Jump to content
POLITISTI.ro

Politist aflat in refuz de hrana datorita unor abuzuri


legiansever

Recommended Posts

MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

INSPECTORATUL JUDETEAN DE POLITIE CLUJ

POL. MUN. CLUJ-NAPOCA

SECTIA 1 POLITIE

AS.LEGIAN SEVER

Memoriu

catre

Ministerul Administratiei si Internelor

Am onoarea sa raportez urmatoarele;

Ma vad nevoit sa solicit putina atentie pentru a va aduce la cunostinta nedreptatile cu care ma confrunt mai bine de un an.Din persoana ultragiata am ajuns in situatia in care masurile se iau impotriva mea,dorindu-se in mod evident sa se arate ca am nevoie de asistenta psihologica,punandu-se mare accent pe acest fapt in loc sa se fi luat masurile de rigoare la momentul respectiv,sa fie inregistrat dosarul de ultraj si inaintat in instanta pentru solutionare.Pentru simplul fapt ca mi-am facut datoria,am respectat legea si procedurile care se impun in anumite situatii din reprezentant al legii am ajuns victima iar acum vinovat.Daca nu se vor lua masuri urgente impotriva celor vinovati pentru solutionarea acestui caz ma vad nevoit sa ma adresez opiniei publice pentru a arata nedreptatile care se fac in cadrul acestei Institutii.Avand o situatie familiara mai delicata fiind divortat de 10 ani si cu un copil cu handicap grav in intretinere asteptam mai multa intelegere din partea conducerii.

Va prezint evenimentul la care am participat si masurile care s-au luat ulterior.

In data de 22.07.2009,in timp ce executam serviciul de siguranta publica si patrulare impreuna cu ag.A.R., pe patrula auto in zona III,a Sectiei 1 Politie, la ora 12:00, am fost dirijati de catre dispecerul de serviciu ASA. D. V, sa ne deplasam pe strada Caii Ferate nr.13 unde are loc un scandal.

Ajunsi la fata locului am constatat ca la adresa respectiva isi desfasoara activitatea de vulcanizare o societate comerciala,iar poarta de acces in curtea imobilului era deschisa larg,motiv pentru care am intrat in curtea imobilului pentru a lua legatura cu reclamantul.

In curtea imobilului mai sus mentionat am observant un orar de functionare ,respectiv de luni pana vineri. activitatea se desfasoara intre orele 7:00-22:00, iar in zilele de sambata duminica intre orele 09:00-17:00,iar dintr-o incapere a imobilului respectiv care avea usa larg deschisa se auzeau zgomote si strigate,motiv pentru care am intrat in acea incapere unde se aflau 5 persoane,4 dintre ele de sex masculin si una de sex feminin.

Am trecut la legitimarea persoanelor aflate in incaperea respectiva ;

1)executor judecatoresc.

2)asistent al executorului judecatoresc.

3)consilier juridic al societatii de leasing .

4) client.

In momentul in care am trecul la identificarea celei de a 5 persoane aceasta vorbea la telefon cu seful Sectiei 1 Politie care i-a spus sa nu se legitimize in fata noastra,acesta a refuzat categoric sa prezinte un act de identitate sau sa dea relatii despre identitatea sa.

Executorul judecatoresc,ne-a relatat faptul ca se afla la fata locului pentru executarea silita a unor bunuri mobile aflate in acea incapere,apartinind unei societatii de leasing,totodata prezentandu-ne o copie xerox dupa cartea de resedinta permanenta, a celui de a 5 persoana aflata in incapere stabilind ca aceasta se numeste Khairat Chikhess,cetatean sirian,cu resedinta in Romania,Jud. Cluj,localitatea Cluj-Napoca,acesta refuzand categoric sa dea relatii privind calitatea sa la fata locului.

Ni s-a adus la cunostinta de catre executorul judecatoresc ca natura litigiului este comerciala,existand un contract de leasing intre societatea de leasing si societatea numitului KHAIRAT Chikhess,care nu si-a platit ratele la leasing motiv pentru care aceasta este executat silit conform legii in vigoare.

Intrucat persoanele de fata s-au linistit iar eu am primit ordin prin telefon de la Seful Sectiei 1 sa plec de la fata locului deoarece acel litigiul nu este de competenta noastra,atunci eu si colegul meu am parasit curtea imobilului respectiv,ramanand in fata portii pentru a putea intervenii in caz de nevoie pentru a aplana orice conflict care ar putea aparea ulterior pana la incarcarea bunurlor care fac obiectul litigiului.

Dupa aproximativ 10 min in curtea au mai intrat inca 5 persoane de la societatea de leasing pentru a incarca bunurile iar una din acestea era admnistratorul societatii de leasing.

Dupa ce a intrat in curte Administratorul societatii de leasing ,numitul KHAIRAT a devenit din ce in ce mai nervos si mai agitat certandu-se vreo 5-6 minute dupa care s-a napustit asupra admnistratorului dorind sa-l loveasca,timp in care asistentul judecatorului a intervenit fiind impins si bruscat de numitul Khairat,iar imediat am intervenit eu despartindu-i.

Dupa aplanarea conflictului numitul KHAIRAT CHIKHESS,a intrat intr-o incapere a imobilului de unde a iesit cu un cutit cu care s-a napustit asupra administratorului societatii de leasing.In acel moment am intervenit eu,strigand sa lase cutitul prinzandu-l totodata pe numitul KHAIRAT de incheietura mainii stingi cu mana stanga,iar cu mana dreapta am incercat sa-i desfac palma ,sa lase cutitul din mana,dar aceasta isi misca mana din incheietura continuu ca sa scape,taindu-ma de mai multe ori cu varful cutitului la incheietura mainii stangi.Pana la urma am reusit imobilizarea lui dorind sa il incatusez,dar nu a mai fost nevoie deoarece acesta dupa ce a vazut ca m-a taiat cu cutitul s-a linistit.

Am anuntat dispecerul de serviciu despre situatia creata, cerand sa se deplaseze la fata locului procurorul de serviciu un ofiter din partea conducerii si criminalist deoarece a avut loc un ultraj.

Noi am cerut ajutor celuilalt echipaj care era in teren timp in care la fata locului si-a facut aparitia un subinspector din cadrul Sectiei 1 Politie caruia i-am comunicat cele intamplate.

Dupa aproximativ 5-6 minute a venit la fata locului celalalt echipaj format din doi colegi de ai mei pentru a ne acorda sprijin la nevoie.

Dupa cateva minute dupa ce au ajuns colegii nostrii la fata locului a sosit si seful sectiei 1 Politie comisar Sef Crisan Liviu care i-a intrebat pe agentii ce au venit sa ne acorde sprijin ce cauta ei acolo trimitandu-i de la fata locului.

Seful Sectiei cand a ajuns in acea curte primul lucru pe care l-a facut a fost sa ia cutitul sa-l stearga de singea si sa-l arunce in alta parte. Dupa ce a vorbit cu sb.insp. sosit anterior la fata locului si cu numitul KHAIRAT a venit la mine si la colegul meu spunandu-mi ca numitul KHAIRAT nu a vrut sa ma taie cu cutitul, si ca nu este ultraj dindu-ne ordin sa ramanem in continuare la fata locului pina la terminarea executarii silite.

Am ramas la fata locului pana cand s-a terminat executarea silita nemaiavand loc alte incidente.

Am ajuns la sediul Sectiei 1 Politie in jurul orei 14.30, (programul nostru fiind pina la ora 14.00)unde am intocmit impreuna cu colegul meu un proces-verbal cu privire la cele intimplate la acel eveniment la care am atasat in plic si cutitul.

In ziua urmatoare am mers la medicul legist de unde mi-a fost eliberat un certificate medico-legal pe care l-am achitat eu, desi aceasta suma trebuia sa fie suportata de politie.Nu am beneficiat de acele zile de ingrijiri medicale deoarece am venit la serviciu normal.

Acel proces-verbal pe care l-am intocmit la iesirea din schimb ar fi trebuit sa fie inregistrat ca si infractiune in penal de catre seful Sectiei 1 Politie..Acel proces-verbal nu a fost inregistrat iar la buletinul de evenimente a aparut doar ca s-a tulburat ordinea si linistea publica.

Dupa 2-3 zile la instructajul de la intrarea si iesirea din schimb a participat si Seful Sectiei 1 Politie cms.sef. CRISAN LIVIU care a explicat tuturor evenimentul de pe str,Caii Ferate nr.13 dupa conceptual sau ;

La fata locului a avut loc o executare silita la care au participat asa.Legian si ag…..,la firma cetateanului sirian care nu si-a platit ratele la leasing,acesta fiind in firma singur iar de cealalta parte fiind mai multe persoane,cetateanul sirian a fost nevoit sa se apere iar din altercatia creata l-a taiat cu cutitul pe agentul Legian de mai multe ori din gresala.

Agentii nu au avut ce cauta pe proprietatea privata a cetateanului sirian deoarece la fata locului avea loc un litigiu comercial. A afirmat faptul ca persoanele care au fost in litigiu sunt de fapt prieteni si ca in aceea dupa masa s-au intilnit la mincat si la baut iar noi politistii am picat de fraieri.

Concluziile mele sunt urmatoarele;

Seful Sectiei 1 Politie nu ar fi trebuit sa-l invete pe cetateanul khairat sa nu se legitimize in fata noastra.

Seful SECTIEI 1 Politie nu ar fi trebuit sa-mi dea ordin sa parasesc acel eveniment avind anumite interese.Daca eu as fi parasit acel eveniment la ordinul sefului si ulterior numitul khairat l-ar fi taiat pe administratorul societatii de leasing cu cutitul eu cu siguranta eram gasit vinovat.

La fata locului seful Sectiei a luat masurile in favoarea numitului khairat , a luat cutitul si la sters de singe aruncindu-l in alta parte ,nu a fost de acord sa vina la fata locului procurorul de serviciu ,criminalist si salvarea pentru a-mi acorda ingrijiri medicale.

Acest eveniment nu a fost inregistrat ultraj deci nu exista.

Ulterior am depus plingere penala impotriva numitului Khairat Chikhess pentru infractiunea de ultraj,inregistrata cu nr.7345/p/2009.

Am depus plingere penala nr.293/p/2009, impotriva sefului Sectiei 1 Politie CMS. SEF. CRISAN LIVIU ,pentru abuz in serviciu contra intereselor publice art.248cp,abuz in serviciu contra intereselor persoanelor art.246 cp, abuz in serviciu art.297 cp, favorizarea faptuitorului art.269 cp, conflict de interese fapta prevazuta si pedepsita de art. 301 cp.

Plingeri penale inpotriva celor doi a depus si administratorul societatii de leasing.

Invatat de cineva din cadrul politiei si tinut la curent cu masurile care se iau impotriva mea, numitul Khairat Chichess a depus la data de 05.11.2010,la Parchetul de pe linga Judecatoria Cluj, o plingere penala cu nr.10406/p/2010, impotriva mea pentru abuz in serviciu la evenimentul care a avut loc in urma cu 18 luni unde eu am fost taiat cu cutitul de catre acesta.

In data de 23.09.2009,am facut un raport de mutare fiind amenintat de catre seful Sectiei 1 Politie in persoana cms. sef.Crisan Liviu si oprit si amenintat de cetateanul sirian Khairat Chichess care imi spunea ca ar trebui sa imi retag plingerea facuta impotriva lui, deoarece el este finul sefului Politiei Municipiului dar acel raport nu mi-a fost aprobat de seful Politiei Municipiului Cluj-Napoca din anumite interese.

In data de 19 Octombrie 2009, la iesirea din serviciu am fost instiintat de ofiterul de serviciu, ca din acel moment din ordinul seful Politiei Municipiului Cluj-Napoca nu mai am dreptul sa port armamentul din dotare.

In ziua urmatoare la intrarea in schimb deoarece la ofiterul de serviciu nu era nici un document oficial care sa nu imi dea dreptul sa port armamentul din dotare ofiterul de serviciu mi-a dat armamentul din dotare si am intrat in serviciu conform buletinului postului.

La ora 08.15 am fost sunat de catre ofiterul de serviciu pe telefonul mobil sa ma prezint la unitate si sa-mi predau armamentul iar motivele pentru care s-au luat aceste masuri,nu mi-au fost comunicate nici verbal si nici in scris pina in present.

Din 20. 09.2009 si pina in prezent imi desfasor activitatea intr-un birou si am fost obligat sa intru in asistenta psihologica pe o perioada de 6 luni,care s-a prelungit la 1an si 6 luni si inca nu s-a terminat.

In data de 20.05.2010,Seful Serviciului Resurse Umane isi depaseste atributiile de serviciu facind un abuz si impreuna cu medicul unitatii m-au trimis sa ma internez la spitalul militar la psihiatrie.

In urma acestei solicitari in ziua urmatoare am adus de la medicul specialist o scrisoare medicala care atesta dreptul de a-mi desfasura activitatea si de a purta armamentul din dotare.

In data de 18.11.2010, am fost retrimis la spitalul militar din aceleasi motive si din nou am adus un raspuns favorabil pentru a-mi desfasura activitatea la locul de munca.

In plangerea penala pe care a depus-o numitul khairat Chichess impotriva mea pentru abuz in serviciu specifica faptul ca eu sunt in asistenta psihologica, ca sunt nebun si ca nu am ce cauta in Ministerul de Interne, ca nu am dreptul sa port arma si alte lucruri pe care nu avea de unde sa le cunoasca fara complicitatea unor politisti.

Ar fi trebuit sa fiu felicitat,premiat sau avansat pentru faptul ca mi-am facut exemplar datoria la acel eveniment salvand poate viata unui om ,dar contrar asteptarilor mele intimpin tot felul de dificultati in urma acestei situatii, fapt care poate fi si un exemplu negativ pt colegii mei in a-si desfasura in siguranta activitatile zilnice, vazind ca nu sunt aparati si sprijiniti de institutie.

In data 04.01.2011 si 10.01.2011 am trimis rapoarte catre Ministrul Administratiei si Internelor in care comunicam si ceream sprijin pentru situatia creata de catre conducerea institutiei dar nu am primit nici un raspuns in termen legal.In data de 12.01.2011 am trimis catre Ministerul Administratiei Si Internelor un alt memoriu prin care ii anuntam ca incepand cu data de 17.01.2011 voi intra in refuz de hrana daca nu vor interveni pana la aceea data.

In data de 04.01.2011 am prezentat o copie a memoriului si Sefului Inspectoratului iar acesta cand m-a vazut ca m-am prezentat la el m-a amenintat ca ma va da afara saptamana viitoare cand se va intruni o comisie daca nu –mi rezolv problemele medicale.In data de 13.01.2011 am primit o instintare din partea conducerii inspectoratului sa ma prezint in data de 17.01.2011 la Bucuresti la Spitalui Gerota pentru investigatii si testare psihologica prin care sa dovedesc ca sunt apt sa-mi execut serviciul.In data de 17.01.2011 m-am prezentat la spitalul Gerota unde mi s-au facut investigatii si testarea psihologica de unde am primit un rezultat ca sunt apt sa execut serviciul in Politie facandu-mi totodata propunerea de schimbare a locului de munca.In data de 01.02.2011 printr-o dispozitie a inspectorului sef am fost pus in drepturi acordandu-mi-se pistolul din dotare.

In data de 02.02.2011 am facut un raport de schimbare a locului de munca dar acesta nu a fost aprobat nici de aceasta data iar presiunea asupra mea era aceiasi ca si inainte de a merge la Bucuresti.

Vazand ca nu se schimba nimic in atitudinea conducerii in data de 17.02.2011 am anuntat ministerul printr-un memoriu ca incepand cu data de 28.02.2011 voi intra in refuz de hrana pana la solutionarea problemelor pe care le am.Incepand cu data de 28.01.2011 am intrat in refuz de hrana dar pana in prezent nu a luat nimeni din partea ministerului legatura cu mine.

Agent Sef de Politie

LEGIAN SEVER

DATA

05.03.2011

raspuns mai.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
  • Administrator

Domnule Legian Sever,

Nu este nevoie sa postati inca o data acest text, intrucat exista si cel postat de dvs. ieri, pe care il puteti gasi in topicul

Tot acolo gasiti parerile si sfaturile colegilor ce activeaza pe acest forum.

Mai mult, intelegand ca situatia dvs. este disperata, am promovat topicul respectiv, iar acum apare pe prima pagina, sus, la rubrica "View the latest news" cat si si pe pagina de facebook http://www.facebook.com/politisti.ro

Acest topic il voi inchide, avand rugamintea sa continuati eventualele discutii pe topicul indicat mai sus.

De asemenea va asigur ca aici pe forum aveti toata sustinerea din partea noastra si daca considerati ca va putem ajuta in vreun fel, nu ezitati sa ne solictati.

Multumesc pentru intelegere.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.