Jump to content
POLITISTI.ro

Acord ieşire din ţară cu copii minori


VladSoare
Go to solution Solved by drAGO5,

Recommended Posts

Soția vrea să plece săptămîna viitoare cu fetele în străinătate pentru cîteva zile. Am fost la notar să dau o declarație cum că sînt de acord, precizînd perioada, destinația, etc. Un exemplar a rămas acolo, eu primind exemplarele marcate cu o ștampilă DUPLICAT. Pînă aici toate bune.

Acum însă vine dilema mea. Notărița mi-a zis să nu cumva să semnez pe duplicate. :shock:

Mie mi se pare foarte ciudat. E o declarație cum că "subsemnatul ... sînt de acord să...", sub care vine numele meu și nici o semnătură. Mi-e cam teamă s-o las așa. Îmi vine să trag o semnătură sub nume. Dar pe de altă parte, pe verso scrie cum că "s-au eliberat un exemplar și trei duplicate [....] iar declarantul a semnat unicul exemplar". Dacă semnez pe duplicate, mi-e să nu dau în altele, că nu se mai potrivește declarația mea cu cea de pe verso.  :unsure:

Știe cineva cu certitudine cum trebuie să arate declarațiile de genul ăsta? Cu sau fără semnătură? 

Știu că poate părea o întrebare prostească, dar n-aș vrea să le întoarcă din drum la aeroport pentru o chichiță de genul ăsta. 

 

Mulțumesc.

Edited by VladSoare
Link to comment
  • Solution

Duplicatele nu se mai semneaza, este prevedere legala in acest sens.  Cine doreste sa verifice autenticitatea, merge la notar. Daca nu au buletine, copiii trebuie sa aiba pasaport.

  • Upvote 2
Link to comment
  • Member

Cu alte cuvinte.

Lg. 36/1995

Art. 97

(1) Actele autentice notariale se întocmesc într-un singur exemplar original, care se păstrează în arhiva notarului public.

(2) Exemplarul original al înscrisului autentificat, împreună cu anexele care fac parte integrantă din acest înscris, se semnează în faţa notarului public de către părţi sau de către reprezentanţii lor şi, după caz, de cei chemaţi a încuviinţa actele pe care părţile le întocmesc, de martorii-asistenţi, atunci când este cerută prezenţa lor, şi, după caz, de cel care a redactat înscrisul, în condiţiile prezentei legi.

(3) Prin anexa care face parte integrantă din înscris se înţelege orice înscris ataşat înscrisului principal, care detaliază sau completează conţinutul acestuia din urmă şi a fost declarat ca atare de către părţi. Înscrisurile care constituie documentaţia necesară autentificării se reţin la dosarul actului şi nu se consideră anexe.

(4) Părţile vor primi un duplicat de pe actul original. Duplicatul actului notarial are forţa probantă prevăzută de lege ca şi originalul actului.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.