Jump to content
POLITISTI.ro

Colete cu dispozitive explozive artizanale


NewsBot

Recommended Posts

Bărbaţi bănuiţi că ar fi trimis prin poştă dispozitive explozive artizanale, identificaţi

 

Poliţiştii specializati in investigatii criminale şi procurorii din cadrul P.Î.C.C.J. bănuiesc 2 bărbaţi de vătămare corporală prin intermediul unor colete cu dispozitive explozive artizanale. Cei doi au fost trimişi în judecată, unul în stare de arest preventiv, celălalt sub măsura controlului judiciar.

În urma activităţilor de cercetare penală şi investigaţiilor efectuate de ofiţerii specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi de poliţiştii de la I.P.J. Hunedoara şi I.P.J. Teleorman, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au fost identificaţi 2 bărbaţi bănuiţi de vătămare corporală şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Cei în cauză, unul de 32 de ani, din comuna Plosca, judeţul Teleorman şi celălalt de 32 de ani, din comuna Furculeşti, judeţul Teleorman, sunt bănuiţi că, la data de 30 decembrie 2010, ar fi trimis prin poştă unui bărbat din Plosca, judeţul Teleorman un colet care, fiind desfăcut de victimă, a declanşat o explozie.

De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că, la data de 29 decembrie 2011, ar fi trimis unei femei din Petroșani., prin poştă, din Municipiul Bucureşti, un colet în care se afla material explozibil amplasat într-o carte legată cu un şnur.

Femeia l-a predat unei cunoştinţe, care l-a desfăcut, declanşând o explozie, în urma căreia aceasta din urmă a fost rănită la ambele mâini, iar fiul său, care se afla în apropiere, a fost rănit uşor.

Unul dintre cei doi bărbaţi a fost reţinut la data de 11 septembrie a.c., fiind prezentat magistraţilor de la Tribunalul Teleorman, care au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală şi tentativă la vătămare corporală, a două infracţiuni de nerespectarea regimului materiilor explozive, precum şi a trei infracţiuni de distrugere.

Faţă de cel de-al doilea bărbat, instanţa de judecată a dispus măsura controlului judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive şi tentativă la vătămare corporală.

 

dispozitive%2Bexplozive1.JPG

 

dispozitive%2Bexplozive2.JPG

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.