Jump to content
POLITISTI.ro

Cariera agent politie, prea tarziu?

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Nu initiez acest topic fara o documentare prealabila. M-am gandit la cariera de politist de mult timp, doar ca de abia acum sunt hotarat sa fac ceva concret in sensul acesta. Satul de instabilitatea mediului privat si a pietei in care sunt calificat, ma intreb daca este prea tarziu sa incep scoala de agenti Vasile Lascar la 25 de ani. Legal sunt eligibil dar va intreb pe voi, cei din bransa:

In cazul in care sunt admis, este tardiv sa termin scoala la 27 de ani? Sunt sanse de angajare?(sunt bucurestean, deci voi opta pentru Bucuresti) Care este sistemul de avansare in grad? 

Sunt increzator ca voi obtine rezultate foarte bune atat la admitere, cat si la finalizarea studiilor. Ca si specializare, ma intereseaza politia rutiera (sunt familiarizat deja cu dezavantajele acestui post).

In rest, sunt eligibil din toate punctele de vedere cu 2 singure rezerve: 

1. am un mic tatuaj, greu sesizabil, pe tendonul mainii stangi.

2. am abosvit studii de master la buget ( am vazut ceva pe forum dar mi a fost neclar, constitie o piedica?)

Ce ma intereseaza pe mine sa stiu e daca mi-a trecut timpul pentru a incepe cariera in politie.

Multumesc anticipat echipei politisti.ro si celor  amabili sa imi raspunda.

Toate bune,

Horia

Publicat

Nu este tarziu. Trebuie doar sa iti doresti acest lucru si sa fii pregatit pentru profesia de politist care, de cele mai multe ori, implica multe sacrificii.

Dupa terminarea scolii de agenti de politie, in functie de media cu care vei absolvi, in functie de locurile disponibile, dar si de dorinta ta vei fi repartizat ca agent de politie, poate chiar la un serviciu rutier.

1. nu reprezinta o problema

2. nu este o piedica

Statutul politistului:

Articolul 14
(1) Politistii se incadreaza in doua categorii, definite in raport cu nivelul studiilor necesare, dupa cum urmeaza:
a)categoria A - Corpul ofiterilor de politie - cuprinde ofiteri de politie cu studii superioare;
b)categoria B - Corpul agentilor de politie - cuprinde agenti de politie cu studii liceale sau postliceale cu diploma.
(2) Categoriile de politisti se impart pe corpuri si grade profesionale, dupa cum urmeaza:

I.Corpul ofiterilor de politie:
a)chestor general de politie;
b)chestor-sef de politie;
c)chestor principal de politie;
d)chestor de politie;
e)comisar-sef de politie;
f)comisar de politie;
g)subcomisar de politie;
h)inspector principal de politie;
i)inspector de politie;
j)subinspector de politie.

II.Corpul agentilor de politie:
a)agent-sef principal de politie;
b)agent-sef de politie;
c)agent-sef adjunct de politie;
d)agent principal de politie;
e)agent de politie.

Articolul 17
Stagiul minim in gradele profesionale este:

I.Corpul ofiterilor de politie:
a)chestor-sef de politie - 2 ani;
b)chestor principal de politie - 2 ani;
c)chestor de politie - 2 ani;
d)comisar-sef de politie - 3 ani;
e)comisar de politie - 3 ani;
f)subcomisar de politie - 4 ani;
g)inspector principal de politie - 3 ani;
h)inspector de politie - 3 ani;
i)subinspector de politie - 4 ani.

II.Corpul agentilor de politie:
a)agent-sef de politie - 5 ani;
b)agent-sef adjunct de politie - 5 ani;
c)agent principal de politie - 5 ani;
d)agent de politie - 5 ani.

Bafta multa!

Publicat

Multumesc mult pentru info si imi cer scuze ca nu am fost destul de atent cand m-am documentat. De migrarea in viitor catre ofiter de politie nici nu mai discut, din cate am inteles nu prea se intampla asa ceva.

Legat de scoala de politie, o data admis, banui ca nu se percepe taxa de scolarizare pt cei doi ani de studiu sau taxa de camin. 

MA voi interesa zilele astea in legatura cu examinarea medicala si psihologica, unde ce cum cat si ma apuc de pregatire :)

Publicat (modificat)

Nu se percepe nicio taxa, dar dupa absolvirea scolii vei semna un contract prin care esti obligat sa platesti cheltuielile de scolarizare daca nu activezi in MAI timp de 10 ani, dupa absolvire.

Modificat de Sache
Publicat

da, am citit asta.

Astazi am fost sa imi schimb buletinul si, la tigara, am intrat in vorba cu un politist. Mi-a confirmat ca nu e tarziu chiar si la anul daca ma inscriu, sunt multi baieti de varsta mea care se reorienteaza cate politie. 

Asadar, pentru a intra cu brio, voi candida la anul. Pana atunci voi ramane pe forum pentru a ma documenta corespunzator.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.