Jump to content
POLITISTI.ro

Site-ul oficial al Poliţiei Române - www.politiaromana.ro


Recommended Posts

 • Moderator
Marius

Site-ul oficial al Poliţiei Române cerşeşte like-uri pentru pagina de Facebook

Cei care se ocupă de administrarea, actualizarea şi întreţinerea website-ului oficial al Poliţiei Române, mai exact Centrul de Comunicaţii şi Informatică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române dă dovadă şi etalează o incompetenţă greu de egalat.

În urma unei postări a unui coleg ce urmărea pagina de facebook a instituţiei şi pe bună dreptate era revoltat de habarnismul celor ce postează informaţii şi materiale acolo, am fost curios să văd dacă e adevărată afirmaţia colegului şi am intrat pe pagina oficială a Poliţiei Române.

Am rămas uimit să văd că într-adevăr website-ul oficial al Poliţiei Române, principala instituţie de aplicare a legii din România, pur şi simplu cerşeşte like-uri pentru pagina de Facebook.

La aceesarea site-ului www.politiaromana.ro veţi fi întâmpinaţi de o fereastră pop-up care vă îndeamnă să daţi like paginii de facebook a instituţiei.

post-1-0-45354600-1407779468_thumb.png

Această modalitate infantilă de a aduna like-uri pentru pagina de Facebook, o mai întâlnţi pe internet doar pe blogurile administrate de puştani, ori pe tot felul de site-uri obscure şi în niciun caz NU veţi întâlni această metodă penibilă prin care se cerşesc like-uri pe vreun site serios, ori mai mult pe site-uri oficiale ale instituţiilor publice, atât din ţară cât şi din străinatate.

Pentru a obţine like-uri, este suficientă afişarea butonului, ori un Like Box şi/sau a link-ului către pagina de Facebook respectivă, iar persoanele interesate cu siguranţă îl accsează, fără să forţezi majoritatea vizitatorilor să-ţi dea like înainte de a vedea conţinutul.

În prezent, pe lângă faptul că site-ul Poliţiei Române arată exact ca site-urile de acum 10 ani, nu are suport pentru navigarea cu device-uri mobile, nu are RSS Feed şi este sub orice critică din punct de vedere tehnic, precum bomboana pe colivă cerşeşte like-uri cu o fereastră pop-up.

Cei ce se ocupă de site-ul oficial al poliţiei Române pot fi catalogaţi cel puţin incompetenţi, pentru că nu este posibil ca aceşti oameni ce sunt plătiţi pentru chestiunile ăstea şi se presupune că sunt specialişti în domeniu, să implementeze pe site-ul oficial al unei instituţii de bază a statului astfel de metode enervante şi specifice puştanilor.

Nu putem avea pretenţii la o imagine bună a Poliţiei Române când principala modalitate de prezentare şi comunicare cu publicul, site-ul oficial al instituţiei se prezină sub această formă.
Ruşine celor responsabili!

 • Upvote 9
Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Cristi

Eeee...eu am vrut să fac comodat pentru un ibook să îl folosesc la serviciu şi mi-au spus că ei nu ştiu ce e cu sistemul ăla de operare de la Apple şi că au contract cu Microsoft, că Windowsul e sistem de operare mai sigur. Am râs cinci minute.  :))  

 • Upvote 4
Link to post
Share on other sites
 • Membru

 Hai sa fim seriosi, daca erau chiar specialisti IT lucrau pe la firme private, pe mii de euro, nu la noi. Astia de la noi sunt niste orientati. Debiteaza niste prostii de te doare capul.

 • Upvote 4
Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Marius

Cu o simplă documentare pe internet cei ce se ocupă de site-ul oficial al Poliţiei Române pot afla foarte uşor şi cu un efort minim care sunt standardele moderne din web, cum trebuie să arate şi să funcţioneze un website oficial al unei instituţii publice. Nu e necesar cine ştie ce efort.

 

Faptul că site-ul Poliţiei Române se prezintă şi funcţioneză exact ca un site de acum 10 ani, are un impact serios asupra imaginii acestei instituţii şi asupra tuturor poliţistilor din România.

Comunicarea instituţională este cea care trebuie să gestioneze imaginea unei instituţii publice, foarte importantă pentru instituţiile publice, ea trebuie să construiască prin imagine un capital de încredere şi simpatie şi să întărească legitimitatea sa, iar website-ul este principala poartă de comunicare şi o adevărată oglindă a instituţiei publice.

 

Pagina principală este cea mai importantă la orice website de pe internet, este cea care captează atenţia şi tebuie să fie precisă şi explicită, iar obligatoriu trebuie să răspundă în faţa publicului la câteva întrebari de bază: "cine este, ce vrea să facă ori ce ştie să facă, ce face această instituţie publică?"

 

În privinţa accesibilităţii un site trebuie să respecte câteva cerinţe de bază:

 • timpul de încărcare a paginii să fie rezonabil.
 • contrastul text-background să fie adecvat iar dimensiunea standard a fontului să ofere lizibilitate.
 • să fie eliminate orice elemente dinamice (flash)

La capitolul identitate şi aspect:

 • ca orice instituţie publică, este impetuos necesar ca stema/sigla instituţiei să se afle în stânga-sus paginii, să fie proeminentă şi afişată într-un loc vizibil, nederanjant. Stema trebuie să aibă şi o utilitate, astfel încât indiferent pe ce pagină a site-ului te afli, în momentul în care dai click pe stema/siglă să revii la pagina principală;
 • conţinutul să nu fie aglomerat, aranjarea pe verticală şi orizontală să fie sincronizată, iar raportul text-imagine să fie echilibrat;
 • header-ul fiecărei pagini să fie clar şi descriptiv, întrucât conţinutul critic este în prima parte a ecranului, nefiind necesar scroll-ul.
 • stilul şi culorile folosite să fie consistente, folosirea bold-ului ori a culorilor trebuie să fie minimală raportat la ansamblu.
 • link-urile sau url-urile obligatoriu trebuie să fie acordat paginii pe care o reprezintă.
 • titlul să fie acordat paginii pe care o reprezintă şi să fie unic, să nu existe mai multe pagini cu acelaşi titlu.

Referitor la sistemul de navigare prin site, acesta trebuie să fie uşor de identificat şi folosit.

 • obligatoriu trebuie să existe un motor de căutare al site-ului care să fie uşor de identificat, de accesat şi cât mai simplu de folosit
 • numărul de butoane şi link-uri atât în prima pagină cât şi în paginile interne ale site-ului să nu fie copleşitor.
 • să existe un sistem de identificare a zonei în care te afli – breadcrumb sau bară de navigare ce afişează permanent titlurile paginilor;

Nu ar strica nici crearea şi afişarea de clipuri video generice care să capteze atenţia vizitatorilor pe prima pagină, să implementeze un sistem de RSS Feed pentru comunicate şi ştirile publicate (suntem în 2014 şi absolut toate site-urile moderne de pe internet au acestă funcţie), iar referitor la social media (facebook, twiter, google+, youtube şi alte reţeţe sociale) e suficientă şi mult mai corectă afişarea unor widget-uri (module) în bara laterală, ori în partea de jos a paginii. Chiar nu este recomandată actuala modalitate, pentru că niciun site serios şi cu atât mai mult un site oficial nu cerşeşte like-uri.

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites
serhente Garcia

 şi mi-au spus că ei nu ştiu ce e cu sistemul ăla de operare de la Apple şi că au contract cu Microsoft, că Windowsul e sistem de operare mai sigur. :))  

bine ca nu s-a apucat si "mura neagra" sa faca tablete, pentru ca aia sunt praf la siguranta sistemului de operare ... :naughty::slapb:

Link to post
Share on other sites

Cerșitul like-urilor a devenit un fel sport național.  

Din ce am citit pe internet Facebook vrea să aplice un sistem care să detecteze postările care "cerșesc" Like și Share și să le facă să nu mai apară în news feed-ul utilizatorilor, urmărind astfel să elimine conținutul care nu e relevant.

Iar desteptii aia de la Centrul de Comunicatii si Informatică nu au aflat pana acum.

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites

 Hai sa fim seriosi, daca erau chiar specialisti IT lucrau pe la firme private, pe mii de euro, nu la noi. Astia de la noi sunt niste orientati. Debiteaza niste prostii de te doare capul.

Ai dreptate! Au fost incadrati ca "specialisti IT", cu grad de ofiter, iar acum lucreaza la alte servicii.

 

Nu stim sa ne promovam!

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...
 • Moderator

"În această dimineață, la deschiderea site-ului de internet al Inspectoratului General al Poliției Române a apărut o postare neautorizată. Menționăm faptul că, a fost afectată doar interfața site-ului public al I.G.P.R., nu și conținutul acestuia. Nu au fost modificate sau sustrase informații. Specialiștii I.G.P.R. au luat măsuri de a înlătura mesajul respectiv. Incidentul face obiectul unor investigații efectuate de ofițerii specializați în combaterea criminalității informatice. Site-ul de internet conține date și informații publice, nefiind conectat la bazele de date ale Poliției Române”, se arată în comunicatul transmis Digi24."

 

Bx4B42HIMAAWV0q.jpg

 

„Salutări din partea ciumpalacilor. Vă salutăm Domnilor. Noi suntem Legiunea. Noi suntem POPORUL ROMÂN sau desigur ciumpalacii. România, TREZEȘTE-TE!”, acesta este mesajul lăsat de hackeri pe site-ul Poliției Române.

 

Site-ul Poliţiei Române a fost atacat de hackeri.

Link to post
Share on other sites

Comunicat IGPR

 

Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este împuternicit să comunice următoarele:

 

În această dimineață, la deschiderea site-ului de internet al Inspectoratului General al Poliției Române a apărut o postare neautorizată.

Menționăm faptul că, a fost afectată doar interfața site-ului public al I.G.P.R., nu și conținutul acestuia. Nu au fost modificate sau sustrase informații.

 

Specialiștii I.G.P.R. au luat măsuri de a înlătura mesajul respectiv.

 

Incidentul face obiectul unor investigații efectuate de ofițerii specializați în combaterea criminalității informatice.

 

Site-ul de internet conține date și informații publice, nefiind conectat la bazele de date ale Poliției Române.

 

Sursa:  IGPR

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
 • Moderator
Catalin

Am descoperit cu surprindere şi plăcere că instituţia noastră are de azi un nou website.

Arată incoparabil mai bine, mai profi şi din câte văd este la zi, fiind optimizat şi pentru mobile, tablete, etc. Foarte frumos, mie îmi place şi nu se compară cu ce era înainte. 

Intraţi şi aruncaţi o privire. Ce părere aveţi?

http://www.politiaromana.ro/

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACŢIUNI INFORMATICE

 

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice – D.C.C.O., împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Galaţi, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti şi Galaţi.

 

Este vizată probarea activităţii infracţionale a două persoane, bănuite de infracţiuni informatice.

 

În fapt, din investigaţii a reieşit că, în cursul lunii septembrie a.c., cei doi ar fi accesat în mod repetat şi fără drept mai multe servere aparţinând Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Astfel, în urma unor atacuri informatice, aceştia ar fi accesat ilegal aceste servere, alterând conţinutul unor subdomenii aparţinând Poliţiei Române, prin încărcarea unor fişiere proprii, precum şi prin postarea neautorizată a unui mesaj pe interfaţa site-ului de internet al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Menţionăm faptul că, site-ul de internet conţine date şi informaţii publice, nefiind conectat la bazele de date ale Poliţiei Române.

 

Specialiştii I.G.P.R. au luat măsuri de a înlătura mesajul respectiv, fiind demarate investigaţii de ofiţerii specializaţi în combaterea criminalităţii informatice.

 

Din cercetări a reieşit faptul că, anterior, unul dintre bănuiţi ar fi executat un atac informatic şi asupra paginii de internet a unei instituţii administrative, din judeţul Galaţi, fiind introdusă aceeaşi postare.

 

Cercetările în cauză continuă faţă de persoanele menţionate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic (faptă prevăzută de art.360 alin. 1, 2 şi 3 Codul Penal) şi alterarea integrităţii datelor informatice (faptă prevăzută de art. 362).

 

Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic şi de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi al Serviciului Român de Informaţii.
 

Sursă: IGPR

Link to post
Share on other sites
 • 3 years later...
 • Moderator
Catalin

În timp ce pe pagina de facebook a Poliţiei Române se postează poze cu fete ce dau bună dimineaţa/sera etc, priviţi ce postări au spaniolii cu pagina de facebook oficială (bine traducerea atomată nu cea mai grozavă, dar înţelegeţi voi mesajul)

Capture.PNG

 

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Marius
   By Marius
   Atenţie la ce postaţi pe Facebook!
   Pagina şi profilul de Facebook este spaţiu public, NU este un spaţiu privat chiar dacă aţi restricţionat accesul public la informaţiile postate.

   O instanţa din România a stabilit că profilul/pagina de Facebook este spaţiu public, nu este spaţiu privat.
   Curtea de Apel Târgu Mureş a stabilit, într-o cauză judecată în contencios administrativ, că pagina de Facebook este spaţiu public, nu privat. "Reţeaua de socializare Facebook nu poate echivala, sub aspectul controlului mesajelor difuzate cu o căsuţă poştală electronică. Profilul personal pe Facebook chiar dacă este accesibil doar prietenilor, adică unui grup restrâns de persoane, tot public este, pentru că oricare dintre prieteni poate distribui informaţiile postate de titularul paginii, aspecte pe care reclamantul le cunostea", se motivează în decizia pronunţată de Curtea de Apel. Este vorba de un dosar în care fostul director de cabinet al prefectului din Târgu Mureş a contestat o sancţiune primită de la Consiliul Naţional pentru Cobaterea Discriminarii din cauza unei postări pe pagina personală de Facebook.

   În timpul protestelor din iarnă anului trecut împotrivă Guvernului Boc, mai exact pe 19.01.2012, Mircea Munteanu Nicolae, fostul director de cabinet al prefectului din Târgu Mureş, a postat pe pagină personală de Facebook un mesaj: "Arbeit macht frei - asta să înţeleagă protestatarii".

   Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a sancţionat în februarie 2012, că urmare a autosesizarii Consiliului, cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei, pe motiv că "faptă constituie o propagandă naţionalistă care aduce atingere demnităţii umane şi creează o atmosferă degradantă, umilitoare şi ofensatoare îndreptată împotrivă grupului de protestatari".

   Munteanu a atacat hotărârea în instanţă, considerând-o nelegala din mai multe motive, invocând între altele şi faptul că pagină să de Facebook, unde a postat mesajul incriminat, ar fi spaţiu privat, nu public. Instanţă i-a respins contestaţia fostului director de cabinet.

   "Utilizarea în şine a afirmaţiei "Arbeit macht frei" într-un cadru public undefined accesibil publicului cu ocazia exprimării unei opinii referitoare la o anumită categorie de persoane (protestatarii), provoacă fără nici un dubiu asocierea acesteia cu sentimente de dispreţ, repudiere, intoleranţă, aşa încât, reclamantul nu poate susţine că a acţionat fără vinovăţie. Pe de altă parte, nu pot fi reţinute nici susţinerile potrivit cărora prin postarea mesajului nu a urmărit lezarea demnităţii umane câtă vreme, aşa cum s-a arătat mai sus, utilizarea acestui slogan, asociat în conştiinţă populară cu ororile nazismului, dovedeşte intoleranţă acestuia faţă de drepturile civile ale protestatarilor, consecinţă fiind lezarea demintatii acestora", se mai arată în decizia Curţii de Apel Târgu Mureş.

   Hotărârea a fost pronunţată în 17 ianuarie 2013, iar între timp a fost publicată şi motivarea. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

   În România, cazul este o premieră, însă situaţii similare au fost judecate şi în alte state europene. Justiţia franceză a condamnat în ianuarie 2012 la amendă de 500 de euro un salariat al unei operator Call center care postase pe Facebook expresii injurioase la adresă angajatorului sau.

   Sursa: hotnews.ro
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.