Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Clarificare situaţie pentru permis de conducere reţinut

Liz

Question

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri ref. la urmatoarea situatie: in data de 26.03.2014 sotul meu a fost oprit in trafic pentru verificare de rutina si dupa predarea documentelor solicitate a fost anuntat ca in cursul anului 2013 a cumulat cele 15 puncte si ca i se retine permisul de conducere. I s-a eliberat o dovada cu data 26.03.2014 iar la motivatie s-a mentionat ca " A condus auto cu nr. inmatric. ...., avand cumul de 15 puncte, data raport 05.07.2013. Perioada de suspendare a p.c. 20.02 - 20.04. 2014". Dovada s-a eliberat fara drept de circulatie cu retinerea permisului de conducere. Dl. politist l-a informat pe sotul meu ca la momentul respectiv, in 2013, i s-a trimis la adresa de domiciliu o somatie de predare a permisului de conducere.

Mentionez ca noi nu mai locuim la adresa respectiva ( unde s-a trimis somatia ) din 2012, cand am vandut apartamentul ( putem face dovada cu contractul de vanzare cumparare ) , problema este ca sotul nu si-a schimbat adresa din CI, de aceea nu am aflat de acea somatie. Intrebarea mea este in ce stadiul ar trebui sa fie cazul lui in acest moment, daca i s-a intocmit dosar penal - el a comunicat adresa actuala de corespondenta precum si nr. de tel. pentru a putea fi anuntat intr-un fel sau altul de situatia lui dar pana astazi, 20.04.2014 nu stim nimic, nu am primit nici o citatie sau instiintare de la politie sau alta institutie. Cum putem afla daca are intocmit dosar penal si in ce stadiu ar fi acesta. Multumesc mult de ajutor!

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

In cauza nu s-a intocmit dosar penal. Dupa expirarea perioadei de suspendare trebuie sa se prezinte la ghiseu la Serviciul Rutier pentru a ridica permisul de conducere. Bine ar fi sa intre in legalitate sa sa isi preschimbe si actul de identitate cu noul domiciliu.

Edited by 25tess

• 0

Buna ziua,

Din pacate situatia noastra nu s-a rezolvat intre timp si sunt nevoita sa revin la dvoastra pentru un sfat si poate cateva indrumari. Dupa situatia expusa in msj meu anterior sotul a meu a tot facut pelerinaje pe la Udriste apoi a discutat cu cativa avocati care i-au expus doar scenarii pesimiste cu tarife foarte mari, doar o dna avocat a reusit sa afle ca i s-a intocmit dosar penal 3653/p/2014 si ca acesta deja este la procuratura in lucru. Din cate am mai auzit si discutat stim deja cat poate dura solutionarea unui dosar si pentru ca deja el sta de 4 luni si 2 sapt. fara permis lunea trecuta in 4.08.2014 a depus o cerere la procuratura de eliberare dovada cu drept de conducere....i s-a spus ca dupa 7 zile sa se duca la Udriste sa ia dovada, unde dupa 7 zile primeste raspuns ca i s-a respins eliberarea dovezii fara sa i se prezinte vreo motivatie. Planul pe termen scurt este ca maine sa depuna o noua cerere la procuratura sperand ca de data asta sa i se elibereze cu drept de conducere insa va rog sa ne spuneti pe termen lung cum sa abordam aceasta situatie, ideea e ca o data cu aceasta problema aparuta sotul deja a pierdut afacerea de transport pe care o avea ( la nivel mic doar cu o duba...) astfel ca venitul s-a redus drastic. Nu stim exact ce risca cu dosar penal intocmit precum si cum sa procedam in asa fel incat sa nu se inrautatesca mai mult situatia. Multumesc pentru intelegere, timp si ajutor!