Jump to content
POLITISTI.ro

Admitere în trupele speciale ale poliţiei.

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Bună seara ! Am o întrebare, trebuie să fi practicat obligatoriu un sport de contact pentru a participa la selecția în forțele speciale ? Sau pot participa și în funcție de antrenamentele pe care le fac în Academie și în restul timpului parcurs până la momentul înscrierii in concursul respectiv ?

Modificat de AdrianVisinescu
  • Membru
Publicat

Un sport de contact poate sa constituie un avantaj in cazul unei selectii. Primul pas este sa termini o scoala de politie.

• Moderator
Publicat

Înainte de toate trebuie să fii poliţist, respectiv să urmezi o instituţie de formare a poliţiştilor (Academia de Poliţie ori una dintre cele două scoli de poliţie de la Câmpina sau Cluj). Abia după te poţi gândi să ajungi într-o astfel de formaţiune.

Găseşti toate informaţiile necesare în topicul:

Publicat

Știam lucrul cu admiterea, anul acesta o să intru. Vă mulțumesc pentru ajutorul acordat.

• 4 luni mai târziu...
Publicat

Primordiala ar fi o extrem de buna conditie fizica, practicarea unui sport de contact fiind doar un plus.

• Apreciez 1
  • Displace 6
  • 5 luni mai târziu...
Publicat

Presupun ca nu i-am oferit un raspuns gresit intrebarea sa fiind "trebuie să fi practicat obligatoriu un sport de contact pentru a participa la selecția în forțele speciale?"

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Sport de contact? Nu te duci acolo sa dai picioare-n cap si pumni in gura, asta in primul rand ( asta nu inseamna ca n-o s-o faci )

O echipa de interventie actioneaza bazandu-se, in primul rand pe comunicare si capacitatea de a lucra "in echipa", in al doilea rand operezi intr-un mediu in care te folosesti de arma in majoritatea cazurilor, scopul final fiind imobilizarea subiectului sau, in cel mai rau caz, neutralizarea lui. Daca faci de 2-3 ani box sau orice ai face asta nu inseamna ca esti mai capabil decat unul care-si stie scopu'.

Intr-adevar, te poate ajuta, dar nu e necesar ( cred ca asta era subiectu' discutiei, daca e necesar sau nu, nu) ? :P

• Apreciez 3
Publicat

Nu este legat de admitere, dar este legat de trupele speciale. Cum se numesc acei polițiști care sunt îmbrăcați în uniformă de culoarea armatei și care au pălării sau șepci de aceeași culoare? Sunt cei de la SAS?

• Membru
Publicat

SAS/SIAS

E normal sa visati la trupe speciale,actiune etc., insa in aceste trupe ale Politiei Romane sunt admise numai persoane cu ani vechime in operativ,in urma unor testari riguroase fizice,psihologice etc.Ma indoiesc ca respectivele formatiuni ar accepta in randurile lor novici abia veniti din scoala.Mai intai sa fiti admisi intr-o institutie de formare a politistilor,sa o terminati si apoi ganditi-va,abia , la trupe speciale si alte cele

• Apreciez 1
Publicat

Mulțumesc pentru lămurire. Am întrebat de aceste trupe ale poliției pentru că i-am văzut des, mi se par că arată estetic mai bine față de celelalte trupe și nu știam din ce fac parte. :)

• 1 an mai târziu...
Publicat

Bună seara oameni buni. Vreau întâi să mă prezint și să imi cer de pe acum scuze dacă postez într-un post greșit, fiind prima dată când scriu pe acest forum. Sunt Adrian F, 25 ani (împliniți), București. Sunt instructor de fitness, personal trainner și practic Kickbox. Am terminat liceu economic, bacalaureat fără probleme, apoi am făcut 3 ani de drept, iar in al 4 lea(ultimul an) a trebuit să inghet școala din motive personale relative. Știu, mulţi vor spune că m-am înecat ca "rommul" la mal. Asta aș spune și eu, dar asta e soarta. După drept aș fi dat la ANI( academia natională de informatii) dar acum, nefinalizand facultatea intenționez mă orientez spre SIAS. Vreau să vă întreb cu stimă și seriozitate dacă aveţi informatii despre admiterea de anul acesta, pentru că am auzit dintr-o sursă care anul trecut s-a pensionat din SIAS, că datorită numărului mare al celor care au ieșit anul trecut la pensie, anul acesta se vor face admiteri și din surse externe.( Nu mă deranjează că eu personal sunt din sursă externă, chiar dacă nu e tocmai corect fată de cei care sunt in școala de politie și își doresc încadrarea tot in SIAS. Voi da examenul la fel ca oricare altă persoană și imi doresc cu sinceritate transparentă, cei mai buni să câștige). Vă mulțumesc anticipat și vă doresc un weekend plăcut.

Publicat

Concursurile care s-au organizat anul trecut, din păcate, pentru agenți de poliție cu recrutare din sursă externă, au oferit locuri doar pentru structurile ordine publică și poliție rutieră, în niciun caz pentru "SIAS"! Ca să ajungi acolo, ești nevoit, ori să fii admis la un astfel de concurs, ceea ce nu doresc să se mai întâmple, să lucrezi în operativ o perioadă și ulterior dacă îndeplinești condițiile pentru a fi acceptat în structura respectivă, te vei transfera acolo, ori să fii admis la una din școlile de agenți de poliție și să urmezi același traseu!

• 3 ani mai târziu...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.