Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebari privind permisul auto

Postare recomandată

Publicat

am facut un topic nou pe aceasta tema ca sa le grupam pe toate potentialele intrebari (sper ca nu am dublat vreun topic; daca da, stie admin ce sa faca :) )

o speta + intrebare - un contravenient care pierde recursul privind contestarea unui pv in baza caruia i-a fost retinut permisul cf art.102/3/E (in anul 2007 pierde recursul !!!!).

Astazi, dupa 3 ani si un pic, primeste o adresa de la IPJ prin care i se aduce la cunostinta ca incepind din data de 02.03. incepe sa curga sanctiunea de 120 de zile (90 + 30 ptr nepredare in termen).

intrebarea mea - permisul se suspenda automat in baza pv sau este necesara existenta (pe linga pv) a unei dispozitii a sefului PR pentru acest lucru? intreb asta deoarece in respectiva adresa se invoca dispozitia sefului Serviciului Rutier desi acest act administrativ nu este comunicat contravenientului pentru a putea fi contestat sau verificata legalitatea. daca consideram ca acest act administrativ nu are nici o influenta asupra drepturilor si obligatiilor contravenientului (deoarece exista un pv irevocabil) atunci de ce este necesara existenta lui?

cf art.118 din OUG 195, starea de suspendare a executarii permisului inceteaza la data pronuntarii recursului deci sanctiunea complementara incepe sa fie executata de la aceeasi data, fara a fi nevoie de o asemenea dispozitie.

ma puteti lumina cu acest mecanism birocratic?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.