Jump to content
POLITISTI.ro

Reinmatriculare auto radiat temporar


Maniak22

Recommended Posts

Am o problema la care nu ii dau de capat fiiindca mereu parerile sunt impartite si nimeni nu stie sa imi spuna nimic concret. Treaba sta in felul urmator: 

Am cumparat acum 1 an de zile o masina cu motor mare din anii 70 pe care am inceput sa o restaurez cu gandul sa o fac masina de epoca la cei de la retromobil. Modelul este iesit de peste 30 de ani din fabricatie, deci se incadreaza. Problema incepe abia acum. Cel de la care am cumparat-o a gasit-o si el la un batran in 2011. Au facut intre ei Contract de vanzare-cumparare iar cel de la care am cumparat-o a rugat batranul sa o radieze la cerere cu mentiunea ca o depoziteaza la cumparator in curte. A predat numerele si talonul si a primit ceva chitante. Sunt sigur ca a radiat-o si de la finante. Cumparatorul a vrut sa radieze masina cu gandul sa nu plateasca impozit cat timp o restaureaza si mai apoi cand o reinscrie in circulatie si mai intai la cei de la retromobil care mai apoi sa il scuteasca de timbrul de mediu/taxa de poluare si evident impozit(care nu se plateste la masinile de epoca) si de asemea scutite de rovinieta. 

Eu am facut Contract de Vanzare-Cumparare cu cel de la care a cumparat masina de la batran. Ca si acte mai am CIV-ul pe numele batranului, certificatul de radiere temporara cu mentiunea depozitarii in curtea cumparatorului, fiscalul de la batran si cred ca diverse chitante printre care o copie dupa fostul talon mi se pare si o copie dupa buletinul batranului. De cand am cumparat-o masina este depozitata in garajul meu.

 

Ce vreau eu defapt ? Cand termin de pus la punct masina vreau sa o inscriu pe numele meu si sa o bag la cei de la retromobil ca macar sa mai reduc din costuri si sa nu platesc timbrul de mediu si pe viitor impozit. Masina va fi doar de weekend si va fii condusa doar vara.

Bravo pana aici.

1. Va trebuie sa platesc retroactiv ceva impozit cand o inscriu ?

2. Mai am nevoie de alte acte la reinmatriculare ?

3. Voi primi ceva amenda ca nu am inscris-o ?

Link to comment
  • Moderator

Pentru astfel de detalii vă puteţi adresa DRPCIV, pentru că înmatricularea autovehiculelor nu mai intră în atribuţiile Poliţiei Române.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.