Jump to content
POLITISTI.ro

Predare permis hotarare definitiva


ionut81

Recommended Posts

Am fost implicat intr-un accident rutier in anul 2011. La 01.07.2014 instanta s-a pronuntat definitiv cu privire la accident . Condamnare cu suspendare 1 an si 6 luni. Pana acum nu am intrat in posesia hatararii definitive / MOTIVAREA...de la 01.07.2014 nu am mai condus auto, insa vreau sa stiu cand ma prezint cu permisul la politie... pentru ANULARE...mentionez ca permisul nu mi-a fost retinut pe perioada cercetarilor si nici a procesului...in prezent este la mine...

Edited by ionut81
Link to comment
  • Moderator

Mergi la instanţă şi să soliciţi legalizarea hotărârii, o investeşti cu titlul irevocabil, iar după mergi să perdai permisul de conducere.

Link to comment
  • 4 years later...

Ora estimata: 08:30

Complet: Camânări/incidente 8

Tip solutie: Admite in parte plângerea

Solutia pe scurt: Admite în parte plângerea. Dispune înlocuirea amenzii în cuantum de 1160 lei aplicată prin procesul-verbal contestat, cu sancţiunea avertismentului. Menţine celelalte măsuri dispuse prin procesul-verbal. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată astăzi 08.10.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. 

Document: Hotarâre  9946/2018  08.10.2018

Link to comment
  • 1 month later...

Buna seara. Numele meu este Cristian Polifrone,si am urmatoarea intrebare: In primavara acestui an,mi-a fost retinut permisul de conducere pentru incalcarea marcajului continuu. Am facut contestatie,in urma careia am piedut procesul. Asta este a 13.a zi dupa ce s.a dat hotararea de catre tribunal, CU DREPT DE APEL 30 ZILE!! Am fost sa scot certificat de grefa pentru a preda permisul,dar acesta nu a fost primit deoarece,nu au trecut cele 30 zile de drept de apel. Cum se procedeaza mai departe,dupa ce trec cele 30 zile? Va multumesc anticipat!

Link to comment
  • 3 months later...

Bună ziua! 

Am verificat în "arhiva" forum-ului și am găsit găsit cazuri asemănătoare însă cu o diferență ce nu știu dacă schimbă deznodământul sau nu. 

În luna mai 2017 mi-a fost ridicat permisul (nu o sa detaliez foarte mult, era vorba de intrare pe o strada cu sens interzis, înfundată deoarece așteptam pe cineva însă mi s-a spus ca defapt eu voiam sa merg pana în capăt. Menționez ca nu se afla nimic pe acea stradă dar orice și oricum ar fi, fapta e consumată). 

Am procedat la a acționa în instanță sancțiunea deoarece aveam nevoie urgentă de permis (s-a întâmplat la aprox. 700km față de localitatea de reședință) și nu puteam pleca în termenul specificat pe dovadă. 

În luna dec 2017 s-a încheiat procesul, finalitatea fiind respingerea plângerii. Acum suntem în martie 2019 și nu am primit nimic acasă, am întrebat la poștă, am fost la rutieră... Nimeni nu știe nimic. Am fost plecat, nu am avut nevoie de permis și astfel nu m-am mai gândit la proces și situația asta în sine. Acum, aș vrea să îl predau și mâine, nu mă deranjează însă nu pot solicita o copie a hotărârii la judecătoria respectivă deoarece nu am nici-un document referitor la întregul proces. Am aflat de sentința de pe portalul judecătoriei... Pe cale oficială, nimic. 

Întrebare pe scurt: ce fac? Au trecut mai bine de 15 luni de atunci, politia rutiera am înțeles ca mai au de procesat date din 2018. Procesul meu s-a finalizat în dec 2017. Avocatul mi-a transmis de curând faptul ca la momentul respectiv s-a trimis către mine înștiințarea, poștașul și oficiul de care aparțin spun că nu... Cert e că nu figurez cu el suspendat, momentan sunt în regulă. Însă mai departe? Nu mă tentează ideea de a avea un dosar penal pentru o asemenea situație cel puțin încurcată. Pot merge la serviciul rutier sa îl predau pur și simplu? 

 

Va mulțumesc chiar și pentru timpul acordat citirii acestei postări. O zi bună! 

Link to comment
  • 8 months later...

Buna ziua. 

Cu aproximativ 4 ani in urma, am castigat un proces pentru anularea unei suspendari de permis.

La expirarea valabilitatii permisului de conducere am urmat procedura normala iar la finalizarea procedurii mi-a fost comunicat ca in baza de date figureaza acea suspendare de permis si sa aduc hotararea judecatoreasca. As dori sa aflu de la dumneavoastra

1. Ce se intampla daca nu aduc acea hotarare(nu cred ca o mai am): o sa mi se trimita sau nu noul permis prin posta?

2. Daca raspunsul la prima intrebare este: "nu o sa mi se trimita", as dori sa stiu care este baza legala prin care mi se opreste noul perimis(practic mi se suspenda dreptul de a conduce) sau legea care obliga ca noi sa ducem hotararile prin care am castigat la politie( stiam ca doar in caz de pierdere a procesului trebuie sa te prezinti la politie).

Multumesc anticipat.

 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.