Jump to content
POLITISTI.ro

Telefonul mobil interzis


cipylan
 Share

Recommended Posts

Buna ziua! Sunt poltist de frontiera la Galati si am aflat de curand ca nu mai avem voie cu telefoane mobile la noi in timpul serviciului, pentru protectia informatiilor clasificate. Stiti cumva daca este in totalitate legal? Eu cred ca undeva este un abuz, dar am nevoie de ajtorul vostru al forumistilor. Stiu ca in incinta anumitor incaperi este interzis accesul cu telefonul mobil sau alte medii de stocare, dar nu cred ca in afara incaperilor, a unitatii in sine este spatiu interzis, avand in vedere ca orice document clasificat sau inregistrat ca si clasificat ramane in interiorul unitatii. Eu lucrez in camp, pentru cunoscatori asa numita frontiera verde. Am aflat ca telefoanele sunt adunate de unul dintre cateii (lingaii) coordonatorului turei fara a fi inchise fiecare separat intr-o cutie, ci aruncate in vestiarul coordonatorului turei, precum "cartofii". Va rog sa ma ajutati sa combat decizia luata chipurile de IGPF, pe care o gasesc ca fiind ilegala si imorala! PS. Coordonatorului turei am inteles ca nu-i este interzis sa detina telefon mobil asupra sa. Sa fie oare si un soi de discriminare? Mai am putin si termin concediul, si  vreu sa stiu daca pot sa-mi iau telefonul sau va trebui sa-l lasa acasa. Va mulțumesc anticipat!

:(:hmmmt:

Edited by cipylan
Link to comment
Share on other sites

Masura este una anticoruptie. Dispozitia asa si spune, sa fie tinute telefoanele in fisetul sefului de tura. Ca-s aruncate sau cum or fi puse, mi se p[are stupid sa vii cu telefonul la munca, doar ca sa il tii intr-un fiset pe timpul misiunii. Mai bine "renunti" la telefon. Nu esti obligat sa ai telefon:)

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

@cipylan Vezi aici topic deschis pe tema asta:

Edited by MDDaniel
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

MDDaniel acel topic este în secţiunea privată şi omul nu are acces acolo.

 

Ce măsură anticorupţie poate fi o asemenea aberaţie? Din contră este o măsură ce favorizează corupţia, probabil că le este teamă că-i filmaţi sau înregistraţi.

Link to comment
Share on other sites

@cipylan Vezi aici topic deschis pe tema asta:

Din nefericire pentru mine nu am acces in aceasta sectiune.

 

 

MDDaniel acel topic este în secţiunea privată şi omul nu are acces acolo.

 

Ce măsură anticorupţie poate fi o asemenea aberaţie? Din contră este o măsură ce favorizează corupţia, probabil că le este teamă că-i filmaţi sau înregistraţi.

Sunt de aceiasi parere, la asta m-am gandit si eu. Mi s-a intamplat sa fiu apostrofat destul de urat de unii fosti militari cu amenintari ca ma vor dezbraca de haina si voi fi aruncat afara, i-am inregistrat cu mobilul si cei ce interveneau pentru ei, cand auzeau ca i-am inregistrat nu stiau cum sa o scoata, sa nu afle careva mai de sus. Apoi cand ma vedeau cu mobilul in mana intrau in panica. De ce oare? C-or fi corecti poate. 

Oricum, indiferent de cauza pentru care imi este interzisa utilizarea mobilului, eu sunt total impotriva deciziei lor. In general utilizez mobilul pentru a tine legatura cu familia, fiindca  consider ca este important sa aflu daca se intampla ceva acasa si de ceva timp am mapa legislativa in format electronic prin aplicatia Legislativ care mi se pare foarte utila. Noi la frontiera nu avem cu totii acces la masini, ci mai mergem si pe jos, iar documentatia cu legile xeroxate este foarte stufoasa si incomoda de multe ori. De aceea vad eu util mobilul. Iar cei care sunt de partea infractorilor vor incalca legea cu toate masurile lor, fiindca stiti si voi hotul este intotdeauna cu un pas inainte. 

Va rog daca se poate sa-mi spuneti care este documentul ce-mi interzice utilizarea telefonului mobil in camp, in afara institutiei, sa-l studiez , poate ma lamuresc cum este de fapt.

Va mutumesc pentru interventia prompta!

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Încă o dovadă că acest forum este citit de multă lume, inclusiv de ziarişti, care îşi culeg subiecte de aici. Şi dacă nu mă credeţi, citiţi acest articol: 

 

 
Lovitură „la temelie“! Poliţiştii de frontieră sunt indignaţi
Ştire online publicată Luni, 07 Iulie 2014. Autor: Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV
 
Măsuri severe în privinţa poliţiştilor de frontieră din punctele de control: li s-a interzis să vină cu telefonul mobil la serviciu, iar şefii au dreptul să le percheziţioneze buzunarele şi maşinile personale. 
 
O decizie a conducerii Inspecto-ratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a stârnit indignarea a mii de poliţişti de frontieră din întreaga ţară. Prin dispoziţia 20554/19.06.2014, semnată de chestorul Ioan Buda, şeful IGPF, poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea în punctele de control - fie că este vorba de frontieră verde, de port, gări sau aeroporturi - li s-a interzis să deţină sau să folosească, în timpul orelor de serviciu, telefoanele mobile personale, laptopuri sau tablete. Aceste dispozitive sunt strânse, la începutul orelor de muncă, de şeful de serviciu sau de o persoană desemnată de acesta, şi înapoiate înainte de plecarea spre casă. 
 
Explicaţia oferită de şefi poliţiştilor de frontieră a fost că acestea sunt nişte măsuri anticorupţie, prin care mai marii de la Bucureşti vor să-i ţină pe frontierişti departe de capcanele fărădelegilor. Chiar şi aşa, poliţiştii de frontieră sunt nemulţumiţi şi con-sideră măsura abuzivă. 
 
Eu cred că undeva este un abuz. Ştiu că în incinta anumitor încăperi este interzis accesul cu telefonul mobil, dar nu cred că în afara încăperilor, a unităţii, este interzis, având în vedere că orice document clasificat rămâne în interior. Eu lucrez în câmp, pentru cunoscători, aşa numita frontieră verde. Am aflat că telefoanele mobile sunt adunate de unul dintre coordonatorii turei, fără a fi închise fiecare aparat separat într-o cutie, ci aruncate în vestiarul acestuia, precum cartofii. Consider că această măsură este ilegală şi imorală”, a semnalat un poliţist de frontieră. 
 
Un altul le-a împărtăşit colegilor faptul că familia nu a putut să-l contacteze, în momentul în care în locuinţa sa a avut loc un scurtcircuit: „Fiul meu de 14 ani nu a reuşit să mă contacteze telefonic, din cauza unei dispoziţii care nu îmi permite să am asupra mea telefonul mobil. Dacă îmi lua casa foc sau se întâmpla vreo altă nenorocire, cu ce mă ajuta ministerul?”. 
 
Cât priveşte prevenirea faptelor de anticorupţie - cum este justificată această dispoziţie - „cum poate fi ea realizată dacă în cazul vameşilor nu se iau aceleaşi măsuri?”, se întreabă oamenii de la frontieră. 
 
Şi fără telefoane, şi percheziţionaţi Sindicaliştii sunt în asentimentul angajaţilor şi spun că fac deja demersuri pentru anularea dispo-ziţiei respective. Mai ales că acesta prevede mult mai multe decât interzicerea telefoanelor… 
 
„Nu e vorba doar de interzicerea telefoanelor mobile! La articolul 12 din respectiva dispoziţie se precizează că şeful direct are dreptul să percheziţioneze subordo-naţii în buzunare şi în maşina personală, în timpul şi la sfârşitul programului de muncă. Aceste dispoziţii sunt ilegale!”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Iulian Surugiu, preşedintele Sin-dicatului Naţional al Agen-ţilor de Poliţie (SNAP). Sindicalistul a adăugat că au fost trimise deja memorii către şefii IGPF şi se speră ca, cel mai târziu până la sfârşitul lunii iulie, această dispoziţie abuzivă să fie anulată. 
 
„În cazul dispoziţiilor date de IGPF, fiecare poliţist trebuie să semneze că a luat cunoştinţă de aceasta. Sunt câţiva lucrători, din cadrul Gărzii de Coastă, care au refuzat că semneze de luare la cunoştinţă. Aşteptăm să vedem dacă vor exista urmări şi vom acţiona în conse-cinţă, pentru că nu este legal să-i oblige la un abuz!”, a adăugat sindicalistul Iulian Surugiu. 
 
„Nu au nevoie de telefoane, au staţii emisie-recepţie!“ Trebuie precizat, însă, că nu toţi poliţiştii de frontieră văd dispoziţia ca pe un abuz. „Un poliţist de frontieră dintr-un punct de control nu are nevoie de telefonul mobil personal. Are o staţie emisie-recepţie performantă, prin care poate lua legătura cu orice coleg, din orice colţ al ţării, şi inclusiv cu familia. Rudele nu trebuie decât să sune la dispecerat şi i se transmite mesajul agentului respectiv”, ne-au spus alţi oameni ai legii. 
 
Au mai încercat şi alţii… Nu este prima dată când o astfel de dispoziţie este aplicată în rândul poliţiştilor de frontieră de la malul mării. În 2004, comisarul şef Nicu Mincu, şeful Direcţiei Poliţiei de Frontieră Constanţa, a impus măsuri asemănătoare: poliţiştii de frontieră erau controlaţi prin „dezbrăcarea” de uniforme, nu mai aveau voie să vină la serviciu cu maşinile personale, iar telefoanele mobile şi banii erau predaţi la intrarea în tură. Măsurile au fost abrogate după ieşirea la pensie a celui care le-a impus. 
 
sursa: cugetliber.ro
 
Comparaţi ce am subliniat în articol, despre care autoarea articolului spune că cică un poliţist de frontieră i-ar fi precizat, cu primul post al acestui topic. Numai că ziarista nici măcar nu a avut bunul simţ să citeze complet ceea ce a postat colegul, ce să mai vorbim despre citarea sursei. 
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.