Jump to content
POLITISTI.ro

Depasire versus intoarcere pe linia de tramvai


anana

Recommended Posts

Buna seara,

 

As dori o parere avizata in legatura cu urmatoarea situatie:

 

Pe un bulevard cu doua benzi pe sens + linii de tramvai pe amblele sensuri, fara linie continua intre sensuri.

 

Masina A doreste sa intoarca. Dupa semnal stanga, se asigura in fata si in spate si se pozitioneaza cumva in diagonala pe ambele linii de tramvai, asteptand sa  treaca masinile venite din dreapta, pentru a putea intoarce efectiv (semnalul in continuare activ).

 

Masina B, circuland pe linia de tramvai nr 1, venind din acelasi sens de unde a pornit initial si masina A, hotaraste sa depaseasca masina A (care efectua manevra de intoarcere cu semnalul pus) pe partea stanga, pe cealalta linie de tramvai (pe contrasens).

 

Din aceasta situatie rezulta o coliziune.

 

Nu stiu daca mai conteaza, insa, atat banda 1 cat si banda 2 de pe sensul masinii B erau libere.

 

Aa vrea sa stiu cine este vinovat si de ce.

 

Va multumesc anticipat!

Link to comment

Tu ai permis de conducere? Pt ca daca ai si ne intrebi pe noi cine e vinovat, e destul de trist. Pt tine si cei aflati in trafic pe langa tine. 

 

Acum ca sa te ajut: cu ce a gresit masina care a depasit? Ce articol de lege a incalcat!? S-a angajat in depasire. Avea vreo obligatie fata de masina pe care o depasea?! Trebuia sa opreasca pt a-i permite sa intoarca sau cum vezi tu toata intamplarea asta?!  :hmmmt:

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Nu, nu am permis!

 

Cel care se angajeaza intr-o depasire nu trebuie sa se asigure ca cineva nu face o alta manevra? Are voie sa intre intr-o depasire daca il vede pe ala din fata ca depasete sau intoarce?

 

Si te rog sa raspunzi fara ironii data viitoare. Poate ma pregatesc sa dau de permis si incerc sa inteleg din greselile altora cate ceva! Daca tu consideri ca trebuie sa iei la misto pe o persoana pe care n-o cunosti, asta nu inseamna ca este si normal. La fel de bine te pot intreba eu pe tine daca ai cei 7 ani de acasa. este frumos? Nu prea, asa ca n-o voi face.

 

Iti multumesc oricum!

 

 

 

 • Upvote 1
 • Downvote 7
Link to comment
 • Moderator

Dacă te pregăteşti să dai de permis, pune mâna serios pe carte şi învaţă legislaţia. Păstrează lecţiile ăstea de moralitate pentru oricine vrei tu, nu e nevoie să le etalezi aici.

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.