Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Intrebari privind permisul auto

maxu08

Question

am facut un topic nou pe aceasta tema ca sa le grupam pe toate potentialele intrebari (sper ca nu am dublat vreun topic; daca da, stie admin ce sa faca :) )

o speta + intrebare - un contravenient care pierde recursul privind contestarea unui pv in baza caruia i-a fost retinut permisul cf art.102/3/E (in anul 2007 pierde recursul !!!!).

Astazi, dupa 3 ani si un pic, primeste o adresa de la IPJ prin care i se aduce la cunostinta ca incepind din data de 02.03. incepe sa curga sanctiunea de 120 de zile (90 + 30 ptr nepredare in termen).

intrebarea mea - permisul se suspenda automat in baza pv sau este necesara existenta (pe linga pv) a unei dispozitii a sefului PR pentru acest lucru? intreb asta deoarece in respectiva adresa se invoca dispozitia sefului Serviciului Rutier desi acest act administrativ nu este comunicat contravenientului pentru a putea fi contestat sau verificata legalitatea. daca consideram ca acest act administrativ nu are nici o influenta asupra drepturilor si obligatiilor contravenientului (deoarece exista un pv irevocabil) atunci de ce este necesara existenta lui?

cf art.118 din OUG 195, starea de suspendare a executarii permisului inceteaza la data pronuntarii recursului deci sanctiunea complementara incepe sa fie executata de la aceeasi data, fara a fi nevoie de o asemenea dispozitie.

ma puteti lumina cu acest mecanism birocratic?

1 answer to this question

Recommended Posts