distony Posted August 31, 2014 Share Posted August 31, 2014 In cazul detinerii simultane a doua permise de conducere de catre o persoana, se retine unul dintre ele? Care? De ce? In baza carui articol din ce lege? Link to comment
0 Moderator Marius Posted August 31, 2014 Moderator Share Posted August 31, 2014 Despre ce vorbeşti? Despre deţinerea simultană a două permise de conducere, dintre care unul eliberat de o autoritate străină? Link to comment
0 Moderator CITADELA Posted September 1, 2014 Moderator Share Posted September 1, 2014 Se retin amandoua! Si se face dosar penal! 1 Link to comment
0 Membru Ecou Posted September 2, 2014 Membru Share Posted September 2, 2014 Art. 326 Falsul în declaraţii Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Cred ca incepem cu această infractiune si apoi iti mai găsesc si altceva... Oare cat de nesimțit trebuie sa fii ca sa pui o asemenea intrebare...!? 1 Link to comment
0 Erica Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Am si eu o dilema cu privire la detinerea simultan a doua permise si poate ma sfatuiti ce trebuie sa fac sa intru in legalitate. In anul 1990 aveam 20 de ani si detineam permis de conducere romanesc, moment in care am plecat in Germania unde am locuit legal 3 ani, timp in care mi-am facut permis de conducere nemtesc in baza celui romanesc, am mai dat doar un test medical. Dupa ce am primit permisul nemtesc, mi-a fost inapoiat si permisul romanesc. Tin sa mentionez ca permisul nemtesc era valabil pe viata(bu avea termen de valabiltate). In 2005 m-am stabilit legal in Suedia, data la care permisul romanesc era valabil doar 6 luni pe teritoriul suedez, nefiind inca Romania membra UE. Dupa ce am fost refuzat sa-mi preschimb permisul romanesc pe motiv ca nu eram inca in UE, m-am dus cu permisul nemtesc care era foarte valabil, m-au pus sa complectez niste acte, au trimis permisul nemtesc in Germania sa-l verifice dupa care am primit permis de conducere suedez. Legal nu consider ca am incalcat legea. De cand am permisul suedez (din 2006) nu l-am folosit niciodata, l-am tinut mereu in sertar , dar in acelasi timp am avut mereu si permisul romanesc. In cazul meu as dori sa stiu ce ar trebui sa fac in asa fel sa raman doar cu unul cum scrie in lege. Link to comment
0 Moderator Marius Posted September 4, 2014 Moderator Share Posted September 4, 2014 Simplu, predai permisul de conducere românesc autorităților din România. Link to comment
0 Erica Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Va multumesc pentru raspuns. Exista posibiltatea sa fiu pasibil de vreo amenda? Unde ar trebui sa-l predau? Link to comment
0 Moderator Marius Posted September 4, 2014 Moderator Share Posted September 4, 2014 Trebuie predat la Direcția Regim Permise de Conducere. Link to comment
0 Moderator CITADELA Posted September 5, 2014 Moderator Share Posted September 5, 2014 Se poate depune, pe baza de dovada, la misiunea diplomatica sau prin scrisoare recomandata catre DRPCIV. Link to comment
0 OopsCam Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Eu am schimbat permisul de conducere Romanesc cu unul de UK. Acum eu nu stiu unde se afla permisul de Romania, pentru ca l-am predat autoritatilor engleze pentru inmanarea celui englezesc. Am sa stau in tara 3-4 luni, ce trebuie sa fac acum? Pe cel de RO nu il mai detin si sa il schimb pe acesta de UK in RO, nu vreau ca o sa am nevoie de el inapoi in UK. Cat timp pot circula cu el? Tinand cont ca sunt-em in UE si permisul este unul European. Multumesc! Link to comment
Question
distony
In cazul detinerii simultane a doua permise de conducere de catre o persoana, se retine unul dintre ele? Care? De ce? In baza carui articol din ce lege?
9 answers to this question
Recommended Posts