Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Recuperare talon fara sa mai fiu proprietarul masinii ?

eagleEYE

Question

Buna ziua,

Povestea e cam asa ..

Am vandut masina acum 3 ani de zile unui taximetrist care s-a dovedit ulterior ca fiind samsar .. am intocmit toate actele legale, vanzare - cumparare, radiere , inmanare fiscal.

Taximetristul a vandut masina ulterior unei alte persoane , facand doar actele de vanzare cumparare. Iar ultimul proprietar nu a putut sa o inscrie pe numele lui pt ca nu a primit fiscal de la taximetrist.

Ieri a venit la mine acasa ultimul proprietar spunandu-mi ca politia i-a retinut talonul si sa il ajut sa il recupeze .. eu fiind ultimul trecut pe cartea masinii iar taximetristul este de negasit .. spunea ca poate sa-i fac o procura sau sa ma duc cu el la politie cu buletinul si astfel sa-si recupereze talonul. Este posibil asa ceva .. eu nemaifiind proprietarul masinii ? Ma intreb cum a putut sa faca asigurare RCA .. ( daca o fi facut )

Multumesc! Astept cu interes ..

13 answers to this question

Recommended Posts

• 0

@bundesgrenzschutz
Banuiesc ca neperfectare de acte intre taximetrist si ultimul cumparator va referiti ..
Pai in acest caz chiar daca as vrea nu mai pot sa il ajut .. eu pe talon am completat rubrica instrainat catre .. etc;

@Marius
Eu am vandut taximetristului masina cu toate actele necesare, i-am inmanat fiscalul .. cum sa fiu tot eu proprietar ??

• 0
  • Moderator

Dacă nu a fost transcris dreptul de proprietate asupra autoturismului în evidenţele DRPCIV, tot tu eşti proprietarul legal.
Nu are nicio relevanţă fiscalul sau orice altceva vă imaginaţi voi, pentru că autovehiculele în România se înmatriculează de către DRPICV, nu de primării.

• 0

Daca ai completat rubrica ”instrainat catre”, acel talon nu se mai restituie. Noul proprietar va trebui sa mearga la DRPCIV sa o inmatriculeze pe numele lui cu dovada primita de la Politie (pt talon). Numai de la DRPCIV poate primi un raspuns concret. 

• 0

Buna ziua,

Revin cu un update .. In urma discutiei de aici am hotarat sa nu ridic talonul si sper ca nici domnul nu a reusit intre timp sa il ia fara prezenta mea ..

Partea proasta e ca am primit o amenda azi de la CNADNR pt neplata rovignetei din luna iulie in valoare de 250 ron.. Ce se intampla daca nu o platesc ? Sau mai bine zis ce pot face sa nu o platesc ..sa actionez in judecata ..pt 125ron in 24 de ore nu cred ca merita osteneala.

Multumesc anticipat... Iar sfatul meu pt toti soferii - cand vindeti masina pastrati-va numerele si astfel scapati de griji ;)

• 0

Salut.Un prieten a fost dat la politie ca conduce masina si nu are permis de conducere a venit politia si ia luat certificatul de inmatriculare.Acum vreau sa o cumpar eu de la el masina dar el are decat procura.Cum pot lua talonul inpoi ca nu ia fost facut dosar penal nu nimica nicio declaratie unde pot merge si ce pot face

Edited by nikw
  • 0

Buna ziua am o problema puteti să mă ajutați pot să înscriu masina fără proprietar am fiscal am act de vânzare mi sa luat talonu pentru jante am dovada 15 zile am si fisa înmatriculare 

Politaiu miazis să o înscriu în 15 zile dupaia nu mai pot fără proprietar să îmi iau talonu