Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Se mai poate face ceva?


gabytzus

Question

buna.am si eu o mareeee intrebare.dupa o seara petrecuta in club cu baietii si terminata pe la 3 dimineata,eu fiind putin ametit am constatat cu stupoare ca pe la 3.30  imi lipseste telefonul.un sony xperia z2.il aveam cumparat de 2 luni pret 1800 ron.cand am incercat sa sun telefonul era inchis.deci eu cred ca mi-a fost furat,daca era sa il pierd ramanea deschis nu ma lua casuta.se mai poate face ceva??am actele din magazin imei.nu aveam nici un program gen gps pe el.multumesc anticipat

  • Downvote 2
Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Da mai poți să faci ceva.

(1) Cere bani părinților și cumpără-ți alt telefon.

(2) Fă în așa fel ca la 03,00 dimineața să dormi liniștit în pătuțul tău cu mobilul odihnindu-se liniștit pe noptiera de la capătul patului,să nu „te mai amețești”  puțin împreună cu „băieții”. O să constați că nu o să mai ai motive să crezi că ți-a fost furat telefonul.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
  • 0
  • Membru

Art. 289 Plângerea

(1) Plângerea este încunoştinţarea făcută de o persoană fizică sau juridică, referitoare la o vătămare ce i s-a cauzat prin infracţiune.

(2) Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.

(3) Plângerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie să fie special, iar procura rămâne ataşată plângerii.

(4) Dacă este făcută în scris, plângerea trebuie semnată de persoana vătămată sau de mandatar.

(5) Plângerea în formă electronică îndeplineşte condiţiile de formă numai dacă este certificată prin semnătură electronică, în conformitate cu prevederile legale.

(6) Plângerea formulată oral se consemnează într-un proces-verbal de către organul care o primeşte.

(7) Plângerea se poate face şi de către unul dintre soţi pentru celălalt soţ sau de către copilul major pentru părinţi. Persoana vătămată poate să declare că nu îşi însuşeşte plângerea.

(8) Pentru persoana lipsită de capacitatea de exerciţiu, plângerea se face de reprezentantul său legal. Persoana cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face plângere cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de legea civilă. În cazul în care făptuitorul este persoana care reprezintă legal sau încuviinţează actele persoanei vătămate, sesizarea organelor de urmărire penală se face din oficiu.

(9) Plângerea greşit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent.

(10) În cazul în care plângerea este întocmită de către o persoană care locuieşte pe teritoriul României, cetăţean român, străin sau persoană fără cetăţenie, şi prin aceasta se sesizează săvârşirea unei infracţiuni pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene, organul judiciar este obligat să primească plângerea şi să o transmită organului competent din ţara pe teritoriul căreia a fost comisă infracţiunea. Regulile privind cooperarea judiciară în materie penală se aplică în mod corespunzător.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.