Jump to content
POLITISTI.ro

Acord ieşire din ţară cu copii minori

Mergi la răspuns Răspuns oferit de drAGO5,

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Soția vrea să plece săptămîna viitoare cu fetele în străinătate pentru cîteva zile. Am fost la notar să dau o declarație cum că sînt de acord, precizînd perioada, destinația, etc. Un exemplar a rămas acolo, eu primind exemplarele marcate cu o ștampilă DUPLICAT. Pînă aici toate bune.

Acum însă vine dilema mea. Notărița mi-a zis să nu cumva să semnez pe duplicate. :shock:

Mie mi se pare foarte ciudat. E o declarație cum că "subsemnatul ... sînt de acord să...", sub care vine numele meu și nici o semnătură. Mi-e cam teamă s-o las așa. Îmi vine să trag o semnătură sub nume. Dar pe de altă parte, pe verso scrie cum că "s-au eliberat un exemplar și trei duplicate [....] iar declarantul a semnat unicul exemplar". Dacă semnez pe duplicate, mi-e să nu dau în altele, că nu se mai potrivește declarația mea cu cea de pe verso.  :unsure:

Știe cineva cu certitudine cum trebuie să arate declarațiile de genul ăsta? Cu sau fără semnătură? 

Știu că poate părea o întrebare prostească, dar n-aș vrea să le întoarcă din drum la aeroport pentru o chichiță de genul ăsta. 

Mulțumesc.

Modificat de VladSoare
  • Soluţie
Publicat

Duplicatele nu se mai semneaza, este prevedere legala in acest sens.  Cine doreste sa verifice autenticitatea, merge la notar. Daca nu au buletine, copiii trebuie sa aiba pasaport.

• Apreciez 2
Publicat

Nu e necesar sa semnezi pe duplicate. De anul trecut se elibereaza doar duplicate de catre notar, originalul ramane la arhiva notaruluu.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Cu alte cuvinte.

Lg. 36/1995

Art. 97

(1) Actele autentice notariale se întocmesc într-un singur exemplar original, care se păstrează în arhiva notarului public.

(2) Exemplarul original al înscrisului autentificat, împreună cu anexele care fac parte integrantă din acest înscris, se semnează în faţa notarului public de către părţi sau de către reprezentanţii lor şi, după caz, de cei chemaţi a încuviinţa actele pe care părţile le întocmesc, de martorii-asistenţi, atunci când este cerută prezenţa lor, şi, după caz, de cel care a redactat înscrisul, în condiţiile prezentei legi.

(3) Prin anexa care face parte integrantă din înscris se înţelege orice înscris ataşat înscrisului principal, care detaliază sau completează conţinutul acestuia din urmă şi a fost declarat ca atare de către părţi. Înscrisurile care constituie documentaţia necesară autentificării se reţin la dosarul actului şi nu se consideră anexe.

(4) Părţile vor primi un duplicat de pe actul original. Duplicatul actului notarial are forţa probantă prevăzută de lege ca şi originalul actului.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.