Jump to content
POLITISTI.ro

Dovada impozit masina UK

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

as dori , va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii pentru a putea inmatricula o masina.

Anul trecut (2013) sotul meu a cumparat si folosit o masina in UK pana anul acesta la sfarsitul lunii august cand a adus-o acasa in Romania si a vandut-o acum in septembrie cuiva, cumparatorul dorind sa o inmatriculeze.

A facut RAR-ul la masina, ITP, s certificatul acela  este totul ok.

Problema care apare este legata de impozite si taxe. Acestia nu vor sa o ia in evidenta cumparatorului pana ce vanzatorul nu o inregistreaza pe numele lui la impozitele locale DAR... de la data de la care a cumparat-o el in UK de la englez, adica sa o ia in evidente din 2013. desi le-am explicat clar ca masina a fost in UK cu asigurare , taxa de drum platite acolo.

Cei la Administratia publica ( impozite locale) vor dovada ca am platit acolo impozite. In UK nu se platesc impozite totul este inclus in asigurare.

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.

Multumesc.

Publicat

Sa inteleg ca in prezent autoturismul este inmatriculat pe numele sotului tau. Explica-i desteptului de la ghiseu ca nu ai cum sa platesti impozit in doua parti Marea Britanie si Romania. Daca nu intelege revino in alta zi poate gasesti unul mai priceput la astfel de lucruri. In alte judete nici macar nu se cere asa ceva.

Publicat

Da in prezent are acte si numere de UK, figurand normal in Uk.

Am incercat sa explic asta si juristei de la impozite si taxe( ca am ajuns la jurista pan ala urma)  si nu vor sa inteleaga de nici un fel. Imi invoca faptul ca sotul este cetatean roman si deci ca atare trebuie sa o inregistreze incepand cu 2013 de cand a cumparat-o si pana in prezent sa plateasca taxe pentru masina care fizic era in UK.

La un moment dat tipa de la ghiseu registratura a zis ca face asa actele dar nu o sa mi le accepte nimeni.( adica sa il treaca pe cumparator cu masina)

Acuma eu am inteles ca se poate face dar daca pica prostul in plasa e bine daca nu, asta e.

Partea proasta e ca e aceasi femeie la ghiseu si azi cum m-a vazut a intrebat imediat unde sunt actele de la vanzator sa in treaca intai pe el.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.