Jump to content
POLITISTI.ro

Introducerea in Romania de arme albe si/sau neletale


bebe24ef

Recommended Posts

As avea nevoie de putin ajutor legat de detinerea unor sabii,cutite si pistoale cu bile de plastic.Mai exact acu 2 luni am participat la o licitatie de bagaje pierdute in Italia si am cumparat o geanta care am aflat ulterior ca contine sabii, cutite(aproximativ 40 bucati) si 3 pistoale cu co2.Tin sa precizez ca 2 obiecte au lama mai mare de 30cm sar sunt cu un singur tais. Acuma problema mea e urmatoarea...am dreptul sa detin aceste arme? Am dreptul sa le introduc in Romania? Nu am permis port arme albe sau arme de foc. Cateva dintre aceste obiecte par sa fie foarte vechi si ma gandeam sa le scot spre vanzare. Ceea ce as dori sa stiu e care sunt conditiile prin care pot duce aceste arme in Romania si daca prin detinerea sa vanzarea acestora incalc in vre-un fel legea.

Edited by bebe24ef
Link to comment
  • Moderator

În conformitate cu H.G.nr.707/2006 privind Regulamentul de aplicare al Codului Vamal al României, articolul 156, persoanele fizice române sau străine au obligaţia de a declara la autoritatea vamală şi de a depune, la biroul vamal de intrare/ieşire în/din România, o declaraţie vamală scrisa în toate cazurile de introducere sau scoatere a armelor letale sau neletale, definite potrivit Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

Legea 295/2004 rep. şi actualizată prevede:

Art. 2. - În sensul prezentei legi, definitiile si categoriile armelor, munitiilor, persoanelor si documentelor sunt:
[...]
IV. Clasificarea armelor din punct de vedere constructiv
[...]
8. arme albe cu lamă - armă care îndeplineste următoarele criterii:
a) lama este fie solidară cu mânerul, fie echipată cu un sistem ce îi permite să facă corp comun cu mânerul său;
b) are tăis dublu pe toată lungimea sa;
c) lungimea este mai mare de 15 cm;
d) lătimea este mai mare sau egală cu 0,4 cm;
e) are un mâner prevăzut cu gardă.

Pentru mai multe detalii, studiază cu atenţie

Te sfătuiesc să te documentezi şi în privinţa taxelor.

Persoanele fizice care intenţionează să introducă în România arme letale sau neletale achiziţionate din străinătate, trebuie să prezinte la Biroul vamal de intrare în ţară autorizaţia de procurare a armei care se eliberează de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratele judeţene de poliţie în a căror rază teritorială îşi are domiciliul solicitantul, precum şi de către Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Persoanele fizice pot achizitiona din străinătate maximum doua arme pentru fiecare calatorie in afara teritoriului Romaniei.

Link to comment

Buna Ziua,

 

Abia am descoperit acest site si apreciez existenta lui; In acest topic am o intrebare referitoare la armele de airsoft care depasesc 2J. Am o pasiune pentru aceste arme cu caracter de Tir si ''tragere de amuzament in conserve'' : daca achizitionez un astfel de produs din Franta -aici am semnat in registrul politiei ca am o astfel de arma mai mult nu este nevoie pentru ca nu depaseste 20J - unde si locuiesc si il aduc in Romania cu masina, este nevoie sa il declar la vama, platesc ceva anume sau am nevoie de hartii speciale? precizez ca si in Romania se comercializeaza astfel de arme la libera vanzare pe siturile si magazinele de airsoft. Pistolul este un Revolver Dan Wesson 8inchi 3J sau un Ruger Superhawk 8inchi 4J.

 

Va multumesc in avans celor ce ma vor ajuta cu un raspuns exact pentru ca sincer mi s-a impleticit mintea in legi citindu-le si vreau sa respect legile si sa nu am probleme la intrare in tara sau la vreo verificare,

 

Dragos MUNTIANU

Link to comment

Buna ma numesc catalin sunt in germania acum.la iarna voi veni in tara si as dori sa cumpar de aici o arma airsoft., tip sniper, si nu stiu daca o sa pot trece vama cu ea sau nu e permis.am 22 ani

Link to comment
  • 3 years later...

buna ziua. Vreau sa cumpar din strainatate o munitie cu gaz iritant ptr pistolul de paintball, care, conform legii, face parte din categ. C. Probabil voi putea comanda munitia dupa ce voi primi ok-ul de la politie, in vederea eliberarii permisului si voi avea la dispozitie 90 de zile. Insa in lege se specifica ceva despre un aviz de import. Ma puteti lamuri? Care este ordinea procedurilor? Va multumesc.

Link to comment
  • Marius changed the title to Introducerea in Romania de arme albe si/sau neletale
  • 2 weeks later...
  • Member

Citește Normele metodologice de aplicare a Legii Nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, aprobate prin HG 11/2018. 

Iti va folosi, fiindcă pentru a putea deține arme și muniții supuse autorizării, trebuie sa urmezi un curs, la sfârșitul căruia vei da un examen, la care vor participa și doi polițiști.

Link to comment

Bună seara, 

Sunt interesat de achiziționarea unor săbii din Marea Britanie. Din păcate, nu știu contextul legal așa că vă cer ajutorul. 

E vorba de săbii militare, dinainte de 1899. Asta cred că le-ar încadra la ”arme vechi”, din câte am reușit să deslușesc din legislație.  Sunt vândute legal și pot ieși fără probleme din UK. 

Majoritatea sunt ”service sharpened”. Adică, au fost ascuțite inițial, în folosul serviciului militar. 

Nu am de gând să le folosesc/port/revând. Nu mă cred samurai/muschetar/ninja. Nu sunt interesat de arme de foc, doar arme albe. 

E legal să cumpăr/să dețin așa ceva, ca persoană fizică? Dacă e nevoie de vreo autorizație, cum și de unde o pot obține?

 

Cu mulțumiri anticipate,

 

Ștefan

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.