Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Bun incredintat si neinapoiat (telefon)

andrei2794

Question

Buna ziua, in noaptea de 03 spre 04 august 2014 am incredintat telefonul 3 minute unui individ (cunostinta a prietenilor), pentru a-si verifica corespondenta online, iar intr-un moment de neatentie s-a facut nevazut. Din pacate teleofnul nu avea activat nici un sistem de localizare, sau vre-un program care sa il blocheze in caz de furt.

Incidentul s-a intamplat intr-un club de pe litoral,unde exista camere de supraveghere. am depus plangere la sectia locala de politie, am reusit sa le comunic a doua zi si IMEI-ul telefonului. Mi s-a spus sa mai trimit o copie dupa contract si garantie prin posta sectiei respective.

Intrebarea mea este : in cat timp se fac demersurile acestei anchete, aproximativ, pentru a-mi recupera bunul?

Domnii de la sectia locala respectiva pot accesa inregistrarile video?

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Pentru localizarea telefonului e necesară aprobarea unui magistrat şi sincer nu cred că se emite în astfel de cazuri.

• 0
  • Moderator

În cazul tău nu sunt sigur că putem discuta de "furt", fapta poate fi încadrată şi la "abuz de încredere".

Art. 238
Abuzul de încredere
(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

• 0

In acest caz sa inteleg eu nu primesc nici o despagubire? ...nu inteleg de ce baietii de acolo nu mi-au explicat art. 238 si ca in cazul meu el o sa fie aplicat.

• 0
  • Moderator

Eşti cel puţin naiv dacă ai impresia că poliţiştii de acolo sunt consilierii tăi. Pentru asemenea chestiuni există avocaţii. Angajează-ţi un avocat, îl plăteşti şi astfel primeşti consiliere juridică.

Referitor la "despăgubire", NU e treba poliţiei.

Doar nu trăieşti cu impresia că e treaba poliţiei să recupereze bunurile tuturor nătăfleţilor din ţara asta? Câţi ani ai?

• 0

Probabil ca ai interpretat gresit ultimul meu post, nu imi permit sa spun asa ceva despre acei domni, dar cred ca aveam dreptul sa fiu informat despre un eventual demers al anchetei, si imi pun baza in puterea lor de actiune Am spus eu ca trebuie sa fiu despagubit de catre politie? Nu sunt absurd, evident m-am referit la despagubirea de catre inculpat(m-am informat, acest lucru o pot face in istanta prin dare in judecata).

Daca aveam o viziune clara asupra plangerii, NU cream acest topic

Nu, treaba politiei este sa clarifice lucrurile, si nu in ultimul rand sa faca dreptate.