Jump to content
POLITISTI.ro

Daca proprietarul refuza sa imi returneze garantia?


g2gg

Recommended Posts

Buna ziua,

Am sa stau in chirie pentru 3 luni si urmeaza sa platesc  un avans care consta intr o luna de chirie in plus. Cum ma pot asigura ca la sfarsitul celor 3 luni imi primesc banii inapoi?

Ce informatii sa obtin despre proprietar sau cum anume este cel mai bine  sa fac? Pot face prin intermediul unui avocat o intelegere prin care  oblig prin lege sa imi inapoieze banii la sfarsitul celor 3 luni ?

Link to comment
  • Member

Simplu, incheiati un contract de locatiune in care precizati ca ati platit o luna garantie si la sfarsitul contractului, aceasta suma se restituie.

Edited by Alex87
  • Upvote 2
Link to comment

Hmm. Ok... Ai idee cam cat costa treaba asta si daca se poate face si pe parcus ( spre exemplu dupa dupa luni din cele trei) daca si proprietara respectiva ar fi de acord?

Link to comment
  • Moderator

Mai exista si posibilitatea sa faci un depozit bancar unde tu si proprietarul sa fiti co-deponenti iar orice operatiune se poate efectua numai in prezenta ambilor. Dar cred ca proprietarul ar vrea sa se foloseasca de acesti bani, nu doar sa aiba certitudinea ca nu-i lasi datorii.

La contract, iti recomand sa faci un inventar, semnat de ambele parti, cu principalele bunuri din locuinta, precizand si starea lor... Te scapa de multe dureri de cap!

Edited by CITADELA
Link to comment
  • 4 years later...

Buna ziua,

Ce pot face in cazul in care proprietarul refuza sa imi returneze garantia primita la închirierea imobilului dupa predarea lui in starea primita si plata tututor facturilor la zi, pe motivul ca ea trebuie sa zugraveasca dupa plecarea mea desi nu a zugravit inainte sa ma mut eu acolo peretii fiind la fel ca atunci cand m-am mutat , e obligatia mea sa i plătesc vopselurile si zugraveala desi eu nu am stricat peretii si curățenia apartametului desi eu lam lasat curat când am plecat .. am fost scoasa din apartament fortat cu motivul ca ea trebuie sa isi faca calculele dupa zugraveala si curatenie si sa vada cat imi mai da dintr-o garanție de 350 de euro .. nu mi se pare corect plus ca a fost anuntata cu 30 de zile inainte de eliberarea apartamentului si i-am permis vizita cu straini in apartament ptr posibila închiriere desi noua abia ne fusese spart apartamentul.. 

Va multumesc astept raspunsul dumneavoastra 

Link to comment
  • Marius changed the title to Daca proprietarul refuza sa imi returneze garantia?

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.