Jump to content
POLITISTI.ro

Defect de vedere - problema admitere

stephanos
Go to solution Solved by ScanBlu,

Recommended Posts

Problema e ca nu am platit-o in 60 de zile, exista vreo sansa sa nu apara in cazier daca o platesc cat mai curand posibil?

Si am citit pe net cazuri in care au existat exmatriculari dupa admitere din cauza ca au descoperit ca respectivul avea amenda administrativa. Sigur nu te verifica mai amanuntit?

Da au fost cazuri de acest gen in scoala,mai exact la Campina.Dupa ce a reusit sa intre in scoala dupa aproximativ trei saptamani s-a constatat ca avea o amenda penala si a fost imediat exmatriculat.

• Administrator

Titlul topicului este "Defect de vedere - problema admitere" - Ajunge cu off topicul, reveniţi la subiectul topicului.

• 4 months later...

buna, ma intereseaza sa stiu daca  suma dioptriilor este cea  care conteaza sau  daca fiecare ochi in parte? PS : eu am 1:50 cu 1:75, multumesc anticipat

• 5 years later...
  • Marius unlocked this topic
  • 5 weeks later...

Salut! Daca la sph. la ochiul drept am+ 0.5, la cel stang +1.75, iar la cyl. la ochiul drept am -1.25, la cel stang -3.25, insemna ca sunt apt din punctul acesta de vedere pentru a trece de examenul medical la Academia de Politie?

• 7 months later...

Va salut cu respect! Am si eu o intrebare daca nu e cu deranj...M-am decis ca anul acesta să mă înscriu la Scoala postliceala ,,Vasile Lascar".

M am pregatit pentru depunerea dosarului si e ok totul.Dar voiam să vă întreb dacă cumva in ce consta vi,ita medicala,imi este teama ca voi fi trecut Inapt deoarece am probleme de vedere la ochiul drept(mentionez ca port ochelari la ochiul drept dioptria este de -5 iar la celalalt -1.25,dar vad foarte bine cu cel stang cand n am ochelari...).

Am sanse sa fiu admis sau e totul în zadar...?

De asemenea sunt nou aici si nu stiu cum merg lucrurile...

Multumesc mult.

• 2 months later...

Bună, dacă am astigmatism miopic -3 od -2 os (ochii), și port ochelari pot intra la Academie sau măcar la o școala de subofițeri (Câmpina sau Cluj). Văd foarte bine la apropiere, insa la distanță vad încetoșat puțin scrisul. Sau voi fi declarat inapt din cauza asta?. 

Termen astigmatism: Principalul simptom al astigmatismului este vederea neclara indiferent de distanta, persoanele care sufera de aceasta afectiune oculara solicitandu-si permanent ochii in incercarea de a percepe clar imaginile, acuzand adesea oboseala oculara si chiar sensibilitate la lumina.

• 3 years later...

Buna ziua!

Pot devenii politist daca am ambliopie ușoară? La ochiul stang(dominant) am dioptria 0.25 si vizibilitate 100%, iar la ochiul drept am dioptria 0.50 si vizibilitate de 70%.

Consider ca această problema nu mă încurcă în cariera de polițist.

Buna ziua!

Pot devenii politist daca am ambliopie ușoară? La ochiul stang(dominant) am dioptria 0.25 si vizibilitate 100%, iar la ochiul drept am dioptria 0.50 si vizibilitate de 70%.

Consider ca această problema nu mă încurcă în cariera de polițist.

• Solution

Cauta pe Internet Anexa la ORDINUL nr. M.55/107/2.587/C/10.357/210/496/831/2014 privind baremele medicale, la nr. crt. 196. Din ce vad, acolo scrie Ambliopie-Inapt, cu niste note la finalul tabelului respectiv. Ar trebui sa il citesti. Si daca esti nelamurit poti sa te adresezi si Centrului Medical Judetean al MAI din judetul tau de domiciliu pt. o parere si mai avizata.

• 4 months later...

Salut! Doresc sa devin politist dar cu ochiul drept vad doar 70%, cu cel stang vad 100%. Pot trece de proba medicala?

Edited by Andrei113
  • Andrei113 changed the title to Doresc sa devin politist dar vad doar 70% cu ochiul drept