Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebari privind permisul auto


maxu08

Recommended Posts

am facut un topic nou pe aceasta tema ca sa le grupam pe toate potentialele intrebari (sper ca nu am dublat vreun topic; daca da, stie admin ce sa faca :) )

o speta + intrebare - un contravenient care pierde recursul privind contestarea unui pv in baza caruia i-a fost retinut permisul cf art.102/3/E (in anul 2007 pierde recursul !!!!).

Astazi, dupa 3 ani si un pic, primeste o adresa de la IPJ prin care i se aduce la cunostinta ca incepind din data de 02.03. incepe sa curga sanctiunea de 120 de zile (90 + 30 ptr nepredare in termen).

intrebarea mea - permisul se suspenda automat in baza pv sau este necesara existenta (pe linga pv) a unei dispozitii a sefului PR pentru acest lucru? intreb asta deoarece in respectiva adresa se invoca dispozitia sefului Serviciului Rutier desi acest act administrativ nu este comunicat contravenientului pentru a putea fi contestat sau verificata legalitatea. daca consideram ca acest act administrativ nu are nici o influenta asupra drepturilor si obligatiilor contravenientului (deoarece exista un pv irevocabil) atunci de ce este necesara existenta lui?

cf art.118 din OUG 195, starea de suspendare a executarii permisului inceteaza la data pronuntarii recursului deci sanctiunea complementara incepe sa fie executata de la aceeasi data, fara a fi nevoie de o asemenea dispozitie.

ma puteti lumina cu acest mecanism birocratic?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.