Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Pistol cu bila de cauciuc

Teoretic

Question

Buna seara.

Am obtinut permisul de port arma neletala si intentionez sa-mi cumpar un pistol cu bila de cauciuc.

Am citit legislatia cu privire la imprejurarile in care poate fii folosit pistolul, dar totusi am ramas cu o nelamurire. Va povestesc o situatie intalnita anul trecut, pentru a-mi putea spune voi daca in astfel de conditii se poate face uz.

Eram intr-o pensiune, imi bate cineva in usa, deschid si intra o tipa batuta in camera, care im zice sa incui. La un minut, vine iubitul ei care loveste usa cu picioarele. Dupa vreo 2-3 minute deschid si o ia la bataie pe tipa. Incerc sa ii despart, dar nu reusesc si merg sa chem pe cineva sa ma ajute.

Intr-o astfel de imprejurare pot sa trag doua focuri de avertisment si la nevoie la picioare, in conditiile nici agresorul, nici agresiunea nu ma vizeaza pe mine?

Va rog sa-mi raspundeti la intrebare, nu sa-mi spuneti ca trebuia sa nu deschid si sa sun la politie. Nu stiu de ce am procedat asa, acum as aborda altfel situatia.

Multumesc.

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Cred ca cine ti-a dat permisul a facut o greseala.

Va rog sa-mi raspundeti la intrebare, nu sa-mi spuneti ca trebuia sa nu deschid si sa sun la politie. Nu stiu de ce am procedat asa, acum as aborda altfel situatia.

Multumesc.

Normal ca ai proceda altfel, doar acum ai pistol.

Nu sunt politist dar nu cred ca a fost un lucru intelept faptul ca ti-ai dobandit permisul

• Downvote 1
  • 0
  • Moderator

Pentru astfel de spete, nu-ti poate da nimeni un răspuns concret. Abia după ce se întâmplă, în baza probelor adunate un magistrat îti va decide soarta. Nu există situatii standard în care să se poată spune cu certitudine că se impune folosirea armamentului, detaliile chiar si minore dar si împrejurările pot schimba radical situatia. Este ca un fel de loterie, dacă vei folosi armamentul vei fi la mâna unui magistrat. Pentru că asa e legea în tara noatră ... interpretabilă. Ăsta e si unul dintre principalele motive pentru care multi politisti eyită să facă uz de armă, tocmai pentru a evita inevitabila "loterie".

• Upvote 2
  • 0

Cred ca cine ti-a dat permisul a facut o greseala.

Normal ca ai proceda altfel, doar acum ai pistol.

Nu sunt politist dar nu cred ca a fost un lucru intelept faptul ca ti-ai dobandit permisul

Ce rost are sa lansezi o astfel de opinie, daca nu o si explici? Lumineaza-ma si pe mine, de ce a facut o greseala cine i-a dat permisul?

• Upvote 1