Jump to content
POLITISTI.ro

Perchezitie in casa vamesului Lincu, presedintele Pro Lex


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Casa presedintelui Pro Lex Vasile Lincu, care este si sediul Sindicatului National al Politiştilor si Vamesilor, este perchezitionata.

Anchetatorii care cauta documente contabile si acte de sindicat intr-un dosar de delapidare. Prejudiciul ca urmare a delapidarii se ridica la 12 miliarde de lei vechi.

"Vor să ridice serverul şi pot bloca activitatea sindicatului. Nu mi-au dat voie nici măcar să copiez baza de date cu membrii", "Chiar în calculatorul pe care vor să-l ridice vor găsi şi dovezi exacte despre Regină, însă nu cred că vor avea curaj să publice numele, pentru că este o persoană politică foarte importantă" si "sunt acuzat ca am administrat banii sindicatului si nu mai eram presedinte, lucru neadevarat", a declarat fostul vames Vasile Lincu.

Link to comment

a delapidat banii cui? ai sindicatului? exista plingere si expertiza pe prejudiciu, mai ales ca delapidarea este infractiune de prejudiciu si nu de pericol? exista parte civila constituita si nu s-a aflat inca? dubioasa problema.

la fel de dubioase sunt si vocalizele facute la TV cu ocazia arestarilor desi pina atunci era cuminte ca o fata mare - parerea mea este una de telespectator al Tv de stiri. invocarea de mai multe ori a faptului ca el site cine este regina dar ca nu are curaj sa i spuna (de frica ca masina va ramine fara frine, probabil) o sa-i dea ocazia sa se transforme in victima la fel cum face si Marica. Poate sunt nevinovati amindoi insa curati la constiinta in mod sigur nu sunt.

Link to comment
  • Moderator

Dosarele respective sunt mai vechi, de prin 2009.

După părerea mea acolo este ceva putred, nu iese fum fără foc. Cred că vameșul a băgat mâna prin cotizațiile membrilor, dacă s-a început urmărirea penală și chiar s-a eliberat un mandat de percheziție.

Link to comment
  • Moderator

Rahatul e mult mai mare decat iti imaginezi maxu.

Din ce stiu, aceste plangeri penale sunt facute de cativa membrii din sindicat prin 2007, care ocupau functii de conducere la momentul respectiv si care ulterior au fost exclusi. Nu stiu detalii dar stiu sigur ca Pro Lex-ul e o afacere de familie, intrucat Lincu si sotia sa sunt singurele persoane care administreaza fondurile sindicatului.

Cu siguranta sunt colegi care stiu mai multe si ne pot "lumina".

Link to comment
  • Moderator

Cică ar fi refuzat să pună la dispoziție documentele contabile și ar exista chiar și un document semnat de Lincu din care reiese acest refuz, probabil că asta e cauza pentru care s-a ajuns la percheziționarea sediului.

Eu cred că asistăm la începutul sfârșitului acestui sindicat.

Link to comment

maxu ti ti se pare corect ca cheltuielile facute de Lincu sa fie controlate si contrasemnate de sotia lui?

Ti se pare ca aceiasi sotie sa cumuleze mai multe functii bine renumerate in sindicat?

Ca un sindicat sa se tranforme in afacere de familie unde sa isi angajeze nevestele si sa isi traga salarii babane?

Ti se pare normal ca sotia sa aiba acces la banii sindicatului si sa dispuna de ei dupa bunul plac?

O sa iti pun niste inregistrari facute cu telefonul de Valnei atunci cand marele lider Lincu a mutat (ca sa nu spun altceva, vezi cat de bland sunt) arhiva sindicatului, impreuna cu alti acoliti, la el acasa iti vine sa crezi?

Ia priveste cum se comporta un lider de sindicat , cu precizarea ca o facea ziua, in centrul capitalei, iar usa de la sediul sindicatului era sigilata de catre politistii sectiei 1.

http://www.youtube.com/watch?v=sNhEV0WhC7s

http://www.youtube.com/watch?v=ISJiCndPfQs

http://www.youtube.com/watch?v=0zXVw23gjsc

Edited by Elvis
Link to comment

nu INSA de ce oare s-a asteptat atit? nu spun ca este vinovat ci doar ca actiunea este "dirijata" in alt scop decit cel normal, al solutionarii plingerilor existente din 2007. este adevarat ca rezultatul poate fi acelasi dar asta imi arata inca o data ca parchetul este doar un instrument in mina Puterii, oricare este ea. iar procurorii de la nivel inalt sunt recrutati pe alte critetii decit cele profesionale - exista zeci de exemple de procurori primiti in DNA campioni la achitari in parchetele unde activasera. si multe altele.

nu ma leg de speta in sine ptr nu cunosc situatia de fapt insa ma leg de circumstante. si ele arata multe pentru cine vrea sa le vada.

Link to comment

Plangerile sunt facute in anul 2009 si te rog sa ma crezi maxu ca Lincu este,, foarte alunecos".

Intrebi de ce?

O sa iti spun ceva si sper sa intelegi.

Cand faci intelegeri cu sacalii (oameni politici) risti sa ajungi in burta lor ,dupa ce isi fac treaba cu tine .

Link to comment
  • Moderator

L-am văzut în niște intervenții. Încearcă să pozeze în victimă și să-și construiască o poveste frumoasă care sa-l transforme într-un martir, în eventualitatea în care se strânge lațul.

Bălmăjea ceva cum că, ce se urmărește cu adevărat, este vezi doamne faptul că are el dovezi despre cineva foarte important din PDL, care ar fi regina ... dar nu poate spune cine este ... :doh:

Petarde de consternare ... omul a început să se creadă mult, mult mai important decât poate fi.

Link to comment

Din câte am observat prin intervenţiile sale televizate Lincu susţine că nu a fost începută urmărirea penală împotriva sa de către parchet ci doar de către poliţistul de caz.O nouă minciună şi intoxicare la care acest individ este maestru,asta până când o să îl cunoască toată lumea aşa cum e.Uite dovada că se începuse urmărirea penală împotriva sa din 2010

post-990-070095300 1299598530_thumb.jpg

Link to comment

"Parchetul Inaltei Curti a transmis, printr-un comunicat, ca fata de cei trei lideri sindicali se efectueaza acte de cercetare penala, fiind administrate probe pentru lamurirea cauzei sub toate aspectele. Astfel, s-a retinut in fapt ca in calitatea pe care o aveau in cadrul Sindicatului Politistilor si Vamesilor „Pro Lex”, Lincu Vasile si Vilnei Florin Ilie si-au insusit si au folosit diferite sume de bani, fara aprobarea organelor de conducere si fara descarcare de gestiune. Din cercetari a rezultat ca invinuitul Negoita Voinea a acceptat inregistrarea in contabilitate a operatiunilor fictive si a denaturat veniturile si cheltuielile sindicatului Pro Lex.

Cercetarile efectuate pana in acest moment procesual au mai relevat ca au fost incheiate de catre liderii sindicali contracte in numele Sindicatului Politistilor si Vamesilor „Pro Lex” si a fost consemnata receptia unor bunuri fara justificare in documentele contabile si fara descarcare de gestiune. De asemenea, probatoriul administrat a relevat ca au fost achitate din fondurile sindicatului sume de bani cu titlul „drepturi de autor” fara indeplinirea conditiilor legale. Vasile Lincu a declarat ca actiunea vizeaza o plangere facuta de el impotriva unui fost lider de sindicat, Mircea Lupu, care il acuza pe el ca era inca sef al organizatiei sindicale dupa expirarea mandatului de presedinte de sindicat. Liderul de sindicat a spus ca reprezentanti ai Garzii Financiare, ai ANAF si ai ITM au mai facut verificari dar nu au gasit nimic care sa-l incrimineze."

Link to comment
  • Moderator

În această dimineață domnul vameș Lincu a susținut o conferință de presă în care inițial a spus că va face dezvăluiri prind persoanele de la vârf la care ajungea șpaga din vămi, sau așa zisă „regina”. Ei bine, nu a făcut nicio mare dezvăluire senzațională ci doar a încercat să se disculpe și să-și creeze o poveste justificativă. Ceva de genul toată lumea din țara asta are ceva cu el, întrucât probabil crede că e singurul om corect rămas pe meleagurile patriei noastre. :doh:

Link to comment

Lincu este doar unul pe care il strang astia de oua si care striga pitigaiat ca e o victima. De oricare dintre liderii astia de carton s-ar apuca, ar reusi sa-i anihileze instantaneu.

Oricum, astea nu sunt sindicate, sunt doar surogate care dau impresia ca avem dreptul la o forma de asociere, dar totul este condus din umbra de cine trebuie. Si bineinteles ca sunt baieti isteti care profita de asta pentru a o duce mai bine.

Intrebarea e: noi doar atat putem? Azi, daca as fi fost in Pro lex, as fi avut un moment de revelatie. As fi realizat ca, daca m-am lasat prostit si furat de Lincu, ar trebui sa iau in calcul ca e mai destept ca mine. Iar modul in care intelege sa apara pitecantropul asta si sa se apere m-ar fi clasat undeva foarte jos pe scara evolutiei.

Cum o fi reusit asta sa stranga bani de la atatia oameni, ramane un mare mister.

Link to comment

Daca adresa DIF-ului reprezintă un fapt real est cert că prejudiciul(cel puțin în momentul acela) pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, este de până la 200.000 lei. Cunoscătorii pot trage lesne concluzia că este vorba de art. 215 ind. 1 alin.1 c.p. deci nu sunt consecințe deosebit de grave. Singura explicație cu privire la informația că prejudiciul ar fi de peste 12 mld lei ar fi aceea că între timp a fost dispusă schimbarea încadrării juridice din art. 215 ind. 1 alin. 1 în art. 215 ind.1 alin.2.

Edited by lionn
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.