Jump to content
POLITISTI.ro

Deranjarea linistii publice.


MadalinMadalin

Recommended Posts

       Am si eu o nelamurire. Intr-o seara am mers la mine in apartament cu inca 3 persoane. am facut putina galagie recunosc. In minutele urmatoare a venit politia. Totul sa intamplat in 30 de minute. Am deschis am vorbit frumos si civilizat mi-am cerut scuze pentru cele petrecute. Mi-a cerut buletinul si mi-a luat datele, m-a intrebat cati suntem si am zis ca 4, eu chiar daca nu am vorbit urat si mi-am cerut scuze politistul nu a fost la fel de amabil si a vorbit ba chiar urat. Si mi-a zis ca o sa-mi trimita o amenda acasa de 1000 lei. In acel apartament nu am mai facut galagie sau panarama de mai bine de 1 an. si nu am avut nici o sesizare la politie nici inainte. A fost prima oara.

          Poate sa-mi de-a amenda fara sa primesc avertisment? ( in seara aceea in apartamentul respectiv mai mult de 2 ore nu am stat) iar dupa ce a plecat politia nu sa mai facut galagie deloc.

          Deci e posibil sa primesc o amenda acasa (tin sa mentionez ca nu mi-a dat nimic de semnat sau nu a facut nici un act. decat ca a scris intr-un carnetel datele mele)?

Si m-ai zic ca eram 5 politisti.

Edited by MadalinMadalin
Link to comment
 • Member

Vezi ca treaba cum ca politistul a vorbit urat este expirata...ba chiar rasuflata rau!Vezi-ti de ograda ta si nu mai tulbura linistea publica pentru ca sanctiunile sunt mari , iar daca se repeta si se fac mai multe plangeri ai sa te trezesti si cu dosar penal!Sa vezi atunci ce urat o sa ti se para ca vorbeste politistul!

Edited by cipri83
 • Upvote 2
Link to comment

   

Si m-ai zic ca eram 5 politisti.

Pe langa greselile gramaticale(m-ai erau ?), ce ai vrut sa spui ca voi erati 5 politisti in apartament, sau ca au venit la voi 5 politisti? Exprima-te corect! Este legal sa primesti amenda fara avertisment daca agentul constatator considera necesar. Nu conteaza cati erati in apartament si perioada stata acolo, ci ora si intensitatea zgomotului produs.

Link to comment
 • 1 year later...

Salut lume. Odata cu inceperea anului universitar m-am mutat intr-o garsoniera. Vecinul de deasupra asculta muzica la maxim (de cea mai proasta calitate posibila). Fiind un bloc de garsoniere se aude absolut ingrozitor. Inainte, obisnuia sa asculte la intervale neregulate timp, adica in orice moment al zilei (12 noaptea, 5 dimineata, etc..). Dupa un timp (cred ca a fost ,,pus la punct"), a incetat sa puna muzica noaptea, dar are un program: la 8 (fix) dimineata incepe nebunia. Tine 30 min cu pauza de 5-10 min, apoi incepe din nou. Mai ia o pauza de 2 ore, apoi incepe iar. Si tot asa pana la ora 22. Cred ca aceasta este o forma de terorizare in vecinilor. Pur si simplu nu mai pot. Doresc sa dorm pana la 10, 11, ca urmeaza un program destul stresant pentru mine, dar nu pot nici macar 2 minute dupa ora 8. Cand ajung la ora 20 acasa, iar muzica. Am incercat sa vorbesc cu acest individ(are in jur de 22 de ani) la inceput, cand punea muzica la intervale neregulate. Prima oara mi-a spus ca nu poate sa dea muzica mai incet, ca are o problema cu un vecin, si nu poate, pur si simplu, dar nu se va mai intampla noaptea. A doua oara (fiind la 6 dimineata), mi-a spus spus sa-mi cer drepturile de la ,,Ceasca" si sa nu-i mai bat la usa, sa ma mut la casa daca nu-mi convine ca asa-i la bloc. Practic, individul e un taran(nu om de la tara) obosit, fara pic de minte care sta toata ziua acasa si baga muzica la maxim. Simt in undele dimineti ca-mi vine sa ma duc la el si sa-i bag cutiul in piept. Stresul este maxim, nu ma pot concentra la facultate din cauza lipsei somnului, nu-mi pot face temele in liniste si tot asa... Seara, cand ma pun sa dorm, deja imi bubuie capul si imi ia 1 ora sa adorm de nervi. Am vorbit la asociatia de locatari despre problema, iar acestia au spus ca o sa-l informeze pe individ. Acestia nu au oare atributii pentru pastrarea linistii in bloc, sau doar strang banii pe intretine? Ce as putea face, din punct de vedere LEGAL pentru a ameliora situatia, tinand cont ca pe cale amiabila nu se poate?

Link to comment
 • Moderator

Într-adevăr convieţuirea într-un bloc presupune ceva înţelegere şi concesii, dar acest lucru e valabil pentru absolut toţi locatarii, inclusiv pentru melomanii înrăiţi. Totuşi e bine să ştii că nicio lege nu poate impune bunul simţ sau compensa educaţia primilor şapte ani. Dacă individul este cretin şi incapabil să priceapă că libertatea sa se încheie acolo unde încep să se încalce drepturile ori interesul celui din jurul său, atunci nicio lege sau măsură legală nu-i v-a deschide capul.
Pentru început mergi la secţia de poliţie şi vorbeşte cu poliţistul de proximitate. El va încerca să discute şi să rezolve treaba iniţial în mod "paşnic". Dacă nu va reuşi, pentru că după cum ai putut vedea, în anumite cazuri, pur şi simplu nu ai cu cine discuta, singura soluţie rămâne un "conflict deschis" de tipul "frica păzeşte strugurii", adică de fiecare dată când deranjează, să-l reclami şi să fie sancţionat contravenţional. Aceasta nu este o rezolvare, ci în cele mai multe cazuri, măsurile coercitive în astfel de situaţii doar amplifică conflictul între vecini, din acest motiv preferabil ar fi o soluţionare "paşnică" (adică fără sancţiuni), dar sunt şi cazuri când nu este posibil şi singura soluţie rămâne acest conflict deschis, care nu rezolvă problema decât pe termen scurt şi creează animozităţi, ambiţii, etc.

Link to comment
 • 2 years later...

Salut,

In data de 30.04.2018 am avut o interactiune cu 5 agenti de Politie.

Acestia au fost chemati de catre vecini in contextul in care la mine in apartament avea loc o mica petrecere. Fiind in afara orelor de liniste nu pot sa judec si chiar respect promptitudinea agentilor care au ajuns dupa spusele lor "La 3 minute dupa ce am fost anuntati ca este galagie". 

Problema mea este insa urmatoarea. Alcoolizat destul de bine am fost trimis la plimbare din usa de catre colegii de apartament pentru ca nu eram coerent si incepusem sa ii iau de sus pe agentii care imi colectau datele in acel moment. Ideea este ca nu am mai fost chemat sa discut cu agentii dupa ce acestia i-au legitimat pe prietenii mei. Acestia mi-au spus ca au primit toti avertismente( doar ca nu are nici unul un proces verbal semnat) iar eu voi primi o surpriza la adresa de domiciliu in cuantumul de 2000 de lei. 

Este a 2a zi de cautari si tot nu imi dau seama cum se ajunge la aceasta suma. Imi puteti spune daca pe langa deranjarea ordinii publice sunt sanse sa fi fost amendat si pentru altceva pentru a se ajunge la aceasta suma?

Si o alta mica nemalurire, din experienta voastra proprie, cam in cat timp ajunge PV-ul la domiciliu(Sanctionat in Bucuresti, domiciliul in Arges)? 

Multumesc anticipat,

Alin

 

 

 • Downvote 2
Link to comment

Salut si multumesc pentru raspunsuri.

Voi cauta in continuare si voi astepta procesul verbal.

P.S. @Sache, fara nici un pic de ironie, o zi de Vineri faina sa ai.

Alin

 • Downvote 2
Link to comment

Postările unor astfel de indivizi ar trebui șterse pur și simplu. Sa își întrebe colegii de pahar ce este de făcut.

@Scouse, hai sictir!

Link to comment

Salut, 

Am răspuns în maniera în care și eu am primit răspunsurile.

Ca să fie situația și mai interesantă, toți cei legitimațiîn afară de mine au primit amenzile prin poștă. 

Mi-a plăcut situația, eu trebuia să mi-o fur, ei au fost avertizați verbal pe loc fiindcă efectiv nu au făcut nimic.

Acum ei au amenzi de plătit și eu nu. 

Postez în ideea în care eu caut un sfat nu ironii cum au răspuns @Sache și @Iav.

Nu vreau să jignesc pe nimeni.

O seară faină,

Alin

 • Downvote 1
Link to comment

Să vezi și tu cam cum s-au simțit colegii când i-ai luat tu pe sus.Deci nu-ți convine să ți se vorbească în aceiași manieră în care le-ai vorbit și tu polițiștilor.

Link to comment

Salut,

Din nou, nu voi nega cele intamplate si nu voi incerca sa gasesc scuze pentru comportament. Am consumat alcool, am deranjat vecinii, au venit colegii dumneavoastra. Jos palaria fara nici un fel de misto, ma bucur ca au fost prompti. Este prima interactiune cu un Politist si am zis sa cer o parere in privinta datelor initiale. Lucrurile, insa, s-au schimbat.

Prietenii mei au fost sanctionati conform legii 61/1991, articolul 3, alineatul 1 si sanctionati cu suma de 500 de lei pentru faptele prevazuta in articolul 2, punctul 26. Din fericire, suma stabilita este cea minima  si asta ma bucura. 

Mentiunile notate de catre Politist sunt urmatoarele : Refuza sa semneze P.V.C.C.. Dupa o discutie avuta cu ei pentru a nu altera faptele asa cum s-au petrecut am realizat nu a fost comunicata aceasta posibilitate la fata locului. Nu putem dovedi acest lucru din pacate, vom discuta cu un avocat(aici vine sfatul de la voi  si chiar va multumesc).

O ultima mentiune, in rubrica de "Martor asistent", este mentionat : Nu a fost de fata la intocmirea P.V.C.C. din cauza orei tarzii. Conform O.G.2/2001 am aflat ca agentul constatator trebuie sa mentioneze si de ce lipseste aceasta semnatura, ceea ce a si facut. 

Este semnatura martorului asistent obligatorie?  Din ce am citit eu tind sa cred ca nu, acesta este defapt un "intaritor" pentru dovedirea faptelor. 

Multumesc,

Alin

Link to comment

Văd că te-ai documentat. Pe noi de ce ne mai sâcâi cu întrebări la care ai deja răspuns. Faci confuzie între martorul  care a fost de față la întocmirea procesului verbal și martorul ocular. 

Dacă nu este obligatorie prezența unui martor la întocmirea procesulu verbal, cum ar putea fi obligatorie semnătura  acestuia pe procesul-verbal?

Link to comment
 • 6 months later...

@Iav

Amenda platita si lectia invatata foarte repede, insa ce a urmat a fost de cascadorii rasului.

Un singur prieten nu a platit amenda si a contestat-o in instanta. Cum a decurs procesul? Judecatorul l-a chemat pe el, pe cel care ne-a reclamat, si pe un domn din Sectorul trei. Singura problema este ca acel domn din Sectorul 3 a avut ghinionul de a avea acelasi nume ca mine iar probabil cineva de pe la judecatorie s-a incurcat si l-au citat pe saracul om. Dupa 3 ore de asteptare, au fost invitati in sala de judecata. 

Recalamantul nu il cunostea pe reclamat.

Reclamatul nu il cunostea pe reclamant.

Tipul din sectorul trei nu cunostea pe nimeni, iar nimeni nu il cunostea pe el. 

Reclamantul sustinea ca scandalul a avut loc la parter (1 etaj mai jos)

Reclamatul spunea ca eu locuiesc la etajul 1 (cum scria si pe P.V.)

Judecatorul l-a trimis pe tipul din sectorul 3 acasa si i-a anulat amenda prietenului meu in final. 

Dupa toata povestea asta, m-am dus la vecinul de la parter sa vad daca a mai avut probleme cu cel care ne-a reclamat pe noi (din nou, pe buna dreptate, amenda meritata). Zic probleme pentru ca de 5 luni incoace cineva da concert folosind tevile de la termoficare in fiecare seara de pe la ora 11. Se pare ca cel care ne-a reclamat este putin mai sensibil sunand la Politie de cel putin trei ori : O data pentru ca le-a latrat cainele vecinilor de dedesupt, o data pentru ca au scapat o oglinda pe jos si ultima data pentru ca... au tras apa dupa orele 22:00. Nu a primit amenzi/avertismente deoarece Politistii nu aveau ce sa constate cand au ajuns. 

Inchei cu o intrebare, daca domnul acela super sensibil nu inceteaza cu batutul in tevi, ar fi recomandat sa vorbesc cu Politistul de proximitate de la sectia din zona? Stiu ca este ironic ca am ajuns sa apelez la Politie dupa ce am tinut cu dintii de o amenda meritata, dar omul cat traieste invata. 

O zi buna,

Alin 

 

 

 

 

 

Link to comment
 • 2 months later...

Buna seara!

Avem nevoie de indrumari va rog frumos! In urma cu ceva ani proprietarul apartamentului de deasupra apartamentului in care locuim, a efectuat lucrari (ce nu stim daca sunt aprobate) a inchiriat unei familii aproximativ 2 ani, ii auzeam doar daca se certau,ori puneau muzica, nefiind o rutina zilnica nu era stresant pentru noi, apoi a inchiriat unor tineri studenti ce chiuiau, tropaiu, tipau, scapau sau aruncau tot felul de lucruri pe jos, pe zi nu ne deranjau, insa noaptea ca orice om normal, a doua zi trebuind sa ajungem la serviciu,doream sa ne odihnim, a fost o perioada horror, am luat legatura cu proprietarul, a zis ca are contract initial, apoi ca se muta dansul, nu a specificat cand, dupa o perioada i-a dat afara, probabil si la insistentele domnului administrator, au urmat apoi 4 fete, au stat 1 an si jumatate aproximativ, iar acum 4 oameni in toata firea, urla, injura, trantesc usile, alte lucruri pe jos, vorbesc pe un ton de ai spune ca se cearta, dau tv-ul tare, vorbesc la telefon in dormitor de ne trezesc din somn (musai dupa orele 22:00), e ca si cand orele de liniste nu ar exista, am impresia ca s-a mutat santierul in apartamentul celor de la etajul superior dar totodata si la noi in casa pentru ca se aud toate discutiile lor despre lucrari, nemultumiri, injuraturi, certuri, proprietarul a afirmat ca el are contract, l-am intrebat de ce a spus acum cativa ani ca se muta dansul? A spus ca el nu se muta curand si nu-l deranjeaza daca vom chema politia. Noi din luna august nu ne mai putem odihni, aproape zilnic discutii, certuri, povesti zgomot, larma pana pe la 1-1:30 dimineata si de la 4:45-5:20 o iau de la inceput, mentionez ca in toate cazurile am purtat, inainte de a contacta proprietarul, discutii cu chiriasii dansului, intrebari: De ce proprietarul nu le pune in vedere respectarea acestui orelor de liniste? Se poate pune o clauza conform careia acestia sa fie evacuati in cazul in care deranjeaza vecinii in mod constant? In cazul in care sun la 112 si ei se linistesc cum putem dovedi ca ei au facut galagie pana atunci si nu primim noi amenda? Exista o autoritate cu aceasta capacitate de a realiza masuratori ale zgomotului in interiorul apartamentului? Am depus plangere la politie personal, nu detin sonometre,  nu mi s-a dat numarul politistului de proximitate, desi l-am cerut, este normal? Am inteles ca vom fi contactati noi de catre dansul, asteptam...Cui ne mai putem adresa? Am citit pe alte forumuri si de Directia de Sanatate Publica sau Agenția Națională pentru Protecția Mediului, multumesc!

Link to comment
 • Member

Vei fi contactată de colegul de la proximitate pentru a fi ascultată iar după ce va face și alte verificări va lua măsurile care se impun. 

Link to comment
 • 5 months later...

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu indrumare, cu scuzele de rigoare in cazul in care mai exista raspunsuri pentru situatii similare!

Am cumparat un apartament in 2018 ( in care nu mai statuse nimeni de cativa ani ), pana acum 2 luni a fost ocupat de catre socri iar din iunie stam noi ( eu, sotia, copil 2 ani si 6 luni + o labradorita ). Acum apare problema, cu vecinul de sub noi. Cand am cumparat apartamentul am mers politicos si am instiintat toti vecini ca vor fi lucrari in orele permise, mi-am cerut scuze anticipat. Singurul care s-a plans a fost acest vecin, e drept la nivenul de sub zgomotul se aude cel mai tare. Am inteles dar in acelasi timp am cerut intelegere, e vorba de o singura lucrare. Sa revenim! In ziua in care ne-am mutat ( familia mea ) m-am dus la usa la el, din bun simt, si i-am transmis ca vom sta noi o periaoda de timp in acest apartament, ca avem copil mic si caine. Mi-am cerut scuze anticipat pentru eventualele zgomote ce sigur vor aparea  de la copil, cainele este cel mai pasnic din lume - nici macar nu latra in casa. I-am promis ca voi acoperi parchetul in suprafata cat mai mare pentru a nu deranja ghearele cainelui si ca joaca piticei noastre nu se va prelungi in orele de odihna. Copilul se comporta aferent varstei, canta, ii mai scapa cate o jucarie, trage dupa ea prin casa obiecte, o mai apuca saritul, alearga prin casa...dar toate acestea se intampla in limita rezonabila, nu o incurajam sa aiba manifestari zgomotoase, si se intampla in mare parte seara cand are ambi parinti langa ea si e fericita ( interval 19:30-21:30/22:00 ), la maxim ora 22:00 se stinge becul si dispare urma de zgomot.

Intre 20:30-21:30, la primul zgomot "mai puternic", din cele enumerate mai sus, bate cu o coada de matura ( sau ceva de genul ) in perete iar copilul meu se sperie imediat. Dupa prima intamplare ne-a luat o jumatate de ora sa o linistim, am fost foarte furios dar am incercat pe cat posibil sa vad lucruruie si din punctul lui de vedere. Nu am mers la el, sperand ca e un caz izolat, poate era foarte obosit omul si poate pitica a facut un zgomot mai puternic...chiar mi-a parut rau. De fiecare data cand ceva era putin peste nivelul de liniste deplina..batai in perete.

M-am dus, politicos, la el si i-am explicat ca sunt un om responsabil, ca incerc sa "imi tin" copilul din joaca normala a varstei cat pot de mult, astfel incat sa nu il deranjez. Mi-am cerut din nou scuze ca vor mai exista cu siguranta perioade in care aceasta se va juca, dar, il rog respectus sa nu mai bata in perete ( mentionez ca totul se intampla pana in ora 22:00, cand intra ora legala de liniste ). A continuat din ce in ce mai des, sotia e terorizata si fata nu isi poate vedea de dezvoltarea normala datorita acestui...om.

Am mers din nou la el si, de data aceasta pe un ton mai serios, l-am rugat sa nu mai bata in perete pana in ora 22:00 deoarece imi sperie copilul, mi-a spus ca sunt nesimtit si ca bate cand si cat vrea el.

Nu exista galagie in casa noastra, doar lucruri normale pe care le fac copiii, fara nici o exagerare. Cainele nici nu se simte in casa, cel putin seara cand apar "problemele".

Exista ceva ce pot sa fac in aceasta situatie, vecinul e cunoscut pe scara ca o persoana mai dificila?

Multumesc frumos!

 

Link to comment
 • 2 years later...

Bună seara! Am o problemă, de câteva luni bune, am niște derbedei(le știu numele) care mă tot sună la interfonul de la scara blocului. Țipă și fac glume proaste. Aș putea să fac ceva din punct de vedere legal?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.