Jump to content
POLITISTI.ro

E-mailuri si mesaje facebook cu rol de amenintare

vivianna

Recommended Posts

Buna dimineata!

probabil situatia in care ma aflu o sa vi se para stupida ori puerila insa incerc sa gasesc un mod de rezolvare:

Am inceput sa primesc acum o luna mesaje de la o persoana cu care nu doresc sa intru in contact.pt ca nu am dat raspuns si am ignorat situatia,persoana in cauza a trimis aceste mesaje catorva prieteni de ai mei cu rugamintea ca ele sa imi fie transmise.a urmat apoi cu emailuri cu acelasi continut.

am considerat necesar sa ii raspund si sa o informez ca nu ma intereseaza nici un fel de contact si sa o rog sa inceteze sa mai ia legatura cu mine prin intermediul oricarei platforme sociale ori a prietenilor.

acest lucru nu a facut decat sa o starneasca si mai tare si sa continue in mod agresiv incepand cu amenintarile.chiar daca acesrea subt doar sugerate "o sa dau eu fata cu tine" "o sa te fac sa iti para rau";cunoscand istoria persoanei sunt convinsa ca inseamna mai mult decat atat.

intrebarea mea este :pot sa apelez la politie pt a depune o plangere impotriva persoanei,in ideea ca ma simt frustrata si totodata vulnerabila?

Ma simt ca intr un film cu un scenariu prost scris.

mentionez ca persoana se afla in Romania iar eu pe teritoriul altei tari.

multumesc pentru ajutor!

• Moderator

Când ajungi în tară, poti depune la politie o plângere penală împotriva persoanei respective pentru hărtuire sau amenintare.

• Member

Sa recapitulam: iti e frica de o persoana din alta tara fata de cea in care esti tu pentru ca te ameninta in mod voalat, fara a spune in mod concret nimic?

• Upvote 2

Ma simt amenintata si hartuita,si da imi este frica de ceea ce ar putea sa se intample in momentul in care eu o sa merg in tara.faptul ca urmareste (nu stiu prin ce mijloace)orice miscare pe care o fac mi se pare alarmant.la fel,faptul ca intra in contact ci toate persoanele pe care eu le cunosc,trimitandu le emailuri sau mesaje prin care le cere sa ma anunte ca trebuie sa discut cu ea sau sa ii dau atentie,nu mi se pare un comportament normal.

vreau sa raspunda pentru ceea ce face,sa inteleaga ca exista consecinte si nu se poate juca de a detectivu sau santajistul on line fara repercursiuni.

va multumesc pentru suport!

• Moderator

Renunţă la platformele de socializare and grow up! Şi aşa am impresia că nu ne spui toată povestea. Iar pseudodramele amoroase ale unor adolescenţi obosiţi de atâta internet şi lipsă de atenţie nu sunt obiect al muncii de poliţie.

Cristi,cu tot respectul,nu o sa imi inchid conturile de pe nici o retea de socializare prin care comunic cu prietenii si familia aflata la distanta din cauza unei persoane care ma ameninta;ma hartuieste si ma urmareste.

Am trecut de foarte mult timp de perioada adolescentei si din experienta stiu la ce poate sa duca aceasta poveste.exista persoane cu comportament deviat care te pot duce la disperare prin actiunile lor.

nu mi face placere sa ma trezesc in fiecare dimineata cu emailuri sau mesaje nedorite si nici nu mi se pare normal ca un asemenea comportament sa ramana nepedepsit.

daca ti se pare drama de adolescent sa primesti amenintari pe o adresa de e mail oficiala,la locul de munca,in conditiile in care locuiesti in alta tara iar adresa de e mail nu este publica,atunci eu ma retrag din discutie.

Evident ca nu am spus toata povestea pt ca nu mi se pare relevanta.

Intrebarea mea a fost foarte simpla:exista consecinte,se poate interveni in cazul meu?raspunsul poate sa fie da,sau nu.

Si daca intrebarea venea din partea unui adolescent aflat in impas,cu siguranta raspunsul dat nu facea decat sa il impinga si mai tare in depresie.

Daca copilul tau ar primi mesaje menite sa il sperie/deranjeze,cum ai reactiona?I ai spune sa renunte la telefon ori e mail,sa se ascunda in pivnita ca sa nu mai fie hartuit?sau ai incerca sa rezolvi situatia si sa faci in asa fel incat persoana in cauza sa fie constienta ca orice fapt are consecinte?

• Moderator

Deci sunt ameninţări directe sau nişte mesaje "cu rol de ameninţare"?

Cam cum arată un astfel de mesaj?

• 3 years later...

Buna ziua,a fost depusa o reclamatie impotriva mea pentru amenintare  pe reteaua de socializare facebook.Am fost citat sa dau o declaratie unde mi-am recunoscut fapta.Nu i-am mai adresat nici un fel de mesaj persoanei respective de atunci.Tin sa mentionez faptul ca nu am cazier.

Din ce am reusit sa ma informez pe internet sunt pasibil de amenda contraventionala sau de inchisoare de la 3 la 1 an.

Cum ar trebui sa procedez mai departe sau la ce sa ma astept ?