Jump to content
POLITISTI.ro

Politist in greva foamei datorita unor abuzuri incredibile


bozo

Recommended Posts

 • Member

"Un politist clujean a intrat, luni, in greva foamei si reclama "abuzurile" la care ar fi fost supus de catre conducerea Politiei municipiului Cluj-Napoca, el sustinand ca i s-a ridicat dreptul de port-arma si de a patrula pe strazi fara a i se explica motivele.

Agentul sef Sever Legian a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca a fost obligat sa faca mai multe controale psihologice, astfel incat sa poata fi dat afara din Politie.

"Ma confrunt cu mai multe nedreptati de peste un an, de cand am intervenit la aplanarea unui conflict la care a participat un cetatean sirian. Din persoana ultragiata de catre acesta, am ajuns in situatia in care masurile se iau impotriva mea, dorindu-se sa se arate ca am nevoie de asistenta psihologica si a putea fi, astfel, dat afara din Politie. Mi s-a ridicat dreptul de port-arma si de a patrula pe strazi fara sa cunosc motivele si am decis sa intru in greva foamei pentru a protesta fata de aceste abuzuri ale conducerii Politiei Cluj-Napoca", a spus Legian.

Potrivit acestuia, in iulie 2009, in timp ce executa serviciul de siguranta publica si patrulare pe raza Sectiei de Politie nr. 1 Cluj-Napoca, a fost dirijat de catre dispecerul de serviciu pentru aplanarea unui scandat izbucnit in cadrul unui proces de executare silita a bunurilor unei firme.

"Un cetatean sirian, Khairat Chikhess, care nu isi platise ratele de leasing, era executat silit si nu a vrut sa se legitimeze. A vorbit la telefon cu seful Sectiei de Politie nr. 1, comisar sef Liviu Crisan, care i-a spus sa nu se legitimeze. Eu am primit ordin prin telefon de la seful Sectiei nr. 1 sa plec de la fata locului si am ramas in fata portii firmei. La un moment dat, cetateanul sirian a iesit cu un cutit si s-a napustit spre unul dintre cei care faceau executarea silita, iar eu am intervenit pentru a-l dezarma, dar am fost taiat la incheietura mainii", a precizat Legian.

Politistul a sustinut ca la locul incidentului a sosit Liviu Crisan, care ar fi sters cutitul de sange si l-ar fi aruncat in alta parte.

"Am depus plangere penala impotriva cetateanului sirian pentru ultraj si impotriva sefului Sectiei de Politie nr. 1, Liviu Crisan, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si conflict de interese. Invatat de cineva din cadrul Politiei, cetateanul sirian a depus impotriva mea o plangere penala pentru abuz in serviciu", a spus politistul clujean.

El a sustinut ca a solicitat mutarea intr-un alt post, toate demersurile sale fiind respinse de conducerea Politiei municipiului Cluj-Napoca.

"Am fost amenintat de catre seful Sectiei 1 si de cetateanul sirian care imi spunea ca ar trebui sa imi retrag plangerea deoarece el este finul sefului Politiei Cluj-Napoca, Marcel Bontidean. La sfarsitul anului 2009, am fost instiintat ca din ordinul acestuia nu mai am dreptul sa port armamentul din dotare, fara sa mi se comunice motivele pentru care s-au luat aceste masuri", a afirmat Sever Legian.

El a mentionat ca a fost obligat sa intre intr-un program de asistenta psihologica pe o perioada de sase luni, care s-a prelungit la un an si sase luni, dar si sa se interneze la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Militar Cluj.

Legian a sustinut ca a primit de la medici o scrisoare medicala care atesta dreptul de a-si desfasura activitatea si de a purta armamentul din dotare, drept confirmat de catre o comisie a Ministerului de Interne la inceputul lunii februarie 2011.

"Sunt nemultumit ca mi s-a luat printr-un abuz dreptul de a purta arma si de a-mi face datoria si nu stiu nici acum care au fost motivele. Vreau sa primesc explicatii si de aceea am recurs la greva foamei. De marti ma intorc la serviciu, chiar daca sunt in greva foamei si voi vedea cat rezist", a mentionat Sever Legian.

El este in Politie din anul 1992 si sustine ca nu a avut nicio abatere, nefiind sanctionat nici macar cu o mustrare.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Gina Pop, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca Sever Legian a fost invitat, marti dimineata, la o intalnire cu conducerea IPJ Cluj, la care vor participa si reprezentanti ai organizatiilor sindicale ale politistilor.

Gina Pop a precizat ca Liviu Crisan nu mai face parte din Politie, in conditiile in care s-a pensionat in 2009.

"Domnul Crisan a incetat raporturile de munca cu Politia Cluj. S-a pensionat in anul 2009", a spus Pop."

stire citata www.crimetime.ro

Link to comment
 • Moderator

Politist clujean în greva foamei

Agentul de poliţie Sever Legian, despre care EvZ a scris că a fost victima unei infracţiuni de ultraj, muşamalizată de şeful acestuia, comisarul şef Liviu Crişan, a intrat azi în greva foamei.

agentulseverlegiancj382.jpg

Poliţistul susţine că după ce a avut curajul să reclame infracţiunea comisă de un cetăţean arab, protejat de comisarul şef Liviu Crişan, fost şef al Secţiei 1 de Poliţie din Cluj Napoca, a fost declarat “nebun", i s-a retras dreptul de a mai purta armă şi a fost trecut la munca de birou, şi asta din raţiuni umanitare, pentru că avea un copil bolnav.

“Stau în greva foamei până se vor rezolva toate problemele. Am intrat în refuz de hrană de azi noapte, de la miezul nopţii. Am vorbit cu medicul de familie care mi-a spus că dacă mi se va face rău să merg la Urgenţă. Când nu o să mai pot continua cu serviciul, nu o să mai merg nici la serviciu", arată politistul.

Agentul Sever Legian a fost implicat, în data de 22 iulie 2009, într-un scandal care a avut loc cu ocazia punerii în aplicare de către un executor judecătoresc a unei sentinţe, fiind tăiat la mână cu un cuţit de cetăţeanul arab Khairat Chikhess.

Agentul Legian susţine că la scurt timp, la faţa locului a apărut şeful său, comisarul Crişan, care l-a sfătuit pe arab să nu se legitimeze iar mai apoi “a luat cuţitul pe care l-a şers de sânge după care l-a aruncat în iarbă, departe de locul unde se aflau cei prezenţi".

Doi ani să dovedească că nu este nebun

După incident, agentul a fost chemat de către şefi şi a fost informat că din cauza unor “bănuieli legitime" legate de starea sa de sănătate mintală i-a fost reatrs dreptul de a purta armă şi a fost mutat la munca de birou.

Poliţistul spune că a fost trimis de două ori în faza comisiei psihiatrice de la Spitalul Militar din Cluj de unde s-a întors de tot atâtea ori ca fiind apt de serviciu.

Picătura care a umplut paharul agentului Legian a fost reprezentată de trimiterea acestuia în faţa comisiei superioare pshiatrice de la Spitalul Militar Central din Bucureşti de unde din nou a primit dreptul de a purta armă, medicii invocând faptul că agentul este sănătos din punct de vedere mintal. “Au încercat să mă scoată nebun, să mă trimită în pensie. M-au trimis la Bucureşti pentru testări psihologice.

Le-am făcut şi am demonstrat că sunt perfect normal. Din păcate răspunsul de la minister privind ultrajul este nefondat", a spus poliţistul Legian. În răspunsul invocat de către ministrul de Interne, Constantin Traian Igaş se spune că nu este vinivat de incidentele întămplate cu ocazia ultrajului asupra poliţistului.

La recomandarea medicilor din Bucureşti, poliţistul a cerut să fie mutat la alt birou de poliţie dar a fost refuzat de către conducerea Poliţiei Municipiului Cluj Napoca.

Sursa: EVZ.ro

Tot in Evenimentul zilei am citit ca politistul a depus un memoriu la MAI impotriva comisarului-sef Liviu Crisan.

Cercetarea disciplinara declansata in urma memoriului s-a inchis rapid, intrucat comisarul-sef s-a pensionat la o saptamana de la demararea procedurii.

 • Downvote 1
Link to comment

Cristim nu te poate ajuta nimeni daca nu te ajuti singur.

Vad ca politistul are sange in instalatie insa trebuia sa fie sfatuit de sindicat pana in momentul in care s-a dispus testarea lui psihologica.

Daca il cunoaste cineva va rog sa ii transmiteti ca nu il poate nimeni obliga sa dea un test psihologic cu un anumit psiholog ,cu psihologul unitatii sau cu un anume psihiatru.

Poate alege orice alt psiholog sau psihiatru recunoscut si atestat din Romania. Faptul ca a trecut prin mai multe comisii iar domnii de la Cluj refuza sa ii dea arma, care figureaza pe numele lui atata timp cat nu a incheiat fisa de lichidare este un abuz, mai ales ca este vorba de 2 ani.

Ca marea majoritatea a medicilor de la CMJ-uri sunt medici de familie, care desi nu sunt specialisti, majioritatea sunt doctori de familie pot aviza ridicarea pistolului , este o alta aberatie marca MAI .Sunt un fel de stat in stat si nu raspund decat in fata directorului de la Directia Medicala, un fel de nas al Cosa Nostra. Fac ce vor pentru ca ,,trateaza" politistii din teritoriu si raspund la Bucuresti iar pentru asta primesc salarii babane, au cabinete particulare , fac smecherii cu retetele la farmaciile pe care le aleg in functie de rude, si ocupa functii de specialist 1. Va vine sa credeti?

Alo minsterul reorganizarea nu ar trebuii sa inlocuiasca uniformele de politist cu grade multe si lauri la cascheta cu halatele albe?

Pentru Liviu Crisan am un mesaj : multa lamaie.Un alt prost cu functie din Politia Romana.

Insa nu el este cel care a dispus ridicarea pistolului, ci inspectorul sef de la acea data a dat o dispozitie scrisa cu avizul medicului de familie.

Urmatorul pas pe care trebuie sa il faca este plangere penala impotriva celui care a dispus si celui care a avizat.

Nu trebiuie sa mai spun ca trebuie sa se mute la alt medic de familie pentru a evita pe viitor astfel de neplaceri.

 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

usor de zis dar cred ca practic e foate greu sa lupti contra unui sistem.

aici se vede ca nu numai comandantul lui l-a lucrat ci toata conducerea...

 • Downvote 1
Link to comment

acest om chiar are nevoie de ajutorul nostru, al tuturo, dar mai ales al reprezentantilor sindicalisti. trebuie sa plateasca toti pentru ce i-au facut, sa fie demisi si nu numai. din punctul meu de vedere tb sanctionat si purtatorul de cuvant, daca acest om nu a iesit la pensie, asa cum afirma domnisoara, pentru ca ea nu e robot si reda doar ce i se spune, trebuie sa mai si gandeasca. dar ea ar fi ultima problema in cazul asta. incepand de la inspectorul sef, medicul care a lasat sa se inteleaga ca ii trebuie retras pistolul, seful sectiei si toti care au contribuit la drama acestui om sa infunde puscaria

 • Downvote 1
Link to comment

Esti sigur bozo?

Exista exceptiile care confirma regula.

Vezi balada ,,muiorita" a avut o influenta nefasta asupra copilariei noastre.

Dupa umila mea parere ,pentru ca generatiile urmatoare sa aiba o sansa, ar trebuii scoasa din programa scolara.

Alin purtatorul de cuvant chiar trebuie sa ,,redea" ce spune seful, altfel nu prea sta pe la caldurica.

Sa gandeasca? Asta ar fii o premiera.

Link to comment

nu prea este ciorba mea, dar din afara se vede asa: sindicatul a dormit in cizme insa in acesti 2 ani de probleme ar fi rezolvat mai rapid in instanta de judecata decit sa stea la mila sefilor. oricum nu a avut o viata usoara in serviciu insa nici sa stai si sa speri ca se schimba lucrurile nu merita. Prea mult bun simt strica cind ai de-a face cu idioti, trebuia sa-i care la tribunal pe toti.

exclud onorariu avocatului, poate ar fi gasit pe cineva care sa faca un pro bono sau sa-si incaseze onorariul din fondurile IPJ la finalizarea dosarului.

 • Upvote 2
Link to comment

In orice oras din tara gasesti avocati care practica onorarii de bun simt maxu.

Insa in penal trebuie sa mai faci si tu ceva ca parte vatamata..

Avocatul ar trebuii sa il aleaga persoana care a suferit un prejudiciu si platit de catre sindicatul din care face parte politistul.

Degeaba iti spune sindicatul ce sa faci daca tu nu vrei.

Edited by Elvis
Link to comment

asta spuneam si eu, ca ar fi trebuit sa-i bage in .... si sa mearga in instanta cu ei - civil, administrativ, penal, oricare. insa si el a stat 2 ani sperind ce? ma rog, poate a avut motivele lui asa ca nu tin sa il judec.

insa daca "stai capra" in fata autoritatii / sefului nu te astepta la respect din partea lor. dimpotriva, nu vor aprecia bun tau simt ci te vor calari si mai tare.

Link to comment
 • Moderator

Sunt doar supozitii si nu avem de unde sa stim ce a facut sau nu a facut omul.

Poate un coleg din Cluj, care stie mai multe, ne lumineaza si pe noi.

Link to comment
 • Moderator

În Adevărul de seară a apărut în această seară încă un articol referitor la acest caz:

Poliţistul aflat în greva foamei îşi continuă protestul la locul de muncă, să fie supravegheat că nu mănâncă

Poliţistul clujean Sever Leghian intrat, luni, în greva foamei nu s-a prezentat, în această dimineaţă la întevederea programată cu conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) şi reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor.

Potrivit şefului Sindicatului Agenţilor de Poliţie, Constantin Mandache, agentul-şef Sever Leghian încă nu a adus la cunoştinţa conducerii IJP motivele pentru care a intrat în greva foamei.

Mă voi duce astăzi la serviciu, în mod normal, şi voi rămâne acolo, să fiu sub supravegherea lor, să aibă dovada că nu mănânc. De aici, dacă va fi cazul, voi ajunge la spital. Cer să fie traşi la răspundere cei care sunt vinovaţi de comiterea unor abuzuri asupra mea“, a declarat pentru Adevărul de Seară agentul de poliţie Sever Leghian.

"Mă confrunt cu mai multe nedreptăţi de peste un an, de când am intervenit la aplanarea unui conflict la care a participat un cetăţean sirian. Din persoană ultragiată de către acesta, am ajuns în situaţia în care măsurile se iau împotriva mea, dorindu-se să se arate că am nevoie de asistenţă psihologică şi a putea fi, astfel, dat afară din Poliţie. Mi s-a ridicat dreptul de port-armă şi de a patrula pe străzi fără să cunosc motivele", a mai spus Legian. Acesta a fost înjunghiat de cetăţeanul sirian, însă niciun dosar având ca obiect ultragierea sa nu a fost înregistrat la Parchet, la vremea respectivă.

Conducerea IPJ se abţine de la orice comentariu, până când poliţistul işi va expune oficial motivele protestului.

De partea cealată, protestatarul spune că probleme sale sunt cunoscute conducerii IPJ Cluj.

Link to comment

Pe Intrapol exista un comunicat al SNAP ce contine adresa MAI prin care se arata ca politistul a fost reexaminat psihologoc si a fost declarat 'apt'. Prin urmare acesta are dreptul sa poarte pistolul in timpul serviciului, sa conduca masina unitatii, sa execute toate activitatile care i-au fost interzise pana atunci. Nu mai retin data incepand cu care politistul poate reintra in drepturi, cred ca sfarsitul lunii februarie...

De asemenea se fac cercetari pentru a se stabili imprejurarile in care s-au luat aceste hotarari impotriva colegului nostru. Sa speram ca se va face dreptate!

Link to comment

matius intradevar nu putem stii cu exactitate ce s-a intamplat acolo, dar la cate abuzuri sunt prin gradina noastra tind sa cred ca in mare masura politistul are dreptate.

elvis asa e, ar fi o premiera sa gandeasca si stiu ca e pus acolo doar sa dea din gura, sa spuna ce vrea seful care de multe ori scoate castane din foc cu mana lui, insa daca ar gandi putin si-ar da seama ca este responsabil pt ceea ce spune

Link to comment

Vai si amar ce s-a ajuns si in tara asta,toti tigani de arabi(cei mai mari evazionisti) fac legea in tara asta........ asa suntem noi o natie de pupincuristi la ei in tara daca s-ar fi intimplat invers cred ca Politistul il impusca pe loc si nimeni nu ar fi comentat,mie scarba de cine ajunge sa ne conduca :angry:

Edited by cristm
Link to comment

MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

INSPECTORATUL JUDETEAN DE POLITIE CLUJ

POL. MUN. CLUJ-NAPOCA

SECTIA 1 POLITIE

AS.LEGIAN SEVER

Memoriu

catre

Ministerul Administratiei si Internelor

Am onoarea sa raportez urmatoarele;

Ma vad nevoit sa solicit putina atentie pentru a va aduce la cunostinta nedreptatile cu care ma confrunt mai bine de un an.Din persoana ultragiata am ajuns in situatia in care masurile se iau impotriva mea,dorindu-se in mod evident sa se arate ca am nevoie de asistenta psihologica,punandu-se mare accent pe acest fapt in loc sa se fi luat masurile de rigoare la momentul respectiv,sa fie inregistrat dosarul de ultraj si inaintat in instanta pentru solutionare.Pentru simplul fapt ca mi-am facut datoria,am respectat legea si procedurile care se impun in anumite situatii din reprezentant al legii am ajuns victima iar acum vinovat.Daca nu se vor lua masuri urgente impotriva celor vinovati pentru solutionarea acestui caz ma vad nevoit sa ma adresez opiniei publice pentru a arata nedreptatile care se fac in cadrul acestei Institutii.Avand o situatie familiara mai delicata fiind divortat de 10 ani si cu un copil cu handicap grav in intretinere asteptam mai multa intelegere din partea conducerii.

Va prezint evenimentul la care am participat si masurile care s-au luat ulterior.

In data de 22.07.2009,in timp ce executam serviciul de siguranta publica si patrulare impreuna cu ag.A.R., pe patrula auto in zona III,a Sectiei 1 Politie, la ora 12:00, am fost dirijati de catre dispecerul de serviciu ASA. D. V, sa ne deplasam pe strada Caii Ferate nr.13 unde are loc un scandal.

Ajunsi la fata locului am constatat ca la adresa respectiva isi desfasoara activitatea de vulcanizare o societate comerciala,iar poarta de acces in curtea imobilului era deschisa larg,motiv pentru care am intrat in curtea imobilului pentru a lua legatura cu reclamantul.

In curtea imobilului mai sus mentionat am observant un orar de functionare ,respectiv de luni pana vineri. activitatea se desfasoara intre orele 7:00-22:00, iar in zilele de sambata duminica intre orele 09:00-17:00,iar dintr-o incapere a imobilului respectiv care avea usa larg deschisa se auzeau zgomote si strigate,motiv pentru care am intrat in acea incapere unde se aflau 5 persoane,4 dintre ele de sex masculin si una de sex feminin.

Am trecut la legitimarea persoanelor aflate in incaperea respectiva ;

1)executor judecatoresc.

2)asistent al executorului judecatoresc.

3)consilier juridic al societatii de leasing .

4) client.

In momentul in care am trecul la identificarea celei de a 5 persoane aceasta vorbea la telefon cu seful Sectiei 1 Politie care i-a spus sa nu se legitimize in fata noastra,acesta a refuzat categoric sa prezinte un act de identitate sau sa dea relatii despre identitatea sa.

Executorul judecatoresc,ne-a relatat faptul ca se afla la fata locului pentru executarea silita a unor bunuri mobile aflate in acea incapere,apartinind unei societatii de leasing,totodata prezentandu-ne o copie xerox dupa cartea de resedinta permanenta, a celui de a 5 persoana aflata in incapere stabilind ca aceasta se numeste Khairat Chikhess,cetatean sirian,cu resedinta in Romania,Jud. Cluj,localitatea Cluj-Napoca,acesta refuzand categoric sa dea relatii privind calitatea sa la fata locului.

Ni s-a adus la cunostinta de catre executorul judecatoresc ca natura litigiului este comerciala,existand un contract de leasing intre societatea de leasing si societatea numitului KHAIRAT Chikhess,care nu si-a platit ratele la leasing motiv pentru care aceasta este executat silit conform legii in vigoare.

Intrucat persoanele de fata s-au linistit iar eu am primit ordin prin telefon de la Seful Sectiei 1 sa plec de la fata locului deoarece acel litigiul nu este de competenta noastra,atunci eu si colegul meu am parasit curtea imobilului respectiv,ramanand in fata portii pentru a putea intervenii in caz de nevoie pentru a aplana orice conflict care ar putea aparea ulterior pana la incarcarea bunurlor care fac obiectul litigiului.

Dupa aproximativ 10 min in curtea au mai intrat inca 5 persoane de la societatea de leasing pentru a incarca bunurile iar una din acestea era admnistratorul societatii de leasing.

Dupa ce a intrat in curte Administratorul societatii de leasing ,numitul KHAIRAT a devenit din ce in ce mai nervos si mai agitat certandu-se vreo 5-6 minute dupa care s-a napustit asupra admnistratorului dorind sa-l loveasca,timp in care asistentul judecatorului a intervenit fiind impins si bruscat de numitul Khairat,iar imediat am intervenit eu despartindu-i.

Dupa aplanarea conflictului numitul KHAIRAT CHIKHESS,a intrat intr-o incapere a imobilului de unde a iesit cu un cutit cu care s-a napustit asupra administratorului societatii de leasing.In acel moment am intervenit eu,strigand sa lase cutitul prinzandu-l totodata pe numitul KHAIRAT de incheietura mainii stingi cu mana stanga,iar cu mana dreapta am incercat sa-i desfac palma ,sa lase cutitul din mana,dar aceasta isi misca mana din incheietura continuu ca sa scape,taindu-ma de mai multe ori cu varful cutitului la incheietura mainii stangi.Pana la urma am reusit imobilizarea lui dorind sa il incatusez,dar nu a mai fost nevoie deoarece acesta dupa ce a vazut ca m-a taiat cu cutitul s-a linistit.

Am anuntat dispecerul de serviciu despre situatia creata, cerand sa se deplaseze la fata locului procurorul de serviciu un ofiter din partea conducerii si criminalist deoarece a avut loc un ultraj.

Noi am cerut ajutor celuilalt echipaj care era in teren timp in care la fata locului si-a facut aparitia un subinspector din cadrul Sectiei 1 Politie caruia i-am comunicat cele intamplate.

Dupa aproximativ 5-6 minute a venit la fata locului celalalt echipaj format din doi colegi de ai mei pentru a ne acorda sprijin la nevoie.

Dupa cateva minute dupa ce au ajuns colegii nostrii la fata locului a sosit si seful sectiei 1 Politie comisar Sef Crisan Liviu care i-a intrebat pe agentii ce au venit sa ne acorde sprijin ce cauta ei acolo trimitandu-i de la fata locului.

Seful Sectiei cand a ajuns in acea curte primul lucru pe care l-a facut a fost sa ia cutitul sa-l stearga de singea si sa-l arunce in alta parte. Dupa ce a vorbit cu sb.insp. sosit anterior la fata locului si cu numitul KHAIRAT a venit la mine si la colegul meu spunandu-mi ca numitul KHAIRAT nu a vrut sa ma taie cu cutitul, si ca nu este ultraj dindu-ne ordin sa ramanem in continuare la fata locului pina la terminarea executarii silite.

Am ramas la fata locului pana cand s-a terminat executarea silita nemaiavand loc alte incidente.

Am ajuns la sediul Sectiei 1 Politie in jurul orei 14.30, (programul nostru fiind pina la ora 14.00)unde am intocmit impreuna cu colegul meu un proces-verbal cu privire la cele intimplate la acel eveniment la care am atasat in plic si cutitul.

In ziua urmatoare am mers la medicul legist de unde mi-a fost eliberat un certificate medico-legal pe care l-am achitat eu, desi aceasta suma trebuia sa fie suportata de politie.Nu am beneficiat de acele zile de ingrijiri medicale deoarece am venit la serviciu normal.

Acel proces-verbal pe care l-am intocmit la iesirea din schimb ar fi trebuit sa fie inregistrat ca si infractiune in penal de catre seful Sectiei 1 Politie..Acel proces-verbal nu a fost inregistrat iar la buletinul de evenimente a aparut doar ca s-a tulburat ordinea si linistea publica.

Dupa 2-3 zile la instructajul de la intrarea si iesirea din schimb a participat si Seful Sectiei 1 Politie cms.sef. CRISAN LIVIU care a explicat tuturor evenimentul de pe str,Caii Ferate nr.13 dupa conceptual sau ;

La fata locului a avut loc o executare silita la care au participat asa.Legian si ag…..,la firma cetateanului sirian care nu si-a platit ratele la leasing,acesta fiind in firma singur iar de cealalta parte fiind mai multe persoane,cetateanul sirian a fost nevoit sa se apere iar din altercatia creata l-a taiat cu cutitul pe agentul Legian de mai multe ori din gresala.

Agentii nu au avut ce cauta pe proprietatea privata a cetateanului sirian deoarece la fata locului avea loc un litigiu comercial. A afirmat faptul ca persoanele care au fost in litigiu sunt de fapt prieteni si ca in aceea dupa masa s-au intilnit la mincat si la baut iar noi politistii am picat de fraieri.

Concluziile mele sunt urmatoarele;

Seful Sectiei 1 Politie nu ar fi trebuit sa-l invete pe cetateanul khairat sa nu se legitimize in fata noastra.

Seful SECTIEI 1 Politie nu ar fi trebuit sa-mi dea ordin sa parasesc acel eveniment avind anumite interese.Daca eu as fi parasit acel eveniment la ordinul sefului si ulterior numitul khairat l-ar fi taiat pe administratorul societatii de leasing cu cutitul eu cu siguranta eram gasit vinovat.

La fata locului seful Sectiei a luat masurile in favoarea numitului khairat , a luat cutitul si la sters de singe aruncindu-l in alta parte ,nu a fost de acord sa vina la fata locului procurorul de serviciu ,criminalist si salvarea pentru a-mi acorda ingrijiri medicale.

Acest eveniment nu a fost inregistrat ultraj deci nu exista.

Ulterior am depus plingere penala impotriva numitului Khairat Chikhess pentru infractiunea de ultraj,inregistrata cu nr.7345/p/2009.

Am depus plingere penala nr.293/p/2009, impotriva sefului Sectiei 1 Politie CMS. SEF. CRISAN LIVIU ,pentru abuz in serviciu contra intereselor publice art.248cp,abuz in serviciu contra intereselor persoanelor art.246 cp, abuz in serviciu art.297 cp, favorizarea faptuitorului art.269 cp, conflict de interese fapta prevazuta si pedepsita de art. 301 cp.

Plingeri penale inpotriva celor doi a depus si administratorul societatii de leasing.

Invatat de cineva din cadrul politiei si tinut la curent cu masurile care se iau impotriva mea, numitul Khairat Chichess a depus la data de 05.11.2010,la Parchetul de pe linga Judecatoria Cluj, o plingere penala cu nr.10406/p/2010, impotriva mea pentru abuz in serviciu la evenimentul care a avut loc in urma cu 18 luni unde eu am fost taiat cu cutitul de catre acesta.

In data de 23.09.2009,am facut un raport de mutare fiind amenintat de catre seful Sectiei 1 Politie in persoana cms. sef.Crisan Liviu si oprit si amenintat de cetateanul sirian Khairat Chichess care imi spunea ca ar trebui sa imi retag plingerea facuta impotriva lui, deoarece el este finul sefului Politiei Municipiului dar acel raport nu mi-a fost aprobat de seful Politiei Municipiului Cluj-Napoca din anumite interese.

In data de 19 Octombrie 2009, la iesirea din serviciu am fost instiintat de ofiterul de serviciu, ca din acel moment din ordinul seful Politiei Municipiului Cluj-Napoca nu mai am dreptul sa port armamentul din dotare.

In ziua urmatoare la intrarea in schimb deoarece la ofiterul de serviciu nu era nici un document oficial care sa nu imi dea dreptul sa port armamentul din dotare ofiterul de serviciu mi-a dat armamentul din dotare si am intrat in serviciu conform buletinului postului.

La ora 08.15 am fost sunat de catre ofiterul de serviciu pe telefonul mobil sa ma prezint la unitate si sa-mi predau armamentul iar motivele pentru care s-au luat aceste masuri,nu mi-au fost comunicate nici verbal si nici in scris pina in present.

Din 20. 09.2009 si pina in prezent imi desfasor activitatea intr-un birou si am fost obligat sa intru in asistenta psihologica pe o perioada de 6 luni,care s-a prelungit la 1an si 6 luni si inca nu s-a terminat.

In data de 20.05.2010,Seful Serviciului Resurse Umane isi depaseste atributiile de serviciu facind un abuz si impreuna cu medicul unitatii m-au trimis sa ma internez la spitalul militar la psihiatrie.

In urma acestei solicitari in ziua urmatoare am adus de la medicul specialist o scrisoare medicala care atesta dreptul de a-mi desfasura activitatea si de a purta armamentul din dotare.

In data de 18.11.2010, am fost retrimis la spitalul militar din aceleasi motive si din nou am adus un raspuns favorabil pentru a-mi desfasura activitatea la locul de munca.

In plangerea penala pe care a depus-o numitul khairat Chichess impotriva mea pentru abuz in serviciu specifica faptul ca eu sunt in asistenta psihologica, ca sunt nebun si ca nu am ce cauta in Ministerul de Interne, ca nu am dreptul sa port arma si alte lucruri pe care nu avea de unde sa le cunoasca fara complicitatea unor politisti.

Ar fi trebuit sa fiu felicitat,premiat sau avansat pentru faptul ca mi-am facut exemplar datoria la acel eveniment salvand poate viata unui om ,dar contrar asteptarilor mele intimpin tot felul de dificultati in urma acestei situatii, fapt care poate fi si un exemplu negativ pt colegii mei in a-si desfasura in siguranta activitatile zilnice, vazind ca nu sunt aparati si sprijiniti de institutie.

In data 04.01.2011 si 10.01.2011 am trimis rapoarte catre Ministrul Administratiei si Internelor in care comunicam si ceream sprijin pentru situatia creata de catre conducerea institutiei dar nu am primit nici un raspuns in termen legal.In data de 12.01.2011 am trimis catre Ministerul Administratiei Si Internelor un alt memoriu prin care ii anuntam ca incepand cu data de 17.01.2011 voi intra in refuz de hrana daca nu vor interveni pana la aceea data.

In data de 04.01.2011 am prezentat o copie a memoriului si Sefului Inspectoratului iar acesta cand m-a vazut ca m-am prezentat la el m-a amenintat ca ma va da afara saptamana viitoare cand se va intruni o comisie daca nu –mi rezolv problemele medicale.In data de 13.01.2011 am primit o instintare din partea conducerii inspectoratului sa ma prezint in data de 17.01.2011 la Bucuresti la Spitalui Gerota pentru investigatii si testare psihologica prin care sa dovedesc ca sunt apt sa-mi execut serviciul.In data de 17.01.2011 m-am prezentat la spitalul Gerota unde mi s-au facut investigatii si testarea psihologica de unde am primit un rezultat ca sunt apt sa execut serviciul in Politie facandu-mi totodata propunerea de schimbare a locului de munca.In data de 01.02.2011 printr-o dispozitie a inspectorului sef am fost pus in drepturi acordandu-mi-se pistolul din dotare.

In data de 02.02.2011 am facut un raport de schimbare a locului de munca dar acesta nu a fost aprobat nici de aceasta data iar presiunea asupra mea era aceiasi ca si inainte de a merge la Bucuresti.

Vazand ca nu se schimba nimic in atitudinea conducerii in data de 17.02.2011 am anuntat ministerul printr-un memoriu ca incepand cu data de 28.02.2011 voi intra in refuz de hrana pana la solutionarea problemelor pe care le am.Incepand cu data de 28.01.2011 am intrat in refuz de hrana dar pana in prezent nu a luat nimeni din partea ministerului legatura cu mine.

Daca pana in data de 11.03.2011 nu va lua nimeni din partea ministerului legatura cu mine si nu mi se va rezolva toate problemele care le am cu conducerea inspectoratului in data de 12.03.2011 imi voi da foc in fata inspectoratului Judetean de Politie.

Agent Sef de Politie

LEGIAN SEVER

DATA

05.03.2011

raspuns mai.pdf

Link to comment

stimate coleg,

sunt sigur ca ai ajuns la capatul rabdarii si desi decizia iti apartine cu privire la viitoarele tale activitati, incearca sa nu mergi pe un drum de pe care nu te poti intoarce.

o solutie ar putea fi ca unul dintre sindicate sa il promoveze imediat pe dl Legian pe o functie de conducere pentru a i se suspenda contractul de munca cu MAI si pentru a i se oferi oportunitatea de a-si rezolva problemele pe cale legala, fara presiuni din partea tertilor si cu o minima protectie din partea organizatiei. binenteles, daca si el este de acord cu asta. cazul dansului este emblematic, sunt sigur ca sunt multi colegi in situatii asemanatoare.

rog pe unul dintre reprezentantii sindicali sa preia initiativa, eventual unul din moderatori sa ii atentioneze in cazul in care sunt prea ocupati sa citeasca aici.

cu stima!

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Colega, sfatul meu este să nu apelezi la astfel de măsuri extreme. Sănătatea ta e cea mai importantă, nu uita acest lucru!

Avem nevoie de colegi ca tine, care au sânge-n instalație și nu se lasă călcați în picioare.

Care e stadiul plângerilor penale pe care le-ai formulat?

Link to comment
 • Member

mie nu mi-a placut partea cu datul foc... apoi te mai intrebi de ce te trimite la evaluare psihologica...

In rest, apeleaza la mass-media cu incredere, or sa rascoleasca jurnalistii tot.

Link to comment

elvis, crezi ca nu l-ar alege? ar fi o imagine si o actiune f buna pentru orice sindicat.

apoi, problema de fond aici este ca probabil se tergiverseaza situatia doar ca sa il disponiblizeze. de aceea cred ca a apelat la o solutie extrema.

si dincolo de particularul situatiei este ce am mai spus pe acest forum: deocamdata romanii (si deci inclusiv politistii) isi manifesta violenta prin auto-agresiune. pentru ca este vorba de oameni in esenta buni, impinsi dincolo de limita suportabilitatii, si care nu ar face rau altcuiva. vezi si cazul cu cel care s-a aruncat de la balcon, alte autoincendieri, etc... urmatoarea etapa va fi de agresiune, cand oamenii disperati isi vor indrepta furia nu asupra lor, ci asupra celor pe care ii considera vinovati de situatia in care se afla. iar problema se complica foarte mult.

Link to comment

consider ca nu cunoaștem în esență această speță fiindcă nu am fost noi acolo, ci doar ni s-au expus niște fapte. sunt mai multe lucruri care mi se par ciudate în această poveste:

- unul dintre ele este acela că (cel puțin în sudul țării așa se procedează) un executor judecătoresc trimite o solicitare din timp organului de poliție pe raza căruia urmează a se deplasa pentru executare, pentru a se cunoaște situația, dar și pentru a i se asigura integritatea sa corporală și a persoanelor care îl însoțesc, pe toată durata activității. la Cluj nu se obișnuiește? nu contează dacă era vorba de un litigiu civil, cu atât mai mult cu cât, probabil, se cunoștea că cetățeanul sirian este recalcitrant, deci situația prezenta risc.

- de ce a fost nevoie să treacă aproape doi ani pentru a afla povestea acestui coleg? s-a complăcut în situație sau a sperat că până la urmă i se va face dreptate?! văd că are totuși o vârstă și ceva vechime în poliție, așa că mi-e greu să cred că mai crede în moș crăciun.

- domnii de la sindicate, am impresia căatunci când aveți nevoie de noi membrii și cotizații ieșiți și pe sticlă și prin ziare. v-ași îmbuibat și voi? cred că dacă erați alături de acest om nu mai ajungea la concluzia că trebuie să-și dea foc.

pentru colegul Legian un mesaj pe care am văzut că ți l-au transmis și alți colegi: având în vedere că porți o uniformă, ai demnitate și nu mai recurge la astfel de mesaje și acțiuni. stai drept și nu te lăsa dus pe un drum care îți poate afecta viața și cariera. o persoană care recurge la greva foamei sau la autoincendiere este o persoană disperată, dar care foarte ușor poate sări gardul în curtea spitalului de nebuni. în astfel de cazuri foarte greu se poate face distincție. Oricum, SUCCES și să auzim că ești bine, sănătos, că problemele ți-au fost rezolvate și că cei vinovați au plătit.

Link to comment

Rahoul eu iti spun cum este legal, daca exista un sindicat care poate sa ,,promoveze" pe cineva intr-o functie de conducere inseamna ca oamenii din conducerea acelui sindicat nu sunt departe de sefii lui Legian.

Dorian cred ca te cam joci cu,,cuvintele".

Esti in masura sa-l judeci tu?

Te poti pune in locul lui?

Asta cu nebunii...

Chiar crezi ca stii tu ce este in sufletul omului?

Domnule Legian, am trecut prin ce treceti dvs. acum dar niciodata nu m-am gandit sa imi fac rau singur, mie poate mi-au regizat magarii mult mai ,,murdare".

Sfatul meu este sa le faceti plangeri penale la toti care se fac vinovati de situatia in care va aflati si luati legatura cu cei de la presa.

Ganditi-va ca aveti acasa persoane dragi care va asteapta

Link to comment

Dorian cred ca te cam joci cu,,cuvintele".

Esti in masura sa-l judeci tu?

Te poti pune in locul lui?

Asta cu nebunii...

Chiar crezi ca stii tu ce este in sufletul omului?

nu știu dacă mă joc cu cuvintele, spun doar ce simt. binențeles că nu șiu ce este în sufletul omului, pot doar să presupun, fiindcă și eu am trecut prin situații neplăcute și nedrepte în acest sistem. ce vreau să spun este că avem o datorie față de noi înșine să fim puternici și să avem un moral puternic, tocmai pentru a-i învinge pe cei nedrepți.

Link to comment
 • Member

corect.

Nu e singurul care a trecut prin d-astea...

Si eu am fost victima unui utraj, ei erau peste 50 noi eram numai 3 din care unul a fugit, am fost lovit cu un BCA in cap, cu bolovani, pumni, etc.

Si culmea s-a inceput urmarirea penala impotiva noastra, si vroia sa ne puna si la dispozitie, pentru ca tiganii aveau zile de ingrijiri mai multe decat noi...De aparat recunosc ca ne-am aparat, dar nu aveam dreptul? Daca nu ne aparam acum nu mai eram in viata.

Pana la urma am ajuns la Secretarul de Stat al MAI, care pe atunci era un om deosebit, si s-a rezolvat problema, dar daca nu se rezolva mergeam mai departe.

Am intampinat la fel ca si colegul nostru aceleasi probleme, tiganii care ne-au ultragiat aveau vechi cunostinte printre sefi, colegul care a fugit a iesit la pensie si a declarat ca nu a vazut nimic, de frica, si in fine am ramas fara probe.

Am colegi care au fost asteptati prin scari, colegi carora li s-a dat foc la masina... Asta e viata de politist, si ne-am asumat niste riscuri, dar trebuie sa fim puternici, si adevarul de cele mai multe ori iese la suprafata.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.