Jump to content
POLITISTI.ro

Suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 zile.


baobao

Recommended Posts

Buna ziua.

 

Ma deplasam in comuna Cuza Voda din Galati. Am fost oprit de Agentul Radu Florin, care lucreaza la sectia 2 Smardan Galati.

Domnul agent foarte serios, nu sa prezentat, nu mia spus ce abatere de la reguli am facut, foarte direct mi-a cerut actele, le-am dat fara sa intreb nimic. Sa dus la masina si a inceput sa scrie un proces verbal, m-am dus la un moment dat sa intreb, si mi-a raspuns ca daca nu ma duc in masina imi mareste pedeapsa. Am asteptat sa termine de completat si sa numere pe degete zilele cele 15 zile pe care le pot circula cu dovada.

 

Am inteles intr-un final cand am fost sa semnez PV-ul, ca am incalcat marcajul continuu al drumului judetean. Foarte prost semnalizat, depasind un logan care circula cu 30-40 km/h. 

 

Cat am stat langa masina asteptand procesul verbal, toate masinile care treceau incalcau marcajul continuu al drumului. Ca la un moment dat sa treaca o caruta fara numar si fara alte semnalizari aditionale, iar carutasul si politistul " salut - salut "

Cand am intrebat de ce caruta nu a fost oprita, mi sa raspuns sec: Nu avem noi treaba cu carutele. Am ramas uimit, din cate stiu eu se da amenta pentru vesta si numar la caruta.

 

 

Dovada cu drept de circulatie de 15 zile: 07.06.2014 - 21.06.2014 

 

Ca pe data de 24 sa imi vina acasa Instiintarea care scrie ca pe data de 23.06.2014  imi este suspendat dreptul de de a conduce pe o perioada de 30 de zile.

 

Dovada si instiintarea se contrazic. Am fost foarte curios de ce scrie in aceste 2 documente, si m-am prezentat la I.J P Galati, sa intreb. O domana mai putin amabila mi-a spus ca domnu politist a gresit data si ca pe dovada trebuia sa fie 07.06.2014-22.06.2014. 

 

 

Am permis din 2007, prima amenda am luat-o in 2009, am derapat pe un drum cu linie de tramvai si si piatra cubica, tamponand un stalp de iluminat public. Ca sa imi pot repara masina prin Casco imi trebuia de la politie o hartie, iar domnu politist foarte amabil mi-a dat un proces verbal cu amenda. Pagubit si cu amenda.

Iar dupa 5 ani sa iua aceasta amenda. Drept la un avertizment nu am? 

 

Mie unu mi se pare penibil sa mi se ia permisul intr-un astfel de mod, sa stai in mijlocul drumului si sa astepti. Si sa ajungi sa numeri pe degete zilele de parca ar fi fost prima lui amenda.

 

Mai am si eu 2 3 zile de pedeapsa, nici eu nu stiu exact cand sa ma duc sa il iau, ca domana de la IJP nu ma lamurit, mia spus sa ma duc eu acasa si sa numar 30 de zile.

 

Ma lamureste si pe mine cineva cand sa ma duc sa imi iau permisul?

Pe data de 22.07.2014 sau 23.07.2014.

post-14524-0-04136300-1405796775_thumb.j

post-14524-0-94482500-1405796801_thumb.j

 • Downvote 11
Link to comment
 • Moderator

Am asteptat sa termine de completat si sa numere pe degete zilele cele 15 zile pe care le pot circula cu dovada.

Tu cand ai numarat pe degete, cate zile ti-au rezultat? :D

Link to comment
 • Moderator

Extraordinar, nu s-a prezntat. Ce măgar dom'le! Oare ce interese oculte o fi avut? Probabil că nu doarea să-i afli numele, deşi e conştient că îl trece în clar pe actul de constatare. Oare chiar nu realizezi cât de penibil şi lipsit de logică e acest amănunt pe care ai ţinut să îl precizezi?

Şi nu, nu ai niciun drept la vreun avertisment. Aplicarea avertismentului este un drept al poliţistului, NU al contravenientului. Dacă poliţistul consideră că abaterea nu este atât de gravă, iar contravenientul a înţeles ce a greşit, are tăria de caracter să-şi asume greşeala şi consecinţele ei, iar scopul aplicării sancţiunii se poate realiza fără o sancţiune pecuniară, el poliţistul, are dreptul să aplice avertismentul. Avertismentul nu se cere, nu se aplică obligatoriu şi nici nu e un drept al contravenientului.

Sincer îţi spun, fără niciun fel de răutate, că după ce povesteşti, nici eu nu ţi-aş fi dat avertisment.

Cum să-ţi dea avertisment când tu acolo în loc să conştientizezi şi să-ţi asumi greşeala pe care ai comis-o, erai preocupat de capra vecinului. Îţi dai seama ce constatare deosebită şi extraordinară ai făcut? Ai constatat că mai sunt şi alţii care nu respectă regulile de circulaţie. Chiar nu ştiai? Mă îndoiesc, dar evident ai vrut să ne spui cum tocmai pe tine s-a găsit să te sancţioneze, tocmai pe tine ... un caz special şi deosebit. Cu alte cuvinte, să se aplice dom'le legea  la sânge, dar începând cu alţii, nu cu tine. 

 • Upvote 4
Link to comment
 • Member

Lasati-l pe domnul ca are saracul problema cu orientarea in spatiu si timp...la ora 22:07 cand a postat tampeniile acestea el ne ia cu buna ziua!Si baobao (ca si numele cred ca te reprezinta) daca tot sustii ca politistul a numarat pe degete, prin faptul ca ai intrat aici sa ne intrebi in cate zile sa mergi sa-ti ridici permisul, arata faptul ca tu nu stii nici macar sa numeri pe degete...iar de gramatica ce naiba sa mai zicem!Almanahe...

Link to comment
 • Moderator

Întotdeauna m-am gândit și am trăit cu impresia că nu pot fi sintetizate în mai puțin de o pagină toate scuzele penibile pe care șoferii românii le-au invocat și le invocă atunci când încalcă normele de circulație rutieră. Totuși, am trăit într-o eroare imensă. Inițiatorul acestui topic mi-a demonstrat contrariul. În altă ordine de idei, după ce că e un inconștient ce poate omorî oricând oameni nevinovați pe stradă și nu are capacitatea intelectuală să-și înțeleagă greșeala și rolul sancțiunii coercitive ce a primit-o, mai face și pe inteligentul încercând un sarcasm ieftin, de mahala, specific spărgătorilor de semințe de la colț de bloc, atunci când  portretizează situația prin care a trecut.

Domnule contravenient, după ce că nu ai cei șapte ani de acasă și vii pe un site al polițiștilor să îți etalezi frustrările și să ne jignești colegii cu afirmații denigratoare specifice celor cu IQ de masă de călcat, mai ai tupeul la final să ne ceri sfaturi și părerea? Să îți fie rușine, deși pentru așa ceva necesiți un oarecare intelect...

 • Upvote 1
Link to comment

Asuma-ti fapta si suporta consecintele!Priveste lucrurile din alt punct de vedere,daca era situatia invers si treceai pe langa acel echipaj si nu te oprea,tu bucurai nu? :))

Link to comment

Cat ne bucuram cand trecem fara centura pusa sau cu telefonul la ureche pe linga un echipaj de Politie care e ocupat cu amendarea altuia si care in felul asta nu ne mai poate opri pe noi,nu-i asa baobao?

 

In momentul ala daca politistii ar sari si in fata ta sa te opreasca si pe tine si sa te penalizeze, iar ar fi nasol,nu? Cand te amenda pe tine iar altii treceau pe linie te râcâia grav la mațe. Da nah, acuma fiecare moneda are doua fețe si avem dreptul sa ne placa doar ce ne covine.

 

Observ aceeasi scuza care apare si intr-un post al meu ,Flashuri pe E85, unde un alt forumist baga faza cu Loganul care merge 40km/h si incurca circulatia, iar el considerand de bun simt sa il flashiasca sa ii faca lui drum usor. E un fundal ideal,credibil, care nu trezeste suspiciuni si repercursiuni din partea nimanui,ca doar restul lumii e proasta iar tu esti foarte inteligent,nu?

 

Nu mai aveti deloc imaginatie?

Link to comment
 • 3 years later...

Buna ziua , aseara am avut un mic incident:

Am evitat un accident si am trecut peste dubla continua, mai putin importanta actiunea ca sa zic asa .

Nedumeririle mele sunt urmatoarele , fiind si incepator etc :

1.politistul care m'a oprit a plecat de la locul faptei pentru a aduce alt coleg de a lui pentru infaptuirea procesului , este legal ?

2.daca cel de al doilea politist nu a vrut sa treaca in mentiuni ca el nu a avut cascheta cand s'a prezentat in fata mea , cum justific?

3. Daca nu am semnat procesul verbal , dupa ce acesta imi v'a ajunge acasa prin posta eu v'a trebui sa platesc amenda normala , sau cea injumatatita de 48h ? 

Multumesc anticipat .

Link to comment
 • Moderator

@Paul99, poţi face contestaţie în termen de 15 zile la judecătorie. Nu e indicat să-ţi argumentezi contestaţia cu asemenea aberaţii, de genul celor postate mai sus pentru că te vei face de râs. Pune mâna şi citeşte legislaţia, nu te mai informa de pe facebook.

Link to comment

Paul99, ești începător și habar nu ai de legislatia rutiera! :doh:

Ce relevanta are dacă avea sau nu cascheta pe cap, când tu ai încălcat legea? Fii bărbat și accepta consecințele faptei tale. După fapta și răsplată!

Link to comment
 • Member

Toti contravenientii evita un accident rutier si incalca regulile de circulatie si toti considera ca daca politistul nu are cascheta sau ordin de serviciu ca prin magie dispare si fapta lor. 

Link to comment
 • 5 months later...

Buna ziua,

Mi sa luat permisul pt 30 de zile la neacordare de prioritate pentru trecerea de pietoni 

Eram pe un drum cu o singura banda pe sens iar pietonul era pe cealanta parte de mers ,eu fiind pe celalant sens si pietonul pe cealanta parte pe bordura in dreptul treceri marcate pt pietoni nu am oprit si mia luat imediat permisul 

Problema este ca sunt incepatoare si am mai avut permisul luat tot pt neacordare pieton acum 5 luni 

Pe cat timp mi-l ia acum 

Va rog daca puteti sa ma ajutati

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.