Jump to content
POLITISTI.ro

Primesc sau nu primesc circumstanta atenunta?


sergium

Recommended Posts

Un coleg de-al prietenei mele ii tot facea avansuri cu conotatie sexuala, si ii propunea sa se desparta de mine pt. el. L-am batut mar... cand am vazut SMS-urile pe care i le trimitea.

Primesc sau nu primesc circumstanta atenunta? unii zic ca merit o agravanta... sad.gif astept raspuns

 

Respectivul a primit 15 zile IML pt. ca l-am lovit in dinti si a cazut pe jos unde a dat cu capul de beton. I-am mai dat 2 picioare in cap :( Nimic altceva

Link to comment

"Nimic altceva" - de parcă nu ar fi jost îndeajuns de grav. Felicitări, ce pot să spun, te încadrezi perfect la 6 luni-5 ani. Și dacă speri că o să beneficiezi de circumstanțe atenuante, visează în continuare. Legea nu tolerează maimuțoii cu atitudine de masculi alfa, cu atât mai puțin un mascul beta ca tine. Mult noroc în continuare, o să ai nevoie.

  • Upvote 3
Link to comment
  • Member

Art. 75 Circumstanţe atenuante

(1) Următoarele împrejurări constituie circumstanţe atenuante legale:

a) săvârşirea infracţiunii sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă, printr-o atingere gravă a demnităţii persoanei sau printr-o altă acţiune ilicită gravă;

b) depăşirea limitelor legitimei apărări;

c) depăşirea limitelor stării de necesitate.

d) acoperirea integrală a prejudiciului material cauzat prin infracţiune, în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, dacă făptuitorul nu a mai beneficiat de această circumstanţă într-un interval de 5 ani anterior comiterii faptei. Circumstanţa atenuantă nu se aplică în cazul săvârşirii următoarelor infracţiuni: contra persoanei, de furt calificat, tâlhărie, piraterie, fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice, ultraj, ultraj judiciar, purtare abuzivă, infracţiuni contra siguranţei publice, infracţiuni contra sănătăţii publice, infracţiuni contra libertăţii religioase şi respectului datorat persoanelor decedate, contra securităţii naţionale, contra capacităţii de luptă a forţelor armate, infracţiunilor de genocid, contra umanităţii şi de război, a infracţiunilor privind frontiera de stat a României, a infracţiunilor la legislaţia privind prevenirea şi combaterea terorismului, a infracţiunilor de corupţie, infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, a celor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, a infracţiunilor privitoare la nerespectarea regimului materiilor explozive, materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, privind regimul juridic al drogurilor, privind regimul juridic al precursorilor de droguri, a celor privind spălarea banilor, privind activităţile aeronautice civile şi cele care pot pune în pericol siguranţa zborurilor şi securitatea aeronautică, privind protecţia martorilor, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, a celor privind traficul de organe, ţesuturi sau celule de origine umană, privind prevenirea şi combaterea pornografiei şi a celor la regimul adopţiilor.

(2) Pot constitui circumstanţe atenuante judiciare:

a) eforturile depuse de infractor pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii;

b) împrejurările legate de fapta comisă, care diminuează gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului.

Art. 193 Lovirea sau alte violenţe

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Aceasta infractiune este o infractiune contra persoanei.

Efectuand silogismul cu articolul de mai sus, rezulta faptul ca nu poti beneficia de circumstante atenuante.

Cred ca singurul lucru inteligent pe care il mai poti

face, avand in vedere faptul ca esti o bestie infecta fara creier, este sa iti ceri scuze si sa ii acorzi omului o despagubire financiara de natura a-l determina sa isi retraga plangerea.

Data viitoare du-te si cere sfaturi la un avocat ca sa arunci niste bani in vant sau leaga-ti un bolovan de gat si arunca-te in orice balta mai adanca!

Link to comment

cu alte cuvinte, circumstanta ta e atenuata rau de tot! singura solutie este s-o dai la pace cu victima(ramine de vazut cit e scoru si daca il duce bila, te perie bine)

Link to comment

Apelez din nou la experienta dumneavostra profesionala...

Cam ce sanse am ca respectivul sa se razbune pe mine cu timpul? sau pe prietena mea? Asa un procent onest, dat din lucrarile dvs :(

Deja ameninta in stanga si in dreapta...:( se va calma cu timpul?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.