Jump to content
POLITISTI.ro

Admitere în trupele speciale ale poliţiei.


AdrianVisinescu

Recommended Posts

Bună seara ! Am o întrebare, trebuie să fi practicat obligatoriu un sport de contact pentru a participa la selecția în forțele speciale ? Sau pot participa și în funcție de antrenamentele pe care le fac în Academie și în restul timpului parcurs până la momentul înscrierii in concursul respectiv ?

Edited by AdrianVisinescu
Link to comment
 • Moderator

Înainte de toate trebuie să fii poliţist, respectiv să urmezi o instituţie de formare a poliţiştilor (Academia de Poliţie ori una dintre cele două scoli de poliţie de la Câmpina sau Cluj). Abia după te poţi gândi să ajungi într-o astfel de formaţiune.

Găseşti toate informaţiile necesare în topicul:

Link to comment
 • 4 months later...
 • 5 months later...

Presupun ca nu i-am oferit un raspuns gresit intrebarea sa fiind "trebuie să fi practicat obligatoriu un sport de contact pentru a participa la selecția în forțele speciale?"

Link to comment
 • 1 month later...

Sport de contact? Nu te duci acolo sa dai picioare-n cap si pumni in gura, asta in primul rand ( asta nu inseamna ca n-o s-o faci )

O echipa de interventie actioneaza bazandu-se, in primul rand pe comunicare si capacitatea de a lucra "in echipa", in al doilea rand operezi intr-un mediu in care te folosesti de arma in majoritatea cazurilor, scopul final fiind imobilizarea subiectului sau, in cel mai rau caz, neutralizarea lui. Daca faci de 2-3 ani box sau orice ai face asta nu inseamna ca esti mai capabil decat unul care-si stie scopu'.

Intr-adevar, te poate ajuta, dar nu e necesar ( cred ca asta era subiectu' discutiei, daca e necesar sau nu, nu) ? :P

 • Upvote 3
Link to comment

Nu este legat de admitere, dar este legat de trupele speciale. Cum se numesc acei polițiști care sunt îmbrăcați în uniformă de culoarea armatei și care au pălării sau șepci de aceeași culoare? Sunt cei de la SAS?

Link to comment
 • Member

SAS/SIAS

 

E normal sa visati la trupe speciale,actiune etc., insa in aceste trupe ale Politiei Romane sunt admise numai persoane cu ani vechime in operativ,in urma unor testari riguroase fizice,psihologice etc.Ma indoiesc ca respectivele formatiuni ar accepta in randurile lor novici abia veniti din scoala.Mai intai sa fiti admisi intr-o institutie de formare a politistilor,sa o terminati si apoi ganditi-va,abia , la trupe speciale si alte cele

 • Upvote 1
Link to comment

Mulțumesc pentru lămurire. Am întrebat de aceste trupe ale poliției pentru că i-am văzut des, mi se par că arată estetic mai bine față de celelalte trupe și nu știam din ce fac parte. :)

Link to comment
 • 1 year later...

Bună seara oameni buni. Vreau întâi să mă prezint și să imi cer de pe acum scuze dacă postez într-un post greșit, fiind prima dată când scriu pe acest forum. Sunt Adrian F, 25 ani (împliniți), București. Sunt instructor de fitness, personal trainner și practic Kickbox. Am terminat liceu economic, bacalaureat fără probleme, apoi am făcut 3 ani de drept, iar in al 4 lea(ultimul an) a trebuit să inghet școala din motive personale relative. Știu, mulţi vor spune că m-am înecat ca "rommul" la mal. Asta aș spune și eu, dar asta e soarta. După drept aș fi dat la ANI( academia natională de informatii) dar acum, nefinalizand facultatea intenționez mă orientez spre SIAS. Vreau să vă întreb cu stimă și seriozitate dacă aveţi informatii despre admiterea de anul acesta, pentru că am auzit dintr-o sursă care anul trecut s-a pensionat din SIAS, că datorită numărului mare al celor care au ieșit anul trecut la pensie, anul acesta se vor face admiteri și din surse externe.( Nu mă deranjează că eu personal sunt din sursă externă, chiar dacă nu e tocmai corect fată de cei care sunt in școala de politie și își doresc încadrarea tot in SIAS. Voi da examenul la fel ca oricare altă persoană și imi doresc cu sinceritate transparentă, cei mai buni să câștige). Vă mulțumesc anticipat și vă doresc un weekend plăcut.

Link to comment

Concursurile care s-au organizat anul trecut, din păcate, pentru agenți de poliție cu recrutare din sursă externă, au oferit locuri doar pentru structurile ordine publică și poliție rutieră, în niciun caz pentru "SIAS"! Ca să ajungi acolo, ești nevoit, ori să fii admis la un astfel de concurs, ceea ce nu doresc să se mai întâmple, să lucrezi în operativ o perioadă și ulterior dacă îndeplinești condițiile pentru a fi acceptat în structura respectivă, te vei transfera acolo, ori să fii admis la una din școlile de agenți de poliție și să urmezi același traseu!

Link to comment
 • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.