ca o ajut, ea dupa mi-a spus ca se intoarce in localitate peste o saptamana si m a rugat sa ii trimit in cont banii, am verificat putin profilul si parea real si am decis sa ii trimit cei 300 de lei prin banca, ea spunându-mi ca o sa mii inapoieze cand se intoarce in localite in maxim o saptamana, cand sa ma uit am vazut ca si a sters profilul,

Cautand mai atent am mai descoperit alte 2 persoane care au fost pacalite de aceasta persoana insa ei au rezolvat problema cu cei de la paypal si si-au recuperat banii, eu i-am trimis banii in contul ei bancar.

Va rog sa ma indrumati cu sfaturi ce sa fac sunt putin pierdut, pentru mine suma respectiva de bani nu este o problema, insa as vrea sa ii fac o reclamatie pentru a ma asigura ca nu sunt pacalite si alte persoane..Am chitanța de la banca in original + convorbirea completa. Dupa cum spuneam dorința mea nu este de a recupera banii, dorinta mea este de a fi trasa la raspundere aceasta persoana.

multumesc !

• Downvote 1

• 0

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu sfaturi, sunt victima unei fraude Online, mai exact eu donand la diverse cauze sociale prietenilor de pe facebook le apare, si aveam la prieteni o persoana de sex feminin necunoscuta, care imi da la un moment dat mesaj ca are nevoie de 300 de lei pentru facultate, defectul meu pe care mi-l asum ca sunt de fire milos, i-am spus ca o ajut, ea dupa mi-a spus ca se intoarce in localitate peste o saptamana si m a rugat sa ii trimit in cont banii, am verificat putin profilul si parea real si am decis sa ii trimit cei 300 de lei prin banca, ea spunându-mi ca o sa mii inapoieze cand se intoarce in localite in maxim o saptamana, cand sa ma uit am vazut ca si a sters profilul,

Cautand mai atent am mai descoperit alte 2 persoane care au fost pacalite de aceasta persoana insa ei au rezolvat problema cu cei de la paypal si si-au recuperat banii, eu i-am trimis banii in contul ei bancar.

Va rog sa ma indrumati cu sfaturi ce sa fac sunt putin pierdut, pentru mine suma respectiva de bani nu este o problema, insa as vrea sa ii fac o reclamatie pentru a ma asigura ca nu sunt pacalite si alte persoane..Am chitanța de la banca in original + convorbirea completa. Dupa cum spuneam dorința mea nu este de a recupera banii, dorinta mea este de a fi trasa la raspundere aceasta persoana.

multumesc !

• Downvote 1