Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Nelamurire limita de viteza

Rizwan

Question

Buna ziua,

Am o nelamurire referitoare la un articol din lege

Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunţe sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei, semnificaţia acestor indicatoare încetează în intersecţia cea mai apropiată.

Nelamurirea mea se refera la "noul pod al lui Oprescu"  - pentru cei care nu sunt din Bucuresti - click!

Pe Calea Vacaresti, (inainte sa urci pe pod) restrictia de viteza este de 60 km/h. Pe Sos. Mihai Bravu (dupa ce cobori de pe pod), restrictia era inaintea deschiderii podului 50 km/h.

Eu circul dinspre Piata Sudului spre Calea Vitan, trecand peste pod (astfel evit intersectia de sub el). Pana la Calea Vitan nu am nici o alta intersectie, nici un alt indicator care se impuna o alta restrictie de viteza.

Prin urmare, pe Sos. Mihai Bravu, pana la intersectia cu Calea Vitan, pot circula regulamentar cu 60 km/h? 

Multumesc

Edited by Rizwan

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Chiar acum este un radar la coborarea de pe pod.

Eu am pus aceasta intrebare deoarece sunt printre putinii soferi care chiar merg cu viteza legala (+9) tot timpul si nu vreau sa ma trezesc ca iau amenda pt 10 km.

• 0

Mai corect, intreaba la primarie. Ei sunt cu semnele. Poate in modul asta ii atentionezi pentru confuzie.

De regula raspund.

Eu vanez situatii d-astea si le scriu (primarie sau CNADNR).

Ultima patanie, de la CNADNR mi-au multumit si mi-au spus ca semnul a fost furat si urmeaza sa instaleze altul nou (era o curba deosebit de periculoasa).

Alaturi ca iti vei rezolva dilema, aduci un aport vietii Bucurestenilor.

• 0

Corect, am mai facut astfel de petitii pentru semne furate, neinstalate, marcaje s.a.m.d, si s-au rezolvat mereu!

Insa nu stiu daca asa este intentionat, pentru ca dupa logica mea, cu ajutorul acelui pasaj eu evit intr-un fel intersectia si-mi vad linistit de drum. Si ma intrebam (pentru ca unele persoane au o parere, altele alta parere) daca punand un pasaj peste o intersectie, restrictiile care erau pe drumul dinaintea pasajului se continua si la coborare.

O sa trimit un mail catre administratia strazilor.

Zi buna

• Upvote 1