Jump to content
POLITISTI.ro

cum pot recupera documentele de proprietate ale masinii?

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Am o situatie la care nu gasesc raspuns.

Acum vreo 6 ani de zile am vandut penultima mea masina unei foste colege de serviciu( de atunci). Ea s-a scuzat ca nu are bani momentan pentru derularea actelor dar mi-a promis ca imi va plati impozitul la masina pana cand vom putea face actele. S-a tinut de cuvant si timp de 2 ani de zile a platit impozitul corect. Intre timp eu am plecat cu serviciul in alta localitate si n-am mai stiut nimic de masina. Cand m-am trezit cu "somatie" de la Finante pentru restante la plata impozitelor auto am cautat-o pe fosta mea colega dar ea plecase la munca in Italia. Am vorbit cu fiica ei care mi-a spus ca a instrainat masina si mi-a dat un numar de telefon. Timp de 1 an de zile am purtat discutiile cu acel domn dupa care a inceput sa nu-mi mai raspunda la telefon. Acum 2 ani am revenit acasa si am luat legatura cu el (sta la 50 km de mine) incercand sa rezolv problema vanzarii masinii. Surpriza a fost mare cand am vazut masina care este lovita (accident rutier ), fusese si furata de vreo 3 tineri din zona. Am inteles ca i-a dat in judecata pe tineri incercand sa-si recupereze prejudiciul iar de aici incolo totul este de NEINTELES!!!!!....... Taxa auto este prea mare ca sa-si mai permita inmatricularea masinii (1300 euro), impozitele pe masina nu le-a platit niciodata si nici nu are de gand si nici cu ce, actele nu mi le da pentru a putea radia masina iar ca s-o rascumpar imi cere un pret IREAL. Am facut 7 drumuri in incercarea de a rezolva aceasta problema dar toate au fost esecuri. Spune ca masina nu poate sa mi-o dea fiindca a facut obiectul unui proces, actele nu mi le da sa pot face radierea iar bani nu are sa-si plateasca impozitele dara-mi-te sa o inmatriculeze!!!!!!!!. Va rog sa-mi spuneti care este procedura legala sa-mi rezolv problema pentru ca din partea "detinatorului" numai amanari!!!.

• Membru
Publicat

Solutia la problema ta avand in vedere faptul ca nu poti sa te intelegi cu actualul proprietar al masinii, este sa obtii o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva prin care sa se impuna  in mod expres radierea din circulatie a vehiculului sau sa arate ca vehiculul respectiv a fost instrainat!

• Apreciez 3
  • Moderator
Publicat

Procedura legală e să-i acționezi în judecată.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.