- 0
Cum trebuie procedat la vânzarea unei maşini pt a evita problemele ulterioare?
-
Similar Content
-
Transcrierea dreptului de proprietate auto 1 2 3 4 8
By Marius ,
- inmatriculare
- transcriere
- (and 3 more)
- 194 replies
- 54,736 views
-
- 2 answers
- 684 views
-
Procedura de restituire a certificatului de inmatriculare 1 2 3 4 15
By Marius ,
- procedura
- restituire
- (and 3 more)
- 355 replies
- 239,974 views
-
-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
Question
Sikandar
Bună ziua tuturor,
Am fost proprietarul unui autoturism pe care însă am reuşit să îl vând astăzi. Paşii pe care i-am urmat au fost următorii:
1. M-am deplasat cu cumpărătorul la o firmă de acte auto unde am încheiat contractul de vânzare-cumpărare.
2. Am solicitat de la Fisc radierea fiscală.
3. În momentul încheierii contractului, înainte sa semnez, l-am notificat pe cumpărător că este necesar să completez pe talon rubrica 'Înstrăinat către', data şi semnătura, însă acesta m-a rugat să nu fac asta. După câteva discuţii şi contraziceri între mine şi cumpărător, i-am spus că maşina nu se vinde în lipsa acelei menţiuni de pe talon. Astfel că am mai lăsat puţin din preţ şi am completat rubrica cu pricina având acordul cumpărătorului.
4. Am făcut copii după talon şi carte, punându-le la păstrare împreună cu contractul.
Întrebarea mea este: dacă am urmat paşii de mai sus, care sunt riscurile la care sunt supus în cazul în care noul proprietar nu înmatriculează maşina pe numele lui şi săvârşeşte ilegalităţi cu aceasta? Curând voi pleca din ţară şi nu vreau să las familiei năpastă pe cap.
Vă mulţumesc.
4 answers to this question
Recommended Posts