Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

La sfarsitul lunii imi expira cartea de indentitate.Cum se procedeaza cu innoirea?

Intreb deoarece am nevoie de ea exact in ziua expirarii.

• Moderator
Publicat

Te prezinţi la primărie - Serviciul Pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, (Poliţia Română nu mai are nicio legătură cu eliberarea documentelor de identitate), cu documentele necesare eliberării unei noi cărţi de identitate.

DOCUMENTE NECESARE pentru eliberarea primului act de identitate după împlinirea vârstei de 18 ani:
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;

- certificatul de naştere, original şi copie;

- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie;

- declaraţia unuia dintre părinţi ori a unei terţe persoane, din care să rezulte faptul că identitatea declarată în cererea de eliberare a actului de identitate, coroborată cu imaginea preluată ori cu fotografia ataşată cererii, aparţine solicitantului;

- fişa cu impresiunile decadactilare ale solicitantului realizată de unitatea de poliţie de la locul de domiciliu sau reşedinta al solicitantului;

- chitanţa reprezentând contravaloarea carţii de identitate - de 7 lei;

- timbru fiscal sau chitanţa reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 5 lei.

Publicat

Multumesc!

Am cautat aici dar tot n-am gasit ce vreau sa stiu.Mai exact,pot sa ma duc sa mi-l reinnoiesc inainte de termenul expirarii sau dupa?

• Moderator
Publicat

Dacă nu ai priceput până acum, te informez că pe acest site NU e loc pentru infantili, miştocari, complexaţi ori frustraţi!

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.