Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

 • Moderator

Dacă v-aţi decis să iniţiaţi un subiect nou de discuţie (să deschideţi un topic nou), obligatoriu trebuie să respectaţi următoarele:
 

1. Alegerea titlului şi formularea acestuia este foarte importantă.

 
Titlul topicului NU trebuie să fie foarte scurt, dar nici foarte lung.
Şase (6) cuvinte trebuie să aibă un titlu pentru a fi uşor memorat. Studiile ştinţifice au stabilit că omul memorează primele trei şi ultimele trei cuvinte din orice titlu.
Motoarele de căutare ignoră cuvintele de legătură şi majoritatea prescurtărilor, iar cele rămase, împreună trebuie să aibă o anumită lungime. Se recomandă ca titlul să conţină între 5 şi 6 cuvinte, care să descrie conţinutul şi să se regăsească în textul de pe pagină.
O lungime ideală a titlului este de 55 - 60 caractere, inclusiv spaţiile şi semnele de punctuaţie. Dacă titlul este prea lung, motoarele de căutare afişază doar o porţiune a titlului în paginile cu rezultatele căutărilor.
 
Titlu trebuie să descrie corect şi eficient tema sau subiectul paginii.
Obligatoriu titlul trebuie să reflecte conţinutul topicului, astfel încât atunci când o altă persoană îl citeşte să-şi poată da seama despre ce se discută în topicul respectiv, înainte să citească prima postare.
Pentru formularea titlului trebuie să alegeţi cuvintele după care şi voi aţi căuta subiectul respectiv dacă aţi fi interesaţi să citiţi ce s-a discutat în legătură cu acea temă, iar titlul trebuie să conţină neapărat respectivele cuvinte cheie.
Repet, formulaţi titlul topicului astfel încât să se înţeleagă care este subiectul de discuţie imediat după citirea acestuia şi să includă cuvinte după care oamenii îl pot căuta.
Fiecare pagina din site (fiecare topic de discuţie) trebuie să aibă un titlu unic, pentru a ajuta motoarele de căutare să facă o distincţie între paginile siteului.
 
Este interzis:

 • Alegerea unui titlu care nu are nicio legatură cu conţinutul paginii
 • Alegerea unui titlu vag, uzual, ori titluri generice ce pot fi folosite pentru un numar mare de pagini, precum: "Help", "Ajutor", "Abuz" "Înmatriculare" "Permis de conducere" "Permis suspendat" şi aşa mai departe.
 • Alegerea titlurilor foarte scurte care nu sunt folositoare utilizatorilor (cele care conţin mai puţin de patru cuvinte)

2. Conţinutul postării - textul publicat

 
Scrieţi text care poate fi uşor de citit.
Absolut toţi utilizatorii preferă un text bine scris şi uşor de urmarit.
Textul (întrebarea, problema, mesajul sau răspunsul) trebuie să fie scurt, concis şi la obiect, gândit ca o conversaţie telefonică. Textele prea lungi, interminabile, sunt obositoare şi greu de urmărit, iar majoritatea utilizatorilor îşi pierd răbdarea şi renunţă să le parcurgă în totalitate.
Studiile cercetătorilor au stabilit că şapte (7) minute pentru citire sau 1600 cuvinte sunt ideale pentru o postare pe internet. Prezenţa imaginilor în text micşorează numărul cuvintelor şi creează în general un impact puternic, întrucât stimulii visuali sunt extrem de puternici.
Organizarea conţinutului trebuie să fie în aşa fel încât, cititorul să ştie când începe şi când se termină un anumit subiect / idee dintr-un text scris.
Despărţirea textului în paragrafe logice îi vor ajuta pe cititori să găsească mai rapid conţinutul interesant ori ceea ce caută.
 
Scrieţi corect în limba română.
Obligatoriu trebuie să scrieţi corect în limba română, pentru că acest lucru ţine în primul rând de respect pentru voi şi pentru cei care citesc ce aţi scris. Graba şi neglijarea regulilor elementare de scriere lasă impresia celor care citesc că nu îi respectaţi şi că ceea ce aţi scris nu are importanţă. Dacă textul vostru este suficient de important pentru voi încât să mai pierdeţi câteva minute pentru a-l citi şi corecta înainte de a fi publicat online, această valoare adăugată de voi se va reflecta automat şi asupra răspunsurilor primite. Dacă veţi trata cu dispreţ şi nepăsare aceste aspecte cu siguranţă răspunsurile primite vor fi pe măsură.
Verificaţi-vă textul înainte de a postă! Astfel vă puteţi asigura că este uşor de citit şi poate fi înţeles de către ceilalţi membri ai forumului. Nu trebuie să vă grăbiţi în momentul în care postaţi, iar în felul acesta vă puteţi rectifica erorile gramaticale sau de orice altă natură.
 
Reţineţi:

 • scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisă;
 • se lasă spaţiu după semnele de punctuaţie şi nu înaintea acestora;
 • orice titlu şi propoziţie începe obligatoriu cu literă mare;
 • scrierea nejustificată cu majuscule, litere îngroşate, italice, subliniate, folosind culori, alte mărimi ori alte artificii este interzisă

Nu este permisă postarea de link-uri către alte site-uri fără extrase ori un rezumat al conţinutului la care se face trimitere!
Există riscul ca după o vreme link-urile respective să nu mai ducă nicăieri datorită dispariţiei conţinutului respectiv, iar datorită acestui aspect din postările / topicurile respective nu se va mai înţelege nimic.
Dacă doriţi să discutaţi şi să dezbateţi un anumit articol publicat pe un alt site, obligatoriu postaţi extrase din textul respectiv, de preferat un rezumat al articolului ori pasajele ce le consideraţi importante şi reprezentative din textul respectiv, iar la final indicaţi sursa.
Postările ce conţin doar link-uri, fără un rezumat minim al articolului, vor fi şterse iar autorul sancţionat.
 
Este strict interzisă deschiderea unui subiect nou de discuţie (topic nou) în care sunt tratate două sau mai multe probleme ori întrebări. Fiecare problemă ori întrebare trebuie discutată separat într-un topic nou, ori în situaţia în care pe forum s-a mai discutat deja, în topicul dedicat respectivei probleme ori întrebări.
 
Înainte de a deschide un topic nou, vă recomandăm să cautaţi discuţii similare pe forum utilizând funcţia de căutare, pentru că este foarte probabil ca subiectul respectiv să fi fost discutat anterior şi găsiţi mult mai repede răspunsul la întrebarea ori problema voastră.
 
Utilizarea se face inserând în rubrica aflată în partea dreaptă sus a oricărei pagini a cuvintelor cheie. Există şi o pagină pentru căutare avansată ce vă oferă posibilitatea să detaliaţi căutarea în funcţie de mai multe criterii şi filtre, ce poate fi accesată dacă daţi click pe rotiţa din dreapta advanced_search.png .

 • Upvote 5
Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.