Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Vanzare telefon (schimb de telefoane)

Eddyz

Question

Buna ziua! In urma cu ceva timp am cumparat de la cineva un telefon Samsung Galaxy S4 iar ieri am hotarat sa il vand. M-am intalnit cu (,) cumparatorul iar noi am decis sa facem un schimb de telefoane ( eu ii dau telefonul meu pentru telefonul lui ).

Atat eu cat si el am testat telefonul iar cand totul i-a convenit, a acceptat si fiecare am plecat "pe drumul lui". DUPA APROXIMATIV JUMATATE DE ORA individul ma suna si imi spune ca telefonul pe care i l-am dat este o REPLICĂ si imi spune sa ne intalnim iar apoi ma ameninta ca se duce la politie.

Eu i-am spus ca telefonul nu este replica si ca a avut timp sa il testeze de fata cu mine. Am refuzat sa ma intalnesc cu el si mi-a trimis mesaje precum: "te astept aici. daca nu vii jur ca te caut", "vii acum si nu se intampla nimic". DUPA O ZI, individul a aflat unde locuiesc (nu stiu de unde a aflat!!!) iar eu nu eram acasa si a sunat la interfon dar a raspuns sotia care i-a spus ca eu nu sunt acasa.

Ce pot sa fac? Sunt obligat sa ii dau inapoi telefonul daca el nu are factura pentru telefonul pe care i l-am dat eu si nici eu nu am factura pentru telefonul lui (primit la schimb) ? Va rog ajutati-ma

P.S: Pot sa chem politia (sau sa fac ceva legal) in cazul in care acesta mai vine si ma cauta la mine acasa?

Edited by Eddyz

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

NU sunt POLITIST! dar iti pot spune ca politia nu are absolut nici-o legatura cu litigiile comerciale (schimburi de bunuri). Din mesajul SMS nu reiese o amenintare "clara", o persoana poate sa "te caute" din "n" motive   nu neaparat de domeniul penalului, poate chiar in vederea stingerii litigiului pe cale amiabila, ba chiar spune/scrie ca nu iti va face nimic. Poti solicita sprijinul politiei doar atunci cand individul iti va face scandal in fata blocului/usii sau va trece "cu adevarat la amenintari". Problema putea fi rezolvata mai devreme, atunci ti-a solicitat sa anulati schimbul, sfatul meu ar fi sa te intalnesti cu el in prezenta unui martor si sa refaceti schimbul. Eviti un potential conflict de natura penala si dece nu drumuri pe la Judecatorie. BAFTA!!

• Upvote 1

• 0

Salut , am si eu o nelamurire : 

Acum cateva zile am facut schimb cu cineva de telefoane (am avut anuntul pe olx) ne-am intalnit, am facut schimbul, plus diferenta de 100 lei din partea mea (Sony Z5 Compact pentru un Samsung J5 2017) . In aceeasi seara m-a sunat domnul cu care facusem schimbul sa imi spuna ca telefonul are o pata si imi zice maine daca pot sa ne vedem. Ziua am avut treaba si n-am putut raspunde si mi-a trimis mesaj sa il sun, dar fiind prins am uitat. Iar astazi mi-a trimis mesaj "Sper sa nu ne intalnim !!!" .

Intrebarea mea este daca el poate sa declare telefonul furat si sa imi fie confiscat ? Desi cu acordul lui am facut schimbul si mi se pare dreptul meu sa nu vreau sa facem schimb inca o data. 

Alta intrebare : Se considera amenintare mesajul ce mi l-a trimis ? Eu m-am intalnit cu el la un magazin Lidl de langa zona in care stau si merg foarte des acolo

Astept un raspuns, multuemsc mult de tot ! :)