Jump to content
POLITISTI.ro

Dezinformare privind numarul de politisti

bozo

Recommended Posts

• Membru

http://www.crimetime.ro/politie/incep-concedierile-in-politie-si-jandarmerie-vezi-care-sunt-criterile-dupa-care-vor-fi-dati-oameni-afara.html

aici este numai un exemplu, dar toate stirile bombardeaza cu aceste informatii

dar daca facem un calcul vedem ca nu e asa, dimpotriva:

populatia romaniei: 21500000 locuitori

Politisti (din cate stiu eu): 54000

rezulta ca la 100000 de locuitori avem 251.16 politisti.

media europeana, din cate stiu eu e de vreo 400 de politisti la 100000 de locuitori rezulta un deficit de 37.25 %

Mie mi se pare vrajala si manipulare...Probalil ca la numarul de politisti au pus toti angajatii MAI, de le-au dat numerele astea...

• Upvote 1

• Moderator

Corect bozo!

Sunt exact 54.786 politisti. Numarul a fost facut public in

Asta e problema, ca suntem amestecati cu jandarmii, pompierii si alti angajati ai MAI.

• Membru

pai si nu sesizeaza nimeni, sindicate, sefii politiei, care ar trebui sa apere si interesele institutiei, presa? sau toata lumea scrie dupa dictare?

• Upvote 1

• Moderator

bozo, tu inca nu ai inteles ca Politia a ramas cam singura institutie din statul asta de rahat care ii mai insufla frica javrei ordinare? Tu nu vezi ca usor, usor, vor sa ne scindeze, fiecare isi doreste cateo particica din noi, au fost infiintate tot felul de institutii fantoma(vezi politia locala),tot pentru a ne scadea puterea pe principiul divida et impera? Un bou de prefect de la mine din judet zicea ca ar da orice sa se militarizeze din nou politia, dar boul, repet, boul, ca altfel nu pot sa il fac, nu stie ca nicaieri in lumea asta, cel putin in statele civililizate, un civil nu este cercetat penal de un militar. De aia se bombardeaza presa cu stiri negative despre politie si cu numere fantasmagorice, rahatii astia de pedelei vor sa manipuleze populatia in a crede ca noi suntem degeaba, ca suntem prea multi, ca mancam banii statului degeaba si ar fi mai bine cu solutiile de rahao impuse de ei(jandari angajati ca la altex si politii locale). Si cum multi romani sunt din generatia OTV, normal ca inghit toate porcariile turnate de regimul portocaliu aflat la putere care da vina pe toate institutiile statului, pe tot mediul privat si pe toata populatia Romaniei pentru situatia de jale in care ne aflam, ei saracii fiind nevinovati, parafrazand un vers celebru de la BUG Mafia, "pe ei nimeni nu ii mai intelege".

Mi-e scarba de jegosii astia, nu de tara in care traim, tara are resurse, insa nu are cine sa le gestioneze. :doh:

Edited by Kmcoio
  • Upvote 2

• Membru

observ in ultimul timp o grava manipulare a populatiei... Ne-a invrajbit pe toti, si beneficiaza de sprijinul populatiei in fiecare din actiunile lor. Pensii nesimtite, salarii nesimtite, sporuri nesimtite, politisti peste media europeaza, si multe altele.

Trebuie sa facem ceva, sa informam populatia, macar in ceea ce ne priveste pe noi.

Trebuie sa scoatem la lumina adevarul, trebuie sa colaboram cu ziaristi, ceva astept propuneri.

• Upvote 1

Bozo tu ai facut calcule cu datele pe care le ai si sunt corecte.

Insa ia in calcul ca 8000 de functii sunt neocupate iar dupa o scadere simpla ai sa vezi ca real suntem 46000.

La data de 07.10.2010 am cerut prin adresa oficiala domnului Fatuloiu publicarea numarului real de politisti .A uitat sa imi raspunda.

Am cerut public atat in presa cat si la tv persoanelor responsabuile sa publice numarul real de politisti care lucreaza in operativ. Liniste totala.

Daca vei face un calcul simplu o sa observi ca suntem 200 de politisti la 100000 de locuitori. Adica 2 la 1000.

Dar aici intra si Clubul Dinamo, Directia Medicala, Ansamblul Ciocarlia, Directia sport si traditii, soferii ,bucatarii, politistii neoperativi etc.

Domnilor contribuabili cereti numarul real de politisti care lucreaza in operativ si va veti ingrozi.

In actualele conditii domnii politicieni vor sa mai dea afara 9000.

Hai sa iti spun cum este organizata politia in Olanda.

Sunt 25 de inspectorate care au 25 de inspectori sefi si 25 de adjuncti.

Cei 25 de sefi de inspectorate in mod democratic aleg unul dintre ei care sa-i reprezinte in relatiile cu ministrul si cu statul.

Nu exista D.G.M.B. ,I.G.P.R., M.I., zeci de directii generale si directii, sute de adjuncti, 10 secretari de stat cu consilieri, secretare si soferi care daca nu sunt politisti nu da bine ,deoarece nu se simte sefu in siguranta.

Si ce este cel mai important nu au comunitari si jandari.

Oare or fi prosti?

Edited by Elvis
  • Upvote 1

politisti olandezi actionand fara caschete pe cap si nu se mai vaita nici un sef de-al lor ca e neregulamentar.

post-194-057312200 1299769214_thumb.jpg

Au fost cativa colegi in Germania la un schimb de experienta si spuneau ca politistii urasc foarte mult cascheta. O pun doar cand apar niste sefi mai importanti in rest in marea majoritate a timpului actioneaza fara cascheta.

Apropo de coifură, în Franţa, Germani, Spania, cand poliţistul ia din maşină cascheta şi vine la tine este de rău, (poziţie oficială 180%), când vine descoperit stai linistit că o să scapi cu o mustrare blândă. La italieni şi englezi este tocmai invers stau acoperiţi pe cap chiar şi în încăperi atunci când sunt la datorie. Cine a pus pe cap o caschetă de Bobyy cred că a rămas uimit cât de comodă şi uşoară este, cât de protectoare asupra razelor solare, a ploii şi a loviturilor cu corpuri contondente, pe cât de mare insigna regală pe atât de nesemnificativă greutatea ei. La noi nu sunt designeri pentru uniforma de politie ci doar firme şi interese!. La ei uniforma, stricto sensu, nu prea contează fără însemne, dar dacă te atingi de însemne să aibă milă de tine Dumnezeu că ei sigur n-o să aibă. Reale imaginile din Olanda aşa o să-i vedeţi pe străzi, pe unii chiar pe role sau biciclete, în pantaloni scurţi, în tricouri cu însemnele poliţiei, dar atunci când sunt la datorie centura este plină cu toate accesoriile, indiferent de sexul poliţistului, indiferent de ţinuta menţionată, şi rog credibilitate, ştiu să folosească accesoriile al dracului de bine!, chestie de mentalitate. Întrebare: câţi poliţişti din România, în afară de cei de la intervenţie rapidă, aflaţi în misiune de menţinerea ordinii şi liniştii publice, poartă pe centură accesoriile din dotate?. Iete bre şi aici avem o problemă printre multe altele. Nu trageţi!

tocmai în portul caschetei stă munca de poliție , la nu știu ce miting, colegul nostru Fătuloiu ,prezent acolo , în loc de caschetă ,avea pe unul (care fie vorba între noi ,după evaluare cu siguranță o să rămână în sistem) care îi ținea umbrela să nu-l plouă .. întrebare : ce poziție în statul de funcțiuni ocupă purtătorul de umbrelă?? ,că vorba aia trebuie să fie un polițist destoinic pentru asta ... :wub:

Ca tot veni vorba de dotare,tinuta si politisti din Olanda atunci am sa postez cateva fotografii din Olanda sa vedeti politisti de la mai multe structuri ale politiei.

post-194-091577600 1299777375_thumb.jpg

post-194-012272300 1299777386_thumb.jpg

post-194-036390000 1299777396_thumb.jpg

post-194-010213500 1299777405_thumb.jpg

post-194-097513900 1299777417_thumb.jpg

post-194-066534600 1299777427_thumb.jpg

post-194-018019900 1299777437_thumb.jpg

post-194-087021600 1299777447_thumb.jpg

post-194-067631700 1299777460_thumb.jpg

post-194-007390200 1299777472_thumb.jpg

post-194-004389500 1299777483_thumb.jpg

post-194-014696300 1299777494_thumb.jpg

post-194-036071500 1299777501_thumb.jpg

post-194-024227000 1299777509_thumb.jpg

I-am văzut acolo, acasă la ei, da cu accesoriile şi cu centrura? cum rămâne bre cu centura?, na drace că am dat în patima halatului... nu zice nimeni de centură şi de acccesorii nimic?

Centura cu toate dotarile care sunt necesare eu o consider ca accesoriu obligatoriu pentru politistii care isi desfasoara activitatea pe strada.Dar nu asa cum e prevazuta acum peste haine ca arati ca la circ,dupa cum vad eu lucrurile, "mintile alea luminate" care concep asa treburi nu se consulta cu politistul care efectiv lucreaza in strada atunci cand vine vorba de cum trebuie sa arate uniforma si accesoriile unui politist.Stiti cate spray-uri sunt expirate(ele au valabilitate 1 an) si totusi de ce trebuiau sa le faca de 250ml, erau foarte bune de numai 50ml si ca dimensiune si ca folosinta si costuri,cati dintre voi ati primit in dotare lanterna cu aceesoriile necesare? Ofera-i politistului DOTARE,LEGI care pot fi puse in practica (nu doar pe hartie) si SALARIZARE CORESPUNZATOARE dupa care vina tu ministru de interne (indiferent cine ai fi) si trage-l la raspundere pe politist ca nu isi face datoria.Pana atunci sa nu va mai mire realitatea pe care o vedem fiecare dintre noi in presa si in viata de zi cu zi.

P.S. Poate citeste si cineva de pe la minister cele scrise mai sus si face ceva sa indrepte situatia .....POATE - ce cuvant mare.

AVAM si la noi avem cam tot ce ne trebuie la centura credema, inclusiv statii care tin acumulatori 30 minute maxim,sprayuri expirate si catuse care se blocheaza ca asa ne doteaza institutia :doh: ,eu personal in afara de pistol am totul al meu cumparat de mine, niciodata nu o sa ne putem compara cu cei de afara care merg la magazie si primesc absolut tot si foarte bine facute si concepute pt munca de politie.De aia si arata toti uniform,materialele sunt concepute in asa fel incat nu poti sa le porti decat cum trebuie :naughty:

Si vorba lui ELVIS poate PRO LEX,CNP si SNPPC ar trebuyi sa faca o conferinta de presa sa arate numarul real al politistilor si al celor care lucreaza efectiv in strada,dar ei probabil au alte treburi mai importante :angry:

So spun altfel??? Domnilor de la sindicat o sa pierdeti 10 000 de membri cotizanti,poate asa faceti ceva???

Edited by cristm

Cristim ,corect este numarul real din operativ.

Chiar daca nu lucreaza in strada sunt politisti.

Judiciar,economic, CP, etc

Haida bre! câţi lucrători de la post poartă pe centură măcar nenorocitul ăsta de echipament precar pe care îl avem, bastonul spre exemplu nu este expirat şi nici nu se blochează, ia priviţi vă rog ce lungime are bastonul olandezului o ţâră mai lung decât B2 nostru :hmmmt: şi e la şold. Cristm dacă ţi-ai completat accesoriile din propriile venituri şi le porţi, conştient fiind de utilitatea lor, pe mine mă face să cred că eşti un poliţist responsabil. Logistica este necorespunzătoare, pe la începuturile forumului nostru arătam că cea mai mare piază rea pentru noi este muniţia pistoalelor noastre: glonţ miez oţel, de război bre, nu pentru a fi folosit la lupta de aproape, pe stradă. Ai văzut că a ricoşat şi a omorât pasărea, dacă era din plumb sau parabellum se turtea şi nu murea pasărea :naughty: . Avem o mare problemă pe care o tot repet pe aici: mentalitate coroborată cu pregătire profesională şi disciplină. La noi sunt, lesne de observat, poliţişti mai poliţişti decât poliţiştii! :emo-box:

P.S. am purtat 12 ani, baston, butelie cu gaz lacrimogen, pistol, cătuşe, baston reflectorizant din cauciuc, centură cu diagonală, porthart, carnetul postului, chitanţiere, ustensile de/ şi suport de scris, manta şi cizme iarna şi un câine în lesă care făcea cât trei ca mine. Nu sunt străin de astfel de lucruri! :good:

• Upvote 2