Jump to content
POLITISTI.ro

Sa ne aducem aminte.....

Postare recomandată

Publicat

Sunt filmele pe care le-am vazut, ma uit la ele si acum, ma voi uita si in viitor !!!! Nu ma voi satura niciodata, le vizionez cu placere !! :good:

Cred ca am vazut aceste filme istorice de cel putin 10 ori fiecare !!! Ma bucur cand vad ca si alti se mai gandesc la istorie ! Felicitari Elvis ! :emo-yessir:

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Eram cu paharul de pepsi in mana...insa ai dreptate si te felicit pentru initierea topicului.

Modificat de angelfire
  • Membru
Publicat

Astea filme, nu telenovelele cu toti manelistii si toti tiganii....

• Apreciez 1
Publicat

Intradevar sunt filme de colectie. actori mari ,vorbe mari,dar.......care astazi in vremurile astea.. :emo-yessir:

• Moderator
Publicat (modificat)

felicitari initiatorului topicului :emo-yessir:

totusi, sa nu uitam ca mari conducatori ai nostri au fost ucisi de propriul popor sau de aliati

Modificat de danpin
Publicat

Va rog daca are cineva scena cu solii turci primiti de Vlad Tepes sa o posteze aici.

Cand batea vantul si le lua turbanele... :rolleyes:

Publicat (modificat)

Elvis , la scena asta faci referire ? :clip:

Primirea incepe in min' 1'10" :

http://www.youtube.com/watch?v=yXFjyVuvKfI

Se spune că pe timpul domniei în Ţara Românească a lui Vlad-Vodă Ţepeş, sultanul Mahomed al II-lea a trimis nişte soli.

Aceştia, după ce au intrat în sala de primire a domnului român şi se închinară după obiceiul lor, nu-şi scoase fesurile din cap. Atunci Ţepeş îi întrebă:

— De ce vă purtaţi voi aşa? Aţi venit înaintea mea să-mi faceţi mare necinste.

Iară solii turceşti răspunseră într-un glas:

— Aşa este obiceiul la stăpânitorii ţării noastre.

Ţepeş-Vodă le spuse atunci:

— Vreau şi eu să întăresc obiceiul vostru, ca să-l ţineţi şi mai tare.

Porunci atunci la slujitorii săi să-i aducă cuie îndată, ca să întărească cu ele fesurile solilor în cap. După ce făcu lucrul acesta, dete drumul solilor zicându-le:

— Mergeţi şi spuneţi stăpânului vostru că el este obişnuit să sufere asemenea necinste din partea voastră, noi însă nu suntem învăţaţi. Altă dată să nu mai trimită la noi, ori în alte ţări şi la alţi stăpânitori, soli cu obiceiurile sale, că noi nu vroim să i le primim.

sursa: Legende populare romanesti

Modificat de Eduard
  • Apreciez 2
Publicat

Da, Eduard asta este scena cand le bate cuie in turbane sa nu le ia vantul.

Un plus pentru tine.

Publicat (modificat)

”... el dă cu mâna clipei de față, dar ia cu cea a veacului care vine” - 08`05”

Ce de actualitate mi se pare această replică!!!

Modificat de lionn
  • 9 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Dialogul lui Vlad cu parinte despre apararea boierilor ( a se citi politicieni de azi )

Modificat de Eduard
  • Apreciez 1
Publicat

Cand vezi aceste fragmente de filme, cu rostirea acelor cuvinte , se zbarleste pielea pe tine! Da, am avut in istoria acestui neam barbati adevarati, care isi iubeau poporul si care erau iubiti de popor! Astazi inca nu este cazul, dar vreau sa sper ca , virgula, copiii nostri vor apuca vremuri in care barbatii din fruntea neamului sa fie barbati!

Publicat

Sunt frumoase fragmentele din aceste filme, dar precum bine stiti , nu toate au fost asa ''roz'' precum sunt descrise. Noi tot asa am ramas, un popor prostit si furat de alte neamuri. Pacat.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.