Jump to content
POLITISTI.ro

Detinerea simultana a doua permise de conducere


distony

Recommended Posts

  • Moderator

Despre ce vorbeşti? Despre deţinerea simultană a două permise de conducere, dintre care unul eliberat de o autoritate străină?

Link to comment
  • Member

Art. 326 Falsul în declaraţii

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Cred ca incepem cu această infractiune si apoi iti mai găsesc si altceva...

Oare cat de nesimțit trebuie sa fii ca sa pui o asemenea intrebare...!?

  • Upvote 1
Link to comment

Am si eu o dilema cu privire la detinerea simultan a doua permise si poate ma sfatuiti ce trebuie sa fac sa intru in legalitate.

In anul 1990 aveam 20 de ani si detineam permis de conducere romanesc, moment in care am plecat in Germania unde am locuit legal 3 ani, timp in care mi-am facut permis de conducere nemtesc in baza celui romanesc, am mai dat doar un test medical. Dupa ce am primit permisul nemtesc, mi-a fost inapoiat si permisul romanesc. Tin sa mentionez ca permisul nemtesc era valabil pe viata(bu avea termen de valabiltate).

In 2005 m-am stabilit legal in Suedia, data la care permisul romanesc era valabil doar 6 luni pe teritoriul suedez, nefiind inca Romania membra UE.

Dupa ce am fost refuzat sa-mi preschimb permisul romanesc pe motiv ca nu eram inca in UE, m-am dus cu permisul nemtesc care era foarte valabil, m-au pus sa complectez niste acte, au trimis permisul nemtesc in Germania sa-l verifice dupa care am primit permis de conducere suedez. Legal nu consider ca am incalcat legea.

De cand am permisul suedez (din 2006) nu l-am folosit niciodata, l-am tinut mereu in sertar , dar in acelasi timp am avut mereu si permisul romanesc.

In cazul meu as dori sa stiu ce ar trebui sa fac in asa fel sa raman doar cu unul cum scrie in lege.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Eu am schimbat permisul de conducere Romanesc cu unul de UK. Acum eu nu stiu unde se afla permisul de Romania, pentru ca l-am predat autoritatilor engleze pentru inmanarea celui englezesc. Am sa stau in tara 3-4 luni, ce trebuie sa fac acum? Pe cel de RO nu il mai detin si sa il schimb pe acesta de UK in RO, nu vreau ca o sa am nevoie de el inapoi in UK. Cat timp pot circula cu el? Tinand cont ca sunt-em in UE si permisul este unul European.

 

Multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.