Jump to content
POLITISTI.ro

Am avut un vis ...


Elvis

Recommended Posts

Și eu am avut acest vis,acum 25 de ani,de fericire am început să aplaud,am căzut din pat și m-am trezit la crunta realitate pe care o trăiesc tot de 25 de ani.

Mai de mult am auzit un banc cu un preot și cu o enoriașă. Enoriașa îi povestea preotului că a avut un vis în care făcea sex cu el,timp în care preotul făcea sex pe bune cu enoriașa,iar la terminare enoriașa i-a spus preotului că în vis acesta i-a lăsat pe noptieră 100 lei.Replica preotului a fost:

- vise fata mea,vise. 

 • Upvote 2
Link to comment

     Avem o tara in care de 25 de ani democratia s-a inteles total gresit, o tara in care sunt promovate non-valorile si o tara in care din pacate nu iti permite nimeni sa faci performanta in nici un domeniu...

     Acelasi vis il am si eu Elvis si sper ca intr-o zi va deveni realitate...  

Link to comment
 • Membru

Desi sunt tanar, nu sunt naiv si totodata sunt constient ca cele expuse de tine mai sus, Elvis, vor ramane din pacate in continuare la stadiul de vis, pentru cine stie cat timp ...

Link to comment

     Mai adauga in partea a 2-a a visului si cateva probleme legate de sanatate,nu de alta dar casa noastra de asigurari nu mai are fonduri si cum rata inbolnavirilor avand ca principal factor declansator stresul,a crescut alarmant...e bine sa visam de pe acum.

Link to comment

drepturile de autor ? doar berea cand ajung la craiova...


P.S.Acest mesaj a fost postat cu cativa ani in urma de catre marioboss22. Reflecta realitatea.....(Elvis Maceseanu)

 • Upvote 1
Link to comment

Dragii mei forumisti, desi am lipsit de ceva timp de pe forum, vad ca mai nou se poarta moda "Victor Ponta" adica, copy/ paste + upgrade. Facand o paralela cu limita de rigoare este cam si cum as adauga 3 - 4 strofe "Luceafarului" lui Eminescu si apoi mi-as asuma creatia. Cu sincera parere de rau d.l Maceseanu isi asuma niste merite "nemeritate" si anume: in urma cu 4 ani am postat pe forumul SNPPC un material cu titlul "I have a dream" citat din discursul ilustrului Martin Luther King (a carui biografie v-o recomand cu placere). Am surpriza ca materialul este repostat  cu niste adaugiri fara a se cita autorul cum este normal si de bun simt. L-am contactat pe Elvis, cu rugamintea de a face mentiunea macar a autorului, insa vad ca se preface ca nu intelege. I-am atras atentia despre acest fapt si administratorului contului de FB "Politistii au umor" pentru ca urasc sa-mi fie furata munca, chiar si cu adaugiri mai mult sau mai putin binevenite. Spre edificare va atasez si textul original care a fost postat in 2010 si puteti trageti singuri concluzia:

 

“I have a dream…”
(Martin Luther King)Parafrazând un mare om politic, se făcea ca Ministerul de Interne era doar de Interne şi atât iar şeful era un jurist care chiar se pricepea şi nu doar la calculatoare, nefiind implicat în jocuri murdare şi de culise, pardon politice, slujind varii interese.
Se făcea că poliţistul avea respectul binemeritat, pentru că în Anglia, spre exemplu, te poţi apropia de un poliţist la maximum 1 metru şi cu încuviinţarea acestuia, altfel vei săvârşi infracţiunea de lezmajestate (LEZMAIESTÁTE s.f. (în statele monarhice; în sintagma) Crimă de lezmaiestate = ofensă adusă de cineva unui suveran, considerată de lege drept crimă. – Scris și lezmajestate, din fr. lèse-majesté.).
În ţara noastra, a paradoxurilor prin definiţie, poliţistul are pistolul ca obiect de butaforie, pentru ca daca-l foloseşte e de rău şi nu dă bine în statistici. Şi dacă este ultragiat deasemeni este o “bilă neagră” în aceleaşi statistici şi pentru asta trebuie să tacă şi să sufere pentru că băncile cărora le este dator nu-l vor întreba dacă a fost “vertical” în “relaţia” cu infractorii.
Se doreşte un poliţist competent dar care să-şi cumpere rechizitele din propriul salariu, să se deplaseze în interesul serviciului cu autoturismul proprietate personală, cumpărat din creditele proprii, care vor avea de suferit datorită concediului “benevol” de 10 – 14 zile (Dumnezeu ştie unde o fi realitatea) pentru că poliţistul nu a avut niciodată bani ci credibilitate, doar pentru bănci.
Se mai făcea că s-a renunţat la planul de amenzi şi infracţiuni, pentru că da, stimaţii noştri concetăţeni, poliţistul este în slujba cetăţeanului doar scriptic, în realitate cerându-i-se în continuare „rezultate” conform reţetei ceauşiste. Pentru că şi bravii conducători ai M.A.I. au fost educaţi şi provin din aceeaşi epocă de tristă amintire şi pentru care definiţia de prevenţie şi poliţistul este în slujba cetăţeanului este de rău.
Pentru că poliţistul trebuie să muncească nu să gândească.
Pentru că agenţii de la posturile de poliţie ar trebui să fie trecuţi in Cartea Recordurilor pentru condiţiile în care muncesc.
Mai deunăzi poliţiştii au fost dotaţi cu biciclete emblemate cu sigla Poliţiei.
Batjocura supremă ! Pentru că infractorii şi politicienii (alăturarea nu este întâmplătoare) se deplasează în interes propriu sau nu, cu autoturisme scumpe de provenienţă germană.
Pentru poliţie se pregăteau Dacia Logan în valoare de 70.000 de euro.
Domnilor politicieni chiar nu vă e ruşine ?
Pentru că părerea unanimă este că ne credeţi tâmpiţi !
Pentru dvs. cuvântul ţară ar trebui interzis. Prin lege nu prin Ordonanţă de Urgenţă după cum ne-aţi obişnuit, din păcate.
Aş dori să vă documentaţi dacă mai există vreo ţară în care poliţiştii au participat la atâtea mitinguri într-un interval de timp atât de scurt pentru a-şi cere drepturile.
Sigur nu vă interesează, pentru că dvs. aveţi toate drepturile necesare, inclusiv girofare. Ale poliţiştilor. De care vă bateţi joc în cel mai infam stil.
Inclusiv cadrele S.P.P., pe care le ataşaţi progeniturilor şi amantelor, sunt foste cadre M.A.I., adică beneficiarii măsurilor anticriză propuse de dvs. şi anume: suspendarea sporurilor de chirie, etc. etc., pentru că dacă nu cunoaşteţi, nu toată lumea s-a născut la Bucureşti. Mai sunt oameni de treabă proveniţi şi din „provincie” cum sunt definiţi de „mitici”.
Se mai făcea că viaţa unui poliţist avea oarece valoare, fiindcă pereţii celebrului S.S.P.I.R. sunt plini de tablouri înfăţişând chipuri de tineri polişti cu chenar negru. Probabil că aceşti eroi fără nume sunt consideraţi piese de schimb. Familiile lor or avea aceeaşi părere ?
A propos domnule Băsescu ! Poliţiştii nu sunt beneficiarii vânzărilor succesive ! Şi aici mă refer la cei “cu stele mici”. Se poate verifica, dar se pare că nu vă interesează acest aspect. Momentan.
Le-aţi luat dreptul democratic de a face grevă. Probabil îi consideraţi roboţi. I-aţi constituit în grupări profesionale împotriva voinţei lor, călcând în picioare Constituţia României, pentru că un tip, fost jurist în M.A.I., mai avea nevoie de un salariu, pe lângă pensia grasă. Şi pentru că nu-i ajungeau banii şi-a mai făcut şi un sindicat. Fidel M.A.I., cum altfel ? Pentru că penultimul lider a ajuns pe un post strategic, gras şi cald, deşi era autosuspendat.
Un sfat pentru liderii cei noi: negocierile se fac “face to face” nu “shoulder to shoulder”, a se vedea aşa zisele “negocieri” cu miniştrii david, nica, etc. (minusculele nu sunt întâmplătoare) în viziunea cărora sindicatele ar trebui reduse la nivelul maselor de oameni care ridicau osanale unicului fiu al naţiunii.
V-aţi gândit vreodată, în pauzele când nu vă dădeaţi la oase, că posturile de poliţie pot fi „ornate” 99, 99 % cu celebra bulină roşie ? Poate le dotaţi totuşi cu senzori seismici pentru ca agenţii ăia care la deservesc să iasă la timp din ele.
Coala ministerială, celebra A 4 (nu maşina de care unii privilegiaţi beneficiază), a ajuns piesă de muzeu pentru că este pe cale de dispariţie. Poate, cu relaţii, o introduceţi la muzeul Antipa la specii dispărute.
Se făcea că uniforma de poliţie era de calitate, avea preţuri rezonabile şi nu semăna cu a unui paznic de mall, în care beizadelele vremii sparg banii nemunciţi, pantofii rezistau minimum 6 luni pentru că nu erau confecţionaţi din carton cu nume de piele în fabricile favorizaţilor iar bancurile despre pistoalele poliţiştilor erau doar bancuri proaste.
Am mai visat că şefii nu erau prieteni sau rude prin alianţă cu membri ai „piovrei” autohtone ca în filmele cu gangsteri, aceştia din urmă nefiind botezaţi, cununaţi, divorţaţi sau alte cele, de potentaţi ai vremurilor.
Poliţiştii nu erau nevoiţi să-şi însoţească copiii la locul de joacă pentru a nu „beneficia” de mult mediatizatele, din păcate, răpiri de minori, având atât de mulţi „prieteni”, păzindu-şi printre picături şi autoturismul propriu că să nu fie incendiat din senin, organismele însărcinate cu protecţia acestei subcategorii sociale (în speţă poliţistul) având alte misiuni ordonate.
Mai plusez să visez că va exista un sindicat care încă deranjează si era invitat la negocieri reale alături de celelalte sindicate şi nu de complezenţă, ca să dea bine pe sticlă iar relaţia cetăţean-poliţist să devină una normală, democratică şi de bun simţ pentru că din contribuţia cetăţeanului provine salariul poliţistului.


P.S. : îmi cer scuze pentru îndrăzneala de a visa cu ochii deschişi şi pentru repetarea obsesivă, neîntâmplătoare, a cuvântului „pentru”.


Va doresc o seara buna ! Si promit sa revin cu noutati !

Cu stima,

 

marioboss22

Edited by marioboss22
 • Upvote 6
Link to comment

"Suntem multi care avem acest vis"; are dreptate @Sache, "visul" e colectiv: fiecare idee, fiecare dezamagire, speranta, le-am mai citit chiar pe forum, exprimate cu acelasi talent literar sau mai simplu, cu frustrare si naduf. E frumos exprimat in cuvinte, exista si niste ghilimele...e bine sa nu ramana uitat, ar fi bine daca l-ar prelua si niste ziaristi, cuvant cu cuvant, chiar si fara citarea sursei...

"in urma cu 4 ani am postat pe forumul SNPPC un material cu titlul "I have a dream" - marioboss22 - visul a fost reasezat in contextul actual, s-au mai adaugat si alte nazuinte, dar in patru ani a ramas la fel de "actual"... asta-i ceea ce ar trebui sa ingrijoreze sindicatele; banuiesc ca, acum patru ani cand a fost postat, intentia nu era sa le aratati politistilor ca aveti talentul literar sa le exprimati in vorbe visele sau visurile.

Link to comment

Dap. La momentul respectiv eram lider de sindicat. Dar fara plata. Pentru ca am crezut in acest vis. Si cred inca. Insa unii dintre lideri (erijati in lideri) au profitat de asta. Spre exemplu unul dintre ei, care tot apare la tv discutand despre tot felul de probleme, altele decat cele pentru care este platit, are prevazut in stat un salariu undeva pe la 14.000 lei + casa + masina + calatorii + multe alte asemenea "beneficii". Si este undeva pe locul 3 - 4 in ierarhia sindicatului. Va dati seama  "number one" ce salariu are pentru a face, nimic ?  Am hotarat sa o rup cu sindicatul pentru ca problemele membrilor erau puse intotdeauna pe locul 2 in detrimentul agapelor oficiale. Va rog sa remarcati si tacerea duplicitara a sindicatelor. Sa fie oare vorba de un pact ? Un pact cu diavolul ?

 

Voi reveni,

 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

Ar trebui sa asteptam si pozitia lui Elvis, asa ar fi corect inainte sa arunce cineva cu pietre.

Link to comment

Ce importanta are cine a postat primul asa ceva? Ce relevanta are cine s-a exprimat primul, in conditiile in care suntem multi care gandim asa si nu de ieri sau de acum cativa ani? Este bine ca suntem multi care avem acelasi vis!

Conteaza sa credem in continuare, conteaza sa luptam pentru ca visele sa devina realitate. Trebuie sa fim uniti, sa ne sprijinim unii pe altii!

Link to comment
 • Moderator

Pai cand vii cu o idee si ti-o asumi ca e a ta, conteaza daca e sau nu e. Cam asa ar fi moral, nu?

 • Upvote 1
Link to comment

Elvis nu a venit cu ceva nou, ci a exprimat ceva ce marea majoritate simtim.

La fel a procedat si marioboss22 acum cativa ani! Si fiecare dintre noi!

Link to comment

O pozitie corecta, danpin. Asta sustin si eu. Cand preiei textul cuiva chiar daca a fost postat in spatiul virtual public nu-i o problema, pentru  ca nu a fost supus drepturilor de autor, dar in momentul cand faci cateva adaugiri si modificari si apoi ti-l asumi, tot furt se numeste. Acest fapt este problema mea si nu cine a postat primul. Repet, textul a fost postat pe forumul SNPPC, forum care in prezent nu mai exista. Nu am avut nimic de obiectat cand a fost repostat de Elvis dar cu mentiunea: P.S.Acest mesaj a fost postat cu cativa ani in urma de catre marioboss22. Reflecta realitatea.....(Elvis Maceseanu). Ma deranjeaza cand cineva isi atribuie rezultatul muncii mele. In rest numai de bine !

Edited by marioboss22
 • Upvote 6
Link to comment
 • 2 weeks later...

Dumnezeule..... Marioboss22 unde dracu am scris eu că este munca mea? Ai fost lider la SNPPC dar ti-a fost frica să spui cum te numești....am mai postat acest material aici și am precizat și sursa, dar spre deosebire de tine eu imi ,,asum'' acest vis!Sa inteleg că acum ai mai imbatranit, porți ochelari si nu ai vazut Ps.....

Nu am mai intrat pe aici tot din cauza răutăților, vad că nu învățăm nimic! Marioboss22 nu vreau să fur nimic...dar daca prostia o inteleg răutatea nu!

Dumnezeule..... Marioboss22 unde dracu am scris eu că este munca mea? Ai fost lider la SNPPC dar ti-a fost frica să spui cum te numești....am mai postat acest material aici și am precizat și sursa, dar spre deosebire de tine eu imi ,,asum'' acest vis!Sa inteleg că acum ai mai imbatranit, porți ochelari si nu ai vazut Ps.....

Nu am mai intrat pe aici tot din cauza răutăților, vad că nu învățăm nimic! Marioboss22 nu vreau să fur nimic...dar daca prostia o inteleg răutatea nu!

 • Upvote 1
Link to comment

Imi dau seama ca imi fac rau singur si nu este bine pentru sanatatea mea.....

Marioboss22 acest text dupa ce tu l-ai publicat pe un site care nu mai exista, oare de ce, a fost citit in sala unui inspectorat din tara la un bilant, de un mare prost care nu era membru SNPPC , si inmanat fiecarui reprezentant MAI si IGPR cu mentiunea ,,Acest mesaj a fost postat cu cativa ani in urma de catre marioboss22 pe site-ul SNPPC. Reflecta realitatea....."

M-ai contactat pe facebook si inclusiv acolo ti-am recunoscut ca textul iti apartine!

 

Ps. Cine arunca cu noroi risipeste pamantul!

 

Daca eu stiu cine esti si nu am facut public, ar fi bine macar sa inveti sa-mi scrii corect numele!

Edited by Elvis
 • Upvote 2
Link to comment

nu mai continuați! Faceți mult rău! acuzele astea, discuția asta nu face bine. Propun un armistițiu. Eu zic ca s au spus destule. Haideți sa se oprească aici.Aici, pe forum suntem toți colegii, nu sindicaliști, nu lideri sau foști! Haideți sa rămânem Colegi.

Link to comment

"Sper ca cei care isi mai regasesc ,,vorbele" pe aici sa nu-mi ceara drept de autor!" (este cumva preventie ?)

Scuze pt botez.

1. Mi-am ascuns identitatea pentru ca aveam o relatie "speciala" cu inspectorul sef de la momentul respectiv si imi putea crea probleme;

2. Nu am fost niciodata lider SNPPC desi mi s-a propus o functie interesanta, ci doar PROLEX. Ca si tine de altfel;

3. Am ramas in Prolex pentru membrii care au avut incredere in mine dar am plecat imediat (atat eu cat si membrii) dupa ce s-a retras Florin (desi Lincu imi propusese functia lui);

4. Habar n-am ca materialul meu a mai fost prezentat si cu alte ocazii;

5. Vad ca ai ramas acelasi artagos si impulsiv cum te stiu din '95 si ca urmare prefer sa ma retrag din acest dialog unisensual. Cat despre material iti cedez dreptul de autor fiind vad ca-ti plac laudele;

6. Cat despre Facebook poti sa ma stergi daca vrei din lista de prieteni. Nu o sa ma supar.

Cu stima,

Marian Dobre alias marioboss22

PS orice vei scrie de acum incolo promit ca nu te mai deranjez. Nu-ti urez decat multa sanatate !

 • Upvote 1
Link to comment

Nu o sa te șterg stai linistit,sunt arțăgos atunci cand sunt atacat... Și nu sunt suparacios, imi trece repede!

Multă sănătate și să ne vedem cu bine.

Oricum trebuie să dau berea. ...

Nu o sa te șterg stai linistit,sunt arțăgos atunci cand sunt atacat... Și nu sunt suparacios, imi trece repede!

Multă sănătate și să ne vedem cu bine.

Oricum trebuie să dau berea. ...

Nu fac ce fac pentru ca astept aplauze din partea cuiva.... Și tu știi asta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.