Jump to content
POLITISTI.ro

Iesire din tara cu dovada permisului suspendat


CristianP
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Salutari,

 

O cunostinta venea in Romania pentru o scurta vacanta de o saptamana. A fost oprit deoarece a depasit viteza (nu stiu exact cat, nu a ajuns inca) si i-a fost suspendat permisul pentru 3 luni de zile. A primit o dovada prin care mai poate conduce inca 2 saptamani.

 

Ideea este ca el trebuie sa se intoarca la munca in Elvetia intr-o saptamana. Ce se poate face?

Specific ca este cetatean elvetian si nu are nici o legatura cu Romania (cetatenia).

 

Se poate face ceva ? Mai poate conduce inapoi in Elvetia in aceste doua saptamani cu dovada din Romania ? (banuiesc ca nu).

Citisem undeva ca poate face la notar o cerere cum ca trebuie sa se intoarca la munca pentru a-i fi inapoiat permisul (nu stiu sub ce conditii...dar macar sa poata iesi din tara).

 

Va multumesc anticipat pentru ajutor, salutari.

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

În privind circulaţia pe drumurile publice este prevăzut:

 

Art. 220. – (1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, împotriva căruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita şefului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost constatată fapta, restituirea documentului, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii teritoriului României.

(2) În situaţia restituirii permisului de conducere potrivit alin.(1), şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române comunică sancţiunea aplicată autorităţii străine care a eliberat documentul.

Link to comment

Multumesc Marius, promt si rapid ca de obicei.

O intrebare, inainte de expirarea perioadei de suspendare inseamna inainte de cele 3 luni, corect?

Adica daca omul sta 3 saptamani (ceea ce inseamna o saptamana peste cele 2 specificate in avizul care ii permite sa circule) poate sa mearga in Brasov unde a fost oprit si sa ceara permisul cu o zi inainte sa plece. Dupa care pleaca si suspendarea se aplica de autoritatile elvetiene, corect?

Edited by danpin
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.