nicgeneralu Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Salutare tuturor ! Ma adresez celor binevoitori in calitate de student al Academiei de Politie,anul 1,cu urmatoarea intrebare: Ce specializare este mai placuta dintre Investigatii Criminale si Investigarea Fraudelor ! De mentionat ca am medie pt ambele si nu am absolvit mate-info. Iar ca intrebare ce deriva din prima,la Investigarea Fraudelor se lucreaza mult cu matematica in operativ ? Va multumesc anticipat ! Link to comment
0 Stalin Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Stimabile,despre ce medie vorbesti?Ce legatura are matematica in operativ?Cunosti conditiile/probele de admitere in M.A.I?Specializarile se aleg in anul II. Link to comment
0 Moderator Catalin Posted August 27, 2014 Moderator Share Posted August 27, 2014 Nu, la Investigarea Fraudelor nu se lucrează cu matematica şi nici nu trebuie să ştii contabilitate, aşa cum sunt mulţi tentaţi să creadă. Tot cercetarea penală, şi investigaţiile sunt de bază. Sigur e bine să ai şi nişte noţiuni de bază despre contabilitate, cum funcţionează o societate comercială, ce este un bilanţ, cum se face un monetar, cum se face o verificare încrucişată şi alte chestii de acest gen, dar tu acolo eşti poliţist, nu contabil. Investigarea fraudelor nu mai e de mult economic, este o linie de muncă unde se duc toate dosarele ce nu se încadrează la celealate linii. Dacă o infracţiune nu ţine de judiciar, crimă organizată, arme şi muniţii, mica criminalitate, etc ajunge la fraude. Şi din păcate, datorită legislaţiei din ce în ce mai stufoase şi îmbârligate, sunt destule infracţiuni ce nu se încadrează la celealte linii de muncă. De exemplu infracţiunile privind drepturile conexe şi de autor ajung acolo, deşi nu au nicio legătură cu contabilitatea sau economicul, iar exemplele pot continua. Deci de diversitate nu duce nimeni lipsă acolo. Sunt fel şi fel de speţe, care mai îmbârligate şi fără vreo legătură între ele. Tocmai în asta constă dificultatea acestei linii de muncă. Nu te poţi axa pe câteva acte normative ce reglemetează o linie de muncă, cum este de exemplu la arme şi muniţii unde legea de căpătâi este cea a armelor sau ca la rutieră ori pe alte linii unde sunt câteva acte normative pe care trebuie să le cunoşti. Acolo trebuie să ştii pe lângă codul penal şi de procedură penală şi codul fiscal, vamal precum şi tot soiul de legi speciale. Dar cu toate astea, tot CP şi CPP sunt actele normative de bază cu care lucrezi. Calculele mtematice din expertizele financiar contabile le fac experţii, nu poliţistul. 3 Link to comment
0 nicgeneralu Posted September 8, 2014 Author Share Posted September 8, 2014 Stalin,am scris gresit,acum incep anul 2 Police,mersi mult de raspuns.Era sincer o teama pt ca am terminat filologia si nu am chef de matematica. Daca tu ai alege,ce ar fi kntre economic si judiciar ? Link to comment
0 Alexalex3 Posted July 14, 2020 Share Posted July 14, 2020 Bună seara! În prezent sunt student la Academia de Poliție la Facultatea de Poliție în anul 1. După cum știți,în anul 2 trebuie să îmi aleg specializarea si intrebarea mea ar fi dacă din diferite motive de exemplu că nu am avut media pentru specializarea dorită, cum as putea să mă transfer de ex de la economic la judiciar sau cco după ce termin Academia? Am decis să întreb pe acest site datorită experienței pe care o au polițiștii de aici.Multumesc anticipat! Link to comment
Question
nicgeneralu
Salutare tuturor !
Ma adresez celor binevoitori in calitate de student al Academiei de Politie,anul 1,cu urmatoarea intrebare:
Ce specializare este mai placuta dintre Investigatii Criminale si Investigarea Fraudelor !
De mentionat ca am medie pt ambele si nu am absolvit mate-info.
Iar ca intrebare ce deriva din prima,la Investigarea Fraudelor se lucreaza mult cu matematica in operativ ?
Va multumesc anticipat !
4 answers to this question
Recommended Posts