Jump to content
POLITISTI.ro

O intrebare legata de inmatricularea unui autovehicul


Rayzen

Recommended Posts

Buna.

De curand am cumparat o masina...toate bune si frumoase, vanzatorul mi-a asigurat ca nu a scos timbrul de mediu...dar nu a fost chiar asa ! Ieri am fost la ANAF si am scos o adeverinta iar in acea adeverinta era precizat ca timbrul de mediu a fost restituit. Am cerut celor de la ANAF un nume a celui care a scos taxa, spre surprinderea mea dar si a vanzatorului , taxa a fost scoasa de catre primul proprietar. 

L-am sunat pe vanzator si i-am spus...iar el a spus ca sa o las pe el si asa nu va mai trebui platita taxa.Dar exista o problema, in talon era completat la "Instrainat catre..." numele meu si de asemenea  era completata si data.  Si in cartea de identitate a autovehiculului erau completate datele mele.

 

Spun "erau" deoarece azi am fost la domnisoara unde am facut aceste acte(contract de V/C,etc....) si am explicat situatia si i-am spus ca vrem sa o lasam pe fostul proprietar (pe cel de la care am cumparat-o).

A inteles situatia si cu ajutorul unui creion corector a sters datele din cartea de identitate si din talon. Asa ca masina a ramas pe fostul proprietar.

Intrebarea mea este: Este corect dpdv. legal cum a procedat? Are voie sa stearga cu ajutorul unui corector datele din acele documente?

 

Multumesc anticipat!

 

P.S: Cu masina nu am fost nici la RAR si nici la Inmatriculari.

Link to comment
  • Moderator

Nu nu este corect. 

Din moment ce ai cumpărat o maşină, legal şi normal este să o treci pe numele tău. Dacă au apărut divergenţe privind preţul plătit, că avea sau nu avea o anumită taxă plătită, etc astfel de probleme trebuie rezolvate între cumpărător şi vânzător, iar dacă nu vă înţelegeţi direct puteţi apela la un mediator sau chiar la instanţa de judecată.

Alegerea acestei aşa zise metode nu avanteajează pe nimeni, nici pe vânzător şi nici pe cumpărător. Vei întâmpina probleme peste tot, la asigurări sau la recuperarea unor documente şi aşa mai departe. Cei vei face dacă proprietarul din acte pleacă în străinătate şi se stabileşte acolo, iar ţie îţi va fi reţinut certificatul de înmatriculare? De la ghişeu îl poate ridica numai cel menţionat ca proprietar în talon sau altcineva dar numai în baza unei procuri. Păi tu ai cumpărat o maşină de la el sau te-ai căsătorit cu el să rămâneţi încurcaţi şi să depindeţi unul de altul. Ce te faci dacă ăla vine cu un alt rând de chei şi "împrumută forţat" maşina să facă o plimbărică la munte sau poate se supără într-un an că ai uitat să plăteşti impozitul pe la primărie, că doar în acte e mare proprietar? Ai timpul şi plăcerea să vă judecaţi, să vă faceţi plângeri unul împotriva ceiluilalt? 

Tu ţi-ai luat aceea maşină să te ajute să-ţi rezolvi problemele şi să-ţi facă viaţa mai uşoară sau ai cumpărat-o să-ţi aducă şi mai multe probleme şi să-ţi complice viaţa inutil?

Link to comment

Nu se pune problema in felul acesta...este vecin cu mine si ii un om de incredere.

 

Ce as putea face in faza in care domnisoara de la "Acte Auto" a sters cu creionul corector (pasta alba) in talon si carte? (instrainat catre..., la data de si semnatura)... (iar in carte a sters datele personale ale mele)

Link to comment
  • Moderator

Pentru fiecare postare îţi înregistrezi câte un cont nou de membru?
Dacă nu ai reuşit să parcurgi Regulamentul acestui site, te informez că înregistrarea sub alt nume a aceleiaşi persoane se numeşte "clonă", iar clonele sunt interzise aici.

Link to comment

Buna ziua..vreau sa cumpar o masina din germania adusa pe platforma(are nr.rosii-nu stiu daca este primul rand).....cum nu cunosc omul de la care vreau sa o cumpar,si nu am incredere in el(preventiv)....vreau sa stiu daca certificatul fiscal pe care trebuie sa mi-l dea vanzatorul,poate fi eliberat inainte de contractul vc,adica la incheierea contractului sa aiba deja si acest certificat fiscal....sau se elibereaza numai dupa contractul vc...nu vreau sa alerg dupa el apoi.....eu sunt total straina de pasii ce trebuiesc parcursi pt a achizitiona o masina mai ales ca e sh si adusa din Germania....va rog sa ma ajutati in legatura cu actele ce trebuie sa le primesc de la vanzator(ca pt un total necunoscator)....multumesc anticipat

Link to comment

Buna seara,am si eu o problema,acum o luna si jumatate am cumparat o masina Skoda Fabia adusa recent din Germania,nu avea scoase nici un rand de numere rosii,problema a fost ca eu eram in alta tara si vroiam sa merg acasa in vacanta si nu vroiam sa pierd timpul sa scot eu numere rosii si am vorbit cu cumparatorul daca e posibil sa scoata el si sa imi vanda masina cu numerele rosii scose de el ,zis si facut, ,a scos el numerele rosii si am cumparat-o,am facut act de vanzare cumparare,am si actul de vanzare cumparare dintre el si persoana din Germania,acum problema e,daca vreau sa o inmatriculez,ce trebuie facut?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.