Jump to content
POLITISTI.ro

Dovada impozit masina UK


nicoleta2005

Recommended Posts

Buna ziua,

as dori , va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii pentru a putea inmatricula o masina.

 

Anul trecut (2013) sotul meu a cumparat si folosit o masina in UK pana anul acesta la sfarsitul lunii august cand a adus-o acasa in Romania si a vandut-o acum in septembrie cuiva, cumparatorul dorind sa o inmatriculeze.

A facut RAR-ul la masina, ITP, s certificatul acela  este totul ok.

Problema care apare este legata de impozite si taxe. Acestia nu vor sa o ia in evidenta cumparatorului pana ce vanzatorul nu o inregistreaza pe numele lui la impozitele locale DAR... de la data de la care a cumparat-o el in UK de la englez, adica sa o ia in evidente din 2013. desi le-am explicat clar ca masina a fost in UK cu asigurare , taxa de drum platite acolo.

Cei la Administratia publica ( impozite locale) vor dovada ca am platit acolo impozite. In UK nu se platesc impozite totul este inclus in asigurare.

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.

Multumesc.

Link to comment

Sa inteleg ca in prezent autoturismul este inmatriculat pe numele sotului tau. Explica-i desteptului de la ghiseu ca nu ai cum sa platesti impozit in doua parti Marea Britanie si Romania. Daca nu intelege revino in alta zi poate gasesti unul mai priceput la astfel de lucruri. In alte judete nici macar nu se cere asa ceva.

Link to comment

Da in prezent are acte si numere de UK, figurand normal in Uk.

 

Am incercat sa explic asta si juristei de la impozite si taxe( ca am ajuns la jurista pan ala urma)  si nu vor sa inteleaga de nici un fel. Imi invoca faptul ca sotul este cetatean roman si deci ca atare trebuie sa o inregistreze incepand cu 2013 de cand a cumparat-o si pana in prezent sa plateasca taxe pentru masina care fizic era in UK.

 

La un moment dat tipa de la ghiseu registratura a zis ca face asa actele dar nu o sa mi le accepte nimeni.( adica sa il treaca pe cumparator cu masina)

Acuma eu am inteles ca se poate face dar daca pica prostul in plasa e bine daca nu, asta e.

Partea proasta e ca e aceasi femeie la ghiseu si azi cum m-a vazut a intrebat imediat unde sunt actele de la vanzator sa in treaca intai pe el.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.