Jump to content
POLITISTI.ro

Plimbare sau protest?


NewsBot

Recommended Posts

Comunicat de presă
 
În urma manifestației publice care a avut loc duminică, 10 august a.c. în zona Palatului Cotroceni, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel OPREA, a solicitat conducerii Jandarmeriei Române și Poliției Române întocmirea unor rapoarte de informare referitoare la modul de acțiune al forțelor proprii. 
 
Potrivit raportului de informare elaborat de Jandarmeria Română, în intervalul 16.30-19.30, în municipiul București și în mai multe orașe din țară, au avut loc manifestații de protest la care numărul de participanți a oscilat de la câteva zeci la câteva mii. 
 
Conform datelor din raportul Jandarmeriei Române, manifestații similare au avut loc în județele: Brașov – 100 de participanți, Bihor – 15 participanți, Arad – 30 participanți, Prahova – 100 de participanți, Suceava – 30 de participanți, Galați – 30 de participanți, Constanța – 17 participanți, Neamț – 40 participanți, Dolj – 40 participanți, Sibiu – 70 participanți, Cluj – 30 participanți, Gorj – 70 participanți, Bacău – 25 participanți, Timiș – 100 participanți, Iași – 15 participanți, Argeș – 30 participanți, Vâlcea – 15 participanți, Mureș – 30 de participanți. 
 
Conducerea Jandarmeriei a dispus instituirea unui dispozitiv de ordine publică, în conformitate cu prevederile legale pentru astfel de situații. În București, dispozitivul a fost suplimentat progresiv în funcție de numărul participanților, precum și de solicitările Serviciului de Protecție și Pază.
 
Totodată, pentru fluidizarea traficului, Poliția Rutieră a aplicat măsuri de deviere a circulației rutiere în zona vizată, ca urmare a pătrunderii pe carosabil a participanților la manifestație.
 
În raportul Inspectoratului General al Poliției Române se mai arată că, referitor la incidentul în care a fost implicată o echipă de televiziune, Secția 22 Poliție, în jurul orei 18.00, s-a sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. În acest sens, au fost solicitate imagini de la reprezentanții Jandarmeriei Române, care au asigurat măsurile de ordine la protestul organizat la Palatul Cotroceni. 
 
Imaginile obținute au fost distribuite către toate secțiile de poliție din Capitală în vederea identificării bărbatului care a agresat un jurnalist. Concomitent, au fost trimise echipe de polițiști în teren, în vederea obținerii de informații care să conducă la identificarea și depistarea acestuia.
 
În jurul orei 21.30, jurnalistul a depus o sesizare la Secția 22 Poliție cu privire la faptul că a fost agresat de către un bărbat necunoscut.
Bărbatul respectiv s-a prezentat la Secția 15 Poliție în raza căreia domiciliază, în jurul orei 22.00, susținând că știe că este căutat de Poliție. Imediat după identificare, a fost condus de către polițiști la Secția 22 Poliție care demarase cercetări în cauză. 
 
Bărbatul a fost audiat de către polițiști, fiind cercetat în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, infracțiune a cărei acțiune penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, precum și a celei de tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
Din raportul Poliției Române reiese că, pe numele bărbatului respectiv, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe și tulburarea ordinii şi liniştii publice, care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.
 
De asemenea, conform raportului Jandarmeriei Române, în acest moment se desfășoară activități de identificare a persoanelor care au participat la blocarea căilor de comunicații, în vederea aplicării măsurilor prevăzute de lege. 
 
Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a dispus șefului Jandarmeriei Române să evalueze cu celeritate modul de acțiune al dispozitivului de ordine publică mobilizat în timpul manifestației publice care a avut loc în zona Palatului Cotroceni.
 
Scopul verificării este să se stabilească dacă efectivele de jandarmi au acționat în conformitate cu atribuțiile legale pentru a asigura siguranța cetățenilor și, respectiv, modul în care s-a intervenit la incidentul în care a fost implicată o echipă de televiziune.
 
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, domnul Gabriel Oprea a solicitat ca pentru evaluarea modului în care au acționat efectivele Jandarmeriei Capitalei, să fie vizionate atât mijloacele de probare proprii, cât și imaginile publice difuzate de către posturile de televiziune.
 
Ministerul Afacerilor Interne dezaprobă orice formă de violență față de reprezentanții mass-media sau față de orice altă persoană și asigură cetățenii că, în situația în care vor fi constatate abateri de la normele legale în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, se vor lua măsurile legale față de persoanele care se fac vinovate.
Link to comment
  • Moderator

Să te prăpădeşti de râs ... nimic altceva. 

 

Deci Jandarmeria a suplimentat progresiv dispozitivul de ordine publică în funcţie de numărul participanţilor. Superb, superb!

Unde erau suplimentaţii ăia aici:

 

 

Jandarmeria printr-un comunicat oficial a spus că protestul a fost spontan. Atât de spontan, încât Antena 3 l-a promovat cu trei zile înainte.

 

 

Şi după cum obişnuiesc jandarii, evident că şi în acest caz s-au fofilat şi au demonstrat că doar la asta se pricep. Nu au luat măsuri de sancţionare şi au aruncat repejor cartoful fierbinte în curtea poliţiei.

Păi dacă acolo era un ditamai dispozitivul de ordine publică al Jandarmeriei, de ce nu au luat măsuri ei? Nu sunt ei cei ce se băteau cu pumnul în piept că fac cercetări şi acte premergătorare? Aici de ce nu şi-au făcut datoria?

Principala lor atribuţie pe care o au în exclusivitate este restabilirea ordinii publice, când aceasta a fost tulburată grav, precum şi menţinerea acesteia în cazul unor adunări publice, sub orice formă ar fi ele. După cum se vede, nu sunt în stare.

  • Upvote 2
Link to comment
  • Member

Astia o fac pe prostii si incearca sa prosteasca si pe altii....spontan inseamna:care se face sau se produce de la sine, fără vreo cauză exterioară aparentă; care se face de bunăvoie, fără a fi silit de nimeni; care apare brusc, pe neașteptate.

P.s. astia sunt in stare doar sa se inarmeze ca la razboi si sa escorteze batrani periculosi pe la DNA si DIICOT, misiuni speciale, nu gluma!

Link to comment
  • Moderator

Sunt nişte fricoşi şi nişte fătălăi penibili. Nici măcar o amărâtă de sancţiune contravenţională nu le-au dat organizatorilor, celor ce tot chemau de trei zile oamenii în stradă, manipulându-i fără nici un pic de jenă sau remuşcare. Măcar le întocmeau câte-un proces verbal de contravenţie, pentru a mima şi ei că îşi fac datoria.

În schimb, aruncă imediat pisica moartă în curtea poliţiei, ducându-i pe cei reţinuţi în mare grabă la secţiile de poliţie. Se umflă-n pene şi sunt plini de băşini, dar când vine vorba să-şi asume vreo responsabilitate, nu ştiu pe unde să se mai pitule şi se uită disperaţi după un poliţist.

  • Upvote 2
Link to comment

va rog sa nu va luati de "cainii de paza ai democratiei". ei executa la timp si intocmai ordinele primite. daca nu au primit ordinul "so pe ei" ca in "acel ianuarie", ce pretentii puteti avea de la ei. ;)

neamata comandatata, neamata muscaturata :)):P

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.