Jump to content
POLITISTI.ro

Guvernul amana plata salariilor castigate in instanta in 2010


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Guvernul a avizat ordonanta prin care restantele salariale castigate de catre bugetari in instanta pe parcursul acestui an sunt esalonate la plata pe o perioada de trei ani, in intervalul 2011–2013.

Astfel sumele prevazute prin hotarari judecatoresti, reprezentand drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului bugetar, devenite executorii in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010, nu vor fi achitate integral in acest an, ci esalonate la plata pe urmatorii trei ani, dupa sistemul aplicat de Guvern in cazul titlurilor executorii din anul trecut.

In 2011 urmeaza sa fie platit 34% din valoarea titlului executoriu, in 2012 sa fie achitat 33% din valoarea titlului, iar in 2013 sa fie acordat restul de 33% din valoarea titlului.

In vara anului trecut, Guvernul a decis, prin OU 71/2009, ca drepturile salariale stabilite prin hotarari judecatoresti in favoarea bugetarilor, in principal pentru personalul din justitie si administratia penitenciarelor, devenite executorii pana la 31 decembrie 2009, vor fi esalonate la plata cu cate o treime din valoarea titlului, in perioada 2010-2012: in 2010 este achitat 34% din valoarea titlului executoriu, in 2011 se plateste 33% din valoarea titlului, iar in 2012 se restituie 33% din valoarea titlului.

In cursul acestui termen, orice cerere de executare silita se suspenda de drept.

Sumele platite se actualizeaza cu indicele inflatiei stabilit de Institutul National de Statistica.

Guvernul se substituie instantelor de judecata. Ce ma face sa cred ca in 2011 nu se va da o alta ordonanta de amanare a platilor salariilor castigate?

Oare in situatia inversa, in care statul are de primit niste bani de la mine, pot sa il aman si eu pana in 2013?

Un titlu executoriu se pune in aplicare imediat sau prin executare silita. Daca legile in aceasta tara sunt pacaleli, iar deciziile justitiei nu se respecta ma intreb ce stat de drept avem?

Link to comment

Daca guvernul este cel care incalca legea, ce pretentii sa mai avem la cetatenii acestei tari? :hmmmt:

Eu intelesesem ca nea Poc este profesor universitar de drept constitutional !?

De-aia nu stie saracu nici ca exista o infractiune care se cheama "nerespectarea hotararii judecatoresti". Io-i propun sa mai conspecteze, si sa se duca singurel la Parchet. Poate asa constientizeaza si el ca o hotarire judecatoreasca, definitiva si irevocabila, nu poate fi aminata pt punere in executare printr-o ordonanta de urgenta. :doh:

Sper ca cineva va ataca aceasta ordonanta a guvernului la Curtea Constitutionala. :huh:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.