Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Pot sa achizitionez un baston telescopic pt autoaparare

ReeD

Question

Buna ziua am varsta de 17 ani .Vreau sa imi achizitionez un baston telescopic de dimensiuni mici si as vrea sa stiu daca este legal portul lui pentru situatii de autoaparare.Tin sa precizez ca acesta va fi folosit in situatii de genul : Au sarit X persoane sa ma bata iar dupa ce i-am somat ca port acea arma de autoaparare acestia sa vrea sa ma bata si eu sa ma apar de exemplu sa ii lovesc la picioare.

Mai vreau sa stiu daca : sa spunem ca sunt in parc cu X si sunt atacat de o persoana fie cu pumnul fie cu un obiect care poate vatama pot folosii bastonul pentru a imobiliza agresorul fara sa ii produc vatamari corporale.

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Membru

ReeD, te simti amenintat sau ti-a ajuns la ureche vreun zvon ca e posibil sa fi atacat de anumite persoane la un moment dat ?

• 0

Da am auzit niste zvonuri + ca niste prieteni de-ai mei deja au patit asta si as prefera sa fiu pregatit mai ales ca nu am o masa musculara foarte dezvoltata si cred ca este util sa ai o astfel de unealta pentru a putea sa iti imobilizezi adversarul/adversarii

• 0

Buna ziua, tot sunt curios de ceva vreme daca pot detine un baston telescopic pentru autoaparare, tin sa precizez ca am fost victima unei talharii in trecut si nu vreau sa se mai intample incidente de genul.

Pentru spray-ul paralizant am inteles ca este cat se poate de legal atat timp cat il folosesti doar in regim de autoaparare,dar cu bastonul telesopic cum este?
Multumesc.

• 0
  • Membru

Poti detine, dar e ilegal sa il porti in multe locuri. Cauta pe forum, sau in Codul Penal.

• 0

In spatiul public ma refer. Este legal? Ca nu mi se pare normal sa intri in institutii, sectii de politie si asa mai departe cu el.

Ma gandesc ca din moment ce se vand in magazine autorizate, cu bon fiscal, care platesc tva si asa mai departe se pot detine.Am cautat dar nu spune nicaieri de un baston telescopic sau ceva asemanator...Fiind arma neletala cred ca poate fi detinuta nu?Multumesc

• 0
  • Moderator

In magazin gasesti si cutite, topoare, sabii pe care le poti cumpara fara vreun act suplimentar. Asta nu inseamna ca ai voie sa meregi cu ele pe strada, avandu-le asupra ta. Deci logica ta nu prea e buna cand faci asemenea comparatii.

• 0

Asta am inteles, dar nu mi-ati raspuns concret...Deci nu am voie sa l detin in public fiind arma neletala?Referitor la logica mea, m am referit ca: Nu mi se pare normal sa poti vinde legal si cumpara legal asemenea chestii daca este ilegal sa le detii..Dar traim in Romania.

Edited by edy122

• 0
  • Moderator

Poţi să le deţii acasă spre exemplu, dar asta nu înseamnă că ai şi dreptul să le porţi în anumite circumstanţe (în locuri publice de agrement, la manifestaţii publice/sportive, în localuri ori instituţii, etc.etc.). Deţinerea nu trebuie confundată cu portul şi folosirea. Poţi fi liniştit, în ţările occidentale legislaţia e mult mai aspră pentru asemenea fapte, iar stereotipul ăsta cu "trăim în România" nu prea se potriveşte pt acest caz. 

• Upvote 2

• 0

Buna ziua, zilele acestea ma gandeam sa cumpar un baston telescopic de pe internet. Eu am un traseu pe care il fac aproape zilnic cu bicicleta , pe camp. Sunt multi maidanezi care pot deveni agresivi si doream sa il port cu mine in caz de ceva.De asemenea, chiar acum 2-3 ore m-au strigat niste rromi care m-au amenintat daca nu le dau bicicleta o sa ma bata,dar am plecat . Daca sa zicem ca aveam bastonul telescopic si eram atacat de rromi si il foloseam in auto-aparare ce se intampla, aveam probleme? si pot sa-l folosesc asupra cainilor daca devin agresivi? 

Nu am de gand sa-l port cu mine in oras, decat in ,,expeditiile'' mele.

• 0
  • Moderator

Dacă îl foloseşti, singurul care poate stabili dacă vei avea probleme este judecătorul care va judeca cele petrecute acolo. Asta presupune că se vor face cercetări, dosar penal, etc.
La fel şi în cazul câinilor, te poţi trezi că te filmează vreo activistă isterică apărătoare a drepturilor animalelor şi la fel, vei fi cercetat iar un judecător îţi va stabili soarta.