Jump to content
POLITISTI.ro

Acte furate [ Portofel cu buletin si certificat de nastere ]

Postare recomandată

Publicat

Buna dimineata si bine v`am gasit.

As dori si eu sa aflu cum pot sa imi refac actele daca mi sau furat.

Am inteles ca daca vrei sa iti faci buletin iti trebuie certificatu de nastere, dar daca vrei sa iti faci certificatu de nastere iti trebuie buletinu...cum pot face macar una din ele daca nu am nici una ?

Multumesc.

• Moderator
Publicat

Trebuie să mergi la primărie. Poliţia Română nu are nicio legătură cu eliberarea documentelor de identitate sau a certificatelor de stare civilă.

Solicitarea eliberării certificatelor de stare civilă/naştere se poate face:

1. la primăria care are în păstrare registrele în care au fost înregistrate actele;

2. la primăria locului de domiciliu sau reşedinţă al solicitantului.

În situaţia în care serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care are în păstrare actul de stare civilă este acelaşi cu cel pe raza căruia persoana are domiciliul, aceasta va depune atât cererea pentru obţinerea certificatului de stare civilă, cât şi pentru eliberarea actului de identitate la structura de evidenţă a persoanelor din cadrul serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor.

În cazul în care serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care are în păstrare actul de stare civilă nu este acelaşi cu cel pe raza căruia persoana are domiciliul, acesteia i se va elibera, mai întâi, o carte provizorie, în vederea procurării certificatelor de stare civilă.

Eliberarea cărţii de identitate provizorii când persoana fizică nu posedă toate documentele necesare pentru eliberarea cărţii de identitate

DOCUMENTE NECESARE:
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- 3 fotografii mărimea 3x4 cm cu bandă albă de 7 mm. la bază;
- documentele pe care solicitantul le poate prezenta, din categoria celor cu care, potrivit legii, se poate face dovada numelui de familie şi a prenumelui, a datei de naştere, a stării civile, a cetăţeniei române, a adresei de domiciliu / adresei de reşedinţă, original şi copie;
- chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate provizorii - 1 leu;
- timbru fiscal sau chitanţa reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 5 lei.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.