Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

Bănuiți de furt de arme, cercetați de polițiști

 

Polițiștii de investigații criminale au recuperat 5 arme sustrase dintr-o locuință. Patru bărbați, bănuiți de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, vor fi prezentați procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

Ofițerii specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Ilfov au probat activitatea infracțională a opt persoane implicate în furtul și comercializarea a cinci arme.

Astfel, din investigații a reieșit faptul că două dintre persoanele bănuite, în noaptea de 28 februarie spre 1 martie a.c. ar fi pătruns prin efracție într-un apartament din orașul Pantelimon, forțând ușa de acces cu un levier, iar din interior ar fi sustras un laptop, suma de 2.000 lei şi un seif metalic ce conţinea patru arme de vânătoare şi un pistol cu proiectil din cauciuc. Valoarea totală a prejudiciului a fost estimată de către persoana vătămată la suma de 43.000 de euro.

În fapt, una dintre persoane executase anterior lucrări în apartamentul respectiv și cunoștea că pe peretele unei camere se află montat un seif metalic.

Cele două persoane, membri a unei grupări infracționale, în prezent aflate în arest preventiv pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată, complicitate la omor calificat, complicitate la tentativa la tâlhărie calificată, tentativă la tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat şi distrugere, ar fi abandonat seiful într-un lac, iar armele le-ar fi dat unui alt bărbat pentru a le vinde.

De la acesta, cele 5 arme ar fi ajuns, prin intermediul altor trei persoane, la doi bărbați, din comuna Cojasca, județul Dâmbovița, de unde au fost recuperate de polițiști.

La data de 19 august a.c., procurorul de supraveghere din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 8 persoane bănuite în cauză, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, tăinuire, mărturie mincinoasă și complicitate la nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Față de două dintre persoanele bănuite, respectiv cei doi bărbați la care au fost descoperite armele, la data de 20 august a.c., a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate împreună cu cele două persoane bănuite de comiterea furtului, Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.