Jump to content
POLITISTI.ro

cum pot recupera documentele de proprietate ale masinii?


is10pfg

Recommended Posts

Buna ziua,

Am o situatie la care nu gasesc raspuns.

Acum vreo 6 ani de zile am vandut penultima mea masina unei foste colege de serviciu( de atunci). Ea s-a scuzat ca nu are bani momentan pentru derularea actelor dar mi-a promis ca imi va plati impozitul la masina pana cand vom putea face actele. S-a tinut de cuvant si timp de 2 ani de zile a platit impozitul corect. Intre timp eu am plecat cu serviciul in alta localitate si n-am mai stiut nimic de masina. Cand m-am trezit cu "somatie" de la Finante pentru restante la plata impozitelor auto am cautat-o pe fosta mea colega dar ea plecase la munca in Italia. Am vorbit cu fiica ei care mi-a spus ca a instrainat masina si mi-a dat un numar de telefon. Timp de 1 an de zile am purtat discutiile cu acel domn dupa care a inceput sa nu-mi mai raspunda la telefon. Acum 2 ani am revenit acasa si am luat legatura cu el (sta la 50 km de mine) incercand sa rezolv problema vanzarii masinii. Surpriza a fost mare cand am vazut masina care este lovita (accident rutier ), fusese si furata de vreo 3 tineri din zona. Am inteles ca i-a dat in judecata pe tineri incercand sa-si recupereze prejudiciul iar de aici incolo totul este de NEINTELES!!!!!....... Taxa auto este prea mare ca sa-si mai permita inmatricularea masinii (1300 euro), impozitele pe masina nu le-a platit niciodata si nici nu are de gand si nici cu ce, actele nu mi le da pentru a putea radia masina iar ca s-o rascumpar imi cere un pret IREAL. Am facut 7 drumuri in incercarea de a rezolva aceasta problema dar toate au fost esecuri. Spune ca masina nu poate sa mi-o dea fiindca a facut obiectul unui proces, actele nu mi le da sa pot face radierea iar bani nu are sa-si plateasca impozitele dara-mi-te sa o inmatriculeze!!!!!!!!. Va rog sa-mi spuneti care este procedura legala sa-mi rezolv problema pentru ca din partea "detinatorului" numai amanari!!!.

Link to comment
  • Member

Solutia la problema ta avand in vedere faptul ca nu poti sa te intelegi cu actualul proprietar al masinii, este sa obtii o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva prin care sa se impuna  in mod expres radierea din circulatie a vehiculului sau sa arate ca vehiculul respectiv a fost instrainat!

  • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.