Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Permis suspendat 90 de zile pentru viteza


alexeyy
 Share

Question

am si eu o pb... am permisu suspendat p 90 de zile pt viteza... sunt incepator , am permisul de vreo 4 luni si am inteles k nu pot sa dau examenul ala... asta ce inseamna ? imi mai adauga ink 30 de zile pe langa astea 90? si amenda trebuie platita

neaparat? multumesc....

Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

 • 0

Nu te supara, dar din intrebarile tale eu am dedus ca tu nu ai permis de conducere....altfel nu pot sa cred ca ai putut sa postezi asa ceva. Iar numele topicului nu are nicio legatura cu ce ai intrebat asa ca iti sugerez sa o postezi la "Intreaba un politist"

Edited by copman
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Nu inseamna nimic si nu iti mai adauga nimic, pune mana pe carte pana nu faci vreo tragedie.

Pentru a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare, titularul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;

B ) a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;

c) in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;

d) in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Conducatorii de autovehicule nu pot beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:

a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;

B ) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;

c) a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;

d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.

In legatura cu amenda, nu, nu trebuie sa o platesti , ea ti-a fost aplicata doar asa ca se plictiseau politistii si nu aveau ce face decat sa te sanctioneze pe tine. Ma repet pune mana pe carte te rog eu.

Edited by copman
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

1. Testare nu poti sa dai pentru reducere pentru ca esti incepator.

2.Pune mana pe carte si invata sa iei examenul de 15 intrebari.

3.Drumurile publice nu sunt piste de formula 1, sper sa fi invatat ceva din asta.

4.Nu poti da examenul fara sa nu ai achitata amenda. (poate ai invatat ceva din ce a postat copman la ultimul aliniat)

5.Daca nu iei examenul in astea 3 luni sigur mai stai o luna, poti sa te programezi in fiecare saptamana.

Din tot ce ai patit sper sa fi invatat ceva din asta, puteai sa lovesti sau sa omori pe cineva, bine ca te-a masurat radarul la timp si ai fost sanctionat corespunzator, sper sa constientizezi asta.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Cand permisul de conducere a fost retinut pentru nerespectarea regimului de viteza, nu este obligatorie testarea privind cunoasterea regulilor de circulatie.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Marius te contrazic aici HG 1391/2006 (ROUG 195/2002-rep.)

Art. 219

(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere care il are in evidenta, la cererea titularului, in urmatoarele cazuri:

a) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata pentru cumul de puncte;

b ) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile, daca titularul a promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie.

c) in baza certificatului medico-legal prin care se confirma ca afectiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inapta medical au incetat.

(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta, la cererea titularului, in baza rezolutiei sau, dupa caz, a ordonantei procurorului prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala sau incetarea urmaririi penale, in baza hotararii judecatoresti ramase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost anulat sau ca urmare a incetarii masurii de siguranta prevazute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare;

(3) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie de catre contravenient se efectueaza de catre serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, in cazul in care sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile.

(4) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie consta in completarea unui test grila, ce contine 15 intrebari din legislatia rutiera. Este declarat "promovat" persoana care a formulat raspunsul corect la cel putin 13 intrebari.

(5) Contravenientul este obligat sa sustina examenul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, in perioada executarii sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, in zilele stabilite, saptamanal, la nivelul serviciului politiei rutiere.

(6) Prevederile alin. (1) - (5) se aplica si in cazul titularului unui permis de conducere romanesc pentru care, potrivit legii, a fost aplicata sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce de catre o autoritate competenta straina, ca urmare a savarsirii de catre acesta, pe teritoriul statului respectiv, a unei fapte pentru care se aplica aceasta sanctiune.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

copman asta numai in cazul in care contravenientul doreste reducerea perioadei de suspendare.

Cazurile in care contravenientul este obligat sa sustina testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie sunt prevazute expres de art. 106 alin.1 din OUG 195 din 2002 Rep:

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:

a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;

c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Da, mea culpa Marius, ai dreptate, eu ma gandeam la situatia ca doreste reducerea perioadei de suspendare, apoi mi-am amintit ca nu are acest drept.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Rusy, nu inteleg punctul 4

Colegii de la ghiseu (cel putin la mine in judet) le cere si chitanta, precum ca a platit amenda.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Baza legala Rusy, stiu ca se cere chitanta, dar m-ar interesa baza legala.

astept mesaj pe privat si am sa-ti explic

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua, am si eu o chestie asemanatoare, 103 in localitate. Suspendare 90 de zile + amenda contraventionala in valoare de 630. Bun, am platit 315 in 48 de ore. M-am interesat: se poate face contestatie dar la 103 nu sunt sanse sa castig. In fine, intrebarea este daca pot scurta perioada de suspendare de la 90 la 30 deoarece indeplinesc toate conditiile cerute in Regulament. Am permis de 3 ani si ceva, A, BE CE DE. Nu a mai fost suspendat pana acum. Domnul politist care m-a surprins cu aparatul radar nu mi-a spus daca pot da examen pt scurtarea perioadei de suspendare. Cred ca nici nu e treaba lui sa imi spuna chestia asta. Am sunat la ssa si mi-a spus ca sa sun la Politie sa intreb daca pot da ex pt reducere sau nu. Va rog, ma puteti lamuri si pe mine? Va multumesc . . .

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

paul91

Pentru reducerea perioadei de suspendare, verifică aici: dacă îndeplineşti toate condiţiile necesare.

Găseşti acolo toate informaţiile necesare.

Baftă.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Multumesc frumos. . . Indeplinesc toate conditiile, trebuie sa primesc doar convocatorul nu? Am auzit ca vine acasa ziua urmatoare dupa ce expira dovada. A mea expira pe 1 cred ca o sa vina luni... Oricum . Thank you very much!

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Si eu am avut o peripetie :) Am intrat in depasire inainte de semnul localitate si am terminat manevra in localitate unde era radar, pe drum european. Viteza detectata de radar a fost 107km/h (inca eram putin pe contra sens la terminarea manevrei de depasire). Localitatea, daca pot sa zic asa, are doar o statie peco dupa care vine semnul de sfarsit de localitate, asa ca domnii cu radarul nu erau la distanta mare fata de semnul de inceput de localitate. Oricum, imi asum toata vina pentru neatentie ca nu am vazut semnul de inceput de localitate (probabil din cauza masinii pe care urma sa o depasesc), iar inaintea manevrei de depasire, eram in plin "camp", nici un semn de case ori altceva. Am platit amenda in 48 ore, si acum astept sa treaca timpul de 90 zile. Vreau sa specific ca eram incepator, trecuse 11 luni de cand am luat carnetul si am facut aproximativ 80 mii de km mai mult prin localitate, deci, probabil nu eram chiar asa de incepator, dar dupa atatia km parcursi trebuia sa sara iepurele de undeva :D , a fost prima mea sanctiune si una destul de amara! Acum intreb si eu, desii am citit mai multe posturi anterioare, inscrierea la examen cu cele 15 intrebari, trebuie sa se faca inainte cu o luna fata de termenul in care expira cele 90 zile? sau, cand pot sustine acest examen?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

am fost surprins de radar cu viteza de 107 in localitate :( 90 de zile si o amenda de 375 in 48h...problema este ca am nevoie de permis. mi s-a zis ca il pot lua in 30 de zile...am dovada de circulatie pana pe 25 martie. eu pe 20 martie ar trebui sa plec in italia. daca dau examen pana la data de 20 si il iau, dovada mai este valabila pana pe 25 martie?? adica cele 30 de zile de suspendare intra in viguare incepand cu 25 martie sau incepand cu ziua cand am luat examenul??? si este posibil sa fac o procura, ceva, pentru a ridica altcineva permisul si ulterior sa mi-l trimita in italia??

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Dreptul de a conduce, nu permisul (plasticul), intra in perioada de suspendare incepand cu 26 martie chiar daca iei examenul sau nu. Poti sa faci o imputernicire notariala unei rude care sa-l ridice de la ghiseu, dupa care ti-l poate trimite prin curierat.

@fosfor citeste postul cu nr.3, daca esti incepator nu te incadrezi la reducere. Examenul poti sa-l sustii in fiecare saptamana dupa expirarea dovezii pana cand il iei in astea 90 zile.

Edited by Rusy
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Vreau sa specific ca eram incepator, trecuse 11 luni de cand am luat carnetul si am facut aproximativ 80 mii de km mai mult prin localitate,

off topic.

sigur n-ai gresit cifra? mi se pare "un pic" cam mult

Link to comment
Share on other sites

 • 0

trecuse 11 luni de cand am luat carnetul si am facut aproximativ 80 mii de km mai mult prin localitate, deci, probabil nu eram chiar asa de incepator, dar dupa atatia km parcursi trebuia sa sara iepurele de undeva :D

Imi vine greu a crede ca tu ai parcurs 80 000 km in 11 luni,mai ales prin localitate ... Pentru a ajunge la acest numar de kilometri trebuia sa parcurgi in media undeva in jur de 7 200 km pe luna ceea ce este cam imposibil chiar daca ai facut distributie in localitate ! Referitor la afirmatia ta in legatura ca tu probabil nu erai incepator,legea stabileste perioada de "incercare" de 1 an,pana dobandesti si capeti experienta pe drumurile publice !!!

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Ai meritat-o...107km/h in localitate e foarte mult. Sa fii fericit ca ti-a sarit politia in fata si nu un pieton. Sa inveti ceva din ce ti sa intamplat ca altfel n-o sa-ti fie bine.

80 000 km in 11 luni si in localitate? :faint: Ti-ai gasit unde sa vii sa vinzi gogosi :doh:

Link to comment
Share on other sites

 • 0

:lol:

asta am zis si eu. eu consider ca merg mult si fac vreo 50,000km cu masina si vreo 15,000 - 20,000 cu motorul. pe an.

Si asta ajutandu-ma cu "afara", de vreo 4-5 ori pe an merg Bucresti-Nantes (ca urasc avionul), iar anul asta vreau Nordkapp cu motorul.

iar un incepator sa mearga o medie de 1,700km/saptamana, iar daca consideram ca a luat carnetul acum 11 luni, punem o medie de 200km primele 8 saptamani, urmatoarele saptamani le-ar reveni o medie de peste 2,000km pe saptamana. Jesus!

Foarte greu de inghitit, mai ales ca nu cred ca-si castiga existenta ca sofer.

ma rog, informatie ne-necesara, cati km are la activ.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Bine inteles ca este o informatie ne-necesara dar ma amuza "revoltarea" lui ca e considerat incepator cand el are 80 000 de km in 11 luni ... Pe langa asta,107 km/h in localitate la numarul acesta de km pe care sustine ca ii are,ar fi trebuit sa aiba atata experienta incat sa nu fie teribilist ... Si eu parcurg maxim 30 000 km cu masina pe an si la fel bag drumuri inafara gen Timisoara-Munchen,in localitate nici sa vreau nu pot sa parcurg atata ...

Link to comment
Share on other sites

 • 0

buna ziua am si eu o problema pe data de 8.08.2013 am fost surprins de radar in localitate cu o viteza de 103km si bienteles am ramas fara permis pentru 90 zile. problema este ca eu am plecat din tara si nu pot da acel examen pentru reducerea perioadei de suspendare. mi se vor pune inca 30 de zile pe linga cele 90 de suspendare? 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

multumesc pt raspuns, toata lumea pe care am intrebato chiar si politisti mi-au confirmat ca trebuie sa dau acea testare altfel mi se mai adauga 30 de zile de suspendare. nu testarea ar fi o problema ca va dati seama ca as fi fost fericit sa beneficiez de reducere la 30 zile dar in cazul meu chiar nu pot lasa munca pt permis.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.